Ο Rea κλείνει μια φανταστική σεζόν με δεύτερη νίκη στο Losail

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ολοκληρώνει την σεζόν του 2017 με άλλη μία νίκη, ενώ ο Davies και ο Lowes συμπληρώνουν το βάθρο.

Ο τελικός αγώνας της σεζόν του 2017 στο Qatar το βράδυ του Σαββάτου έφερε άλλη μια νίκη για τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), καθώς πέρασε τη γραμμή μόλις δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τον Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati), ενώ ο Lowes (Pata Yamaha) πήρε την  τρίτη θέση.

Η νίκη δίνει στον Rea το ρεκόρ των περισσότερων βαθμών σε μια σεζόν WorldSBK (556 βαθμοί), καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ειχε ο Colin Edwards από το 2002.

Ο Βόρειος Ιρλανδός τελειώνει τη χρονιά με 16 νίκες και 24 βάθρα.

Ο Davies έκανε ένα απίστευτο ξεκίνημα καθώς από όγδοος στην σχάρα πέρασε μπροστά μέσα στις δυο πρωτες στροφές.

Με 14 γύρους να απομένουν ο Davies γλύτωσε από μια πτώση όταν ειχε μια μεγάλη ταλάντευση και που κατάφερε να το σώσει, χάνοντας όμως την πρώτη θέση και τελικά να τερματίσει στη δεύτερη θέση και τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος.

Ο Lowes κατάφερε και πέρασε τον ομόσταυλό του Michael van der Mark στο δεύτερο μισό του αγώνα και τελικά τερμάτισε με 1.658s μπροστά από τον Ολλανδό.

Η Xavi Fores (BARNI Racing Team) τερμάτισε την 5η θέση, ενώ ο Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati) ήταν 5.688s πίσω από τον Ισπανό στην έκτη θέση. Ο Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia) νίκησε τον Sylvain Guintoli (Kawasaki Puccetti Racing) στην έβδομη με λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο, ξεπερνώντας τον Γάλλο στον τελευταίο γύρο.

Ο Leon Camier ολοκλήρωσε τον τελευταίο αγώνα του με την MV Agusta Reparto Corse στην ένατη θέση μπροστά από τον Roman Ramos (Team Kawasaki Go Eleven).

Μια μεγάλη πτώση ειχε ο Jordi Torres (Althea BMW Racing Team) στην 5η στροφή στην αρχή του αγώνα. Στον τρίτο γύρο ο Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) ειχε πτώση ενώ ήταν στην τρίτη θέση, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Οι αναβάτες του WorldSBK θα ξανάρθουν για τον πρώτο γύρο της σεζόν του 2018 στο Phillip Island στην Αυστραλία τον ερχόμενο Φεβρουάριο

Μπορείτε να δείτε τον 2ο αγώνα εδώ >>>

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner