Ο Razgatlioglu ταχύτερος της πρώτης ημέρας ο Davies ταχύτερος στο FP2 WorldSBK  στο Aragon – Αποτελέσματα – Χρόνοι

Tο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike του 2021 ξεκίνησε με την πρώτη ημέρα ελευθέρων δοκιμών στο MotorLand Aragon για το Pirelli Aragon Round.

Ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha) ήταν ο ταχύτερος της πρώτης ημέρας με το χρόνο που έκανε στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά FP1. Ο Razgatlioglu ήταν ο μοναδικός αναβάτης που έπεσε κάτω από το 1.50s σταματώντας το χρονόμετρο στο 1’49.952.

Ο Chaz Davies (Team GoEleven) ήταν ο ταχύτερος των δεύτερων ελεύθερων δοκιμαστικών FP2 με χρόνο, 1’50.400, ενώ το πρωί ήταν ταχύτερος με χρόνο 1’50.260 που τον έφερε στην 2η θέση συνολικά!

Την κορυφαία τριάδα την πρώτης ημέρας συνολικά ήταν ο Αμερικάνος Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team), με χρόνο 1’50.442 που έκανε και αυτός το πρωί στο FP2.

Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) τέλειωσε 4ος συνολικά ήταν επικεφαλής της Kawasaki, μπροστά από τον ομόσταυλο του Jonathan Rea, ενώ ήταν 2ος στο FP2. Και οι δύο αναβάτες της Kawasaki δοκίμασαν το ελαστικό SCX το απόγευμα, ένα σημαντικό σημείο συζήτησης όλη την Παρασκευή, ενώ και οι δυο αναμένεται να βελτιωθούν το Σάββατο.

Στην 6η και 7η θέση τέλειωσαν την ημέρα οι δυο οδηγοί της Aruba.it Racing – Ducati με τον  Michael Ruben Rinaldi να κλείνει την  κορυφαία εξάδα μπροστά από τον ομόσταυλο του Scott Redding.

Το πρώτο Honda τέλειωσε στην 8η θέση, με τον Alvaro Bautista με τον τέταρτο χρόνο στο FP2, ενώ ο ομόσταυλος του Leon Haslam ήταν μία θέση πίσω του στο FP2 στην πέμπτη, αλλά στην δέκατη συνολικά.

Στην BMW, ο Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) τέλειωσε στην 9η θέση συνολικά, ενώ ο ομόσταυλος του Michael van der Mark τέλειωσε στην 11η θέση!

Ένα αξιοπρόσεκτο σημείο είναι ότι με την έναρξη της σεζόν στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά βλέπουμε 10 αναβάτες μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.