18 May 2024
MotoGP 2018

Ο Romano Fenati απολογείται και ζητά συγγνώμη

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που έρχονται σαν ντόμινο λόγο της απαράδεκτης ενεργείας του στον αγώνα του Misano, με την τιμωρία της Dorna να μοιάζει με χάδι, αφού η ομάδα του, αλλά και η ομάδα που είχε υπογράψει για το 2019 του έδειξαν την έξοδο, ο Ιταλός οδηγός Romano Fenati έδωσε στην δημοσιότητα μια δήλωση όπου ζητά συγγνώμη για την συμπεριφορά του.

Εδώ είναι η πλήρης δήλωση:

«Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο του αθλητισμού. 
Σήμερα το πρωί, με καθαρό μυαλό, ευχόμουν να ήταν απλώς ένα κακό όνειρο. 
Σκέφτομαι εκείνη την στιγμή, έκανα μια επαίσχυντη κίνηση, δεν ήμουν εγώ αυτός ο άνθρωπος! 
Έπρεπε να είχα τελειώσει τον αγώνα και στη συνέχεια να πάω στην Διεύθυνση Αγώνα για να προσπαθήσω για κάποια δικαίωση για το προηγούμενο περιστατικό, δεν θα έπρεπε να αντιδράσω στην πρόκληση. 
Οι κριτικές είναι σωστές και καταλαβαίνω την εχθρότητα προς το μέρος μου. 
Θέλω να ζητήσω συγγνώμη σε όλους όσους πίστευαν σε μένα και σε όλους εκείνους που αισθάνονταν άσχημα με τη ενέργεια μου.
Ήταν μια φρικτή εικόνα για μένα και για το άθλημα. 
Δεν είμαι έτσι, οι άνθρωποι που με γνωρίζουν καλά το ξέρουν αυτό!
Στην καριέρα μου, είμαι πάντα ένας δίκαιος αναβάτης. Πέρυσι ήμουν ένας από τους λίγους που δεν τιμωρήθηκα, ποτέ δεν έβαλα σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου άλλου, αντίθετα, ανέκαθεν έχω υποστηρίξει ότι υπάρχουν οδηγοί στην πίστα που είναι επικίνδυνοι λόγω του στυλ οδήγηση τους. 
Είναι αλήθεια, δυστυχώς, έχω έναν παρορμητικό χαρακτήρα, αλλά η πρόθεσή μου σίγουρα δεν ήταν να βλάψω έναν αναβάτη σαν εμένα, αλλά θα ήθελα να καταστήσω κατανοητό ότι αυτό που έκανε ήταν επικίνδυνο και πώς θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε μου! 
Δεν θέλω να δικαιολογήσω τον εαυτό μου, γνωρίζω ότι οι πράξεις μου δεν ήταν δικαιολογημένες, θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη από όλους. 
Τώρα θα έχω χρόνο να προβληματιστώ και να καθαρίσω το μυαλο μου.»

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗΣVideo η Βρώμικη ενέργεια του Fenati που του στοίχισε τον αποκλεισμό στο Misano

Ο Romano Fenati αποκλείστηκε από τον αγώνα Moto2 στο Misano με μαύρη σημαία μετά την κίνηση που έκανε να πατήσει το μπροστινό φρένο του Stefano Manzi.

Η Απαράδεκτη ενέργεια του Romano Fenati στο Misano που πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο άσχημες στιγμές που θυμόμαστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε έναν αγώνα με τον συμπατριώτη του, Στέφανο Manzi του στοίχισε τον αποκλεισμό και που ελπίζουμε να υπάρξει και άλλη τιμωρία.

Δείτε το Video με την απαράδεκτη ενέργεια του Fenati 

O Fenati τιμωρείται μόνο με 2 αγώνες αποκλεισμό για την βρώμικη ενέργεια του στον αγώνα του Misano

Ο αναβάτης της Moto2 δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα της Αραγονίας και του Buriram στην Ταϊλάνδη μετά από την βρώμικη κίνηση ενάντια στον Manzi στο Misano.

Στο Misano ο Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers) είδε τη μαύρη σημαία και αποκλείστηκε από τον αγώνα Moto2 για ανεύθυνη οδήγηση μετά από ένα συμβάν μεταξύ του Ιταλού και του συμπατριώτη Stefano Manzi (Forward Racing Team).

Οι αγωνοδίκες της FIM MotoGP αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Fenati με τον αποκλεισμό του από τα επόμενα δύο Grand Prix θεωρώντας το αδίκημα του, σοβαρό.

Η ποινή ισχύει μόνο για τον αναβάτη, όχι για την ομάδα – αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για αντικατάσταση στον αγώνα.

 

Οι τρεις πρώτοι οδηγοί του αγώνα MotoGP στο Misano ρωτήθηκαν στην συνέντευξη τύπου.

Dovizioso: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που έκανε ήταν πολύ κακό και η μαύρη σημαία αποδεικνύεται ότι είναι φυσιολογική. Αλλά επίσης θα υπήρχε κάτι πριν. Έτσι υποθέτω ότι πρέπει να δούμε τι συνέβη πριν με τον Manzi … για να δούμε αν Manzi έκανε κάτι άσχημο, δεν ξέρω. Όπως και να έχει όμως,κανεις δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.»

Marquez: «Είναι όπως είπε ο Dovi. Η Διεύθυνση Αγώνων θα πρέπει να πάρει μια απόφαση, θα πρέπει να τον τιμωρήσει, έτσι ώστε άλλοι οι αναβάτες να μην το κάνουν αυτό ποτέ. Διότι αν υπάρξει μια σκληρή ποινή στο μέλλον οι αναβάτες θα ξέρουν ότι δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν.»

Crutchlow: «Νομίζω ότι και οι δυο οδηγοί (Dovizioso και Marquez) είναι πολύ διπλωματικοί. Όπως μπορείτε να φανταστείτε για μένα, δεν πρέπει να ανταγωνιστεί ποτέ ξανά με μοτοσικλέτα. Θα πρέπει να πάει πίσω στο γκαράζ του, και η ομάδα του να τον πετάξει από την πίσω πόρτα αμέσως. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό σε ένα άλλο οδηγό. Κινδυνεύουμε τη ζωή μας συνεχώς, και κάποιος να σου αρπάζει το φρένο …, ίσως να έχει υπάρξει επαφή πριν, αλλά υπάρχουν συνεχώς επαφές. Ο Manzi προσπάθησε να προσπεράσει το Fenati, και υπήρχε επαφή. Οι αγώνες είναι ακριβώς αυτό. Το να πατήσεις το φρένο του άλλου οδηγού σε μια ευθεία… αξίζει να αποβάλλεται αμέσως.»

Για ένα διαφορετικό περιστατικό νωρίτερα μεταξύ των δύο οδηγών στην στροφή 4, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν επίσης τον Manzi με ποινή έξι θέσεων στην σχάρα του επόμενου αγώνα επίσης για ανεύθυνη οδήγηση, ο οποίος αργότερα είχε πτώση μόνος του.

Ο Fenati, ο οποίος εκδιώχθηκε από την ακαδημία VR46 για θέματα συμπεριφοράς, έχει ξανακάνει βρώμικα επεισόδια , όπως στο γύρο της Αργεντινής το 2015, ο Fenati πήρε τρεις βαθμούς ποινής γιατί κλώτσησε τότε τον Niklas Ajo στο τέλος της προθέρμανσης.Η MV Agusta θέλει να ακυρώσει την μεταγραφή του Romano Fenati

Η άκρως αντιαθλητική και επικίνδυνη ενέργεια του Romano Fenati στο Misano, έναντι του αντιπάλου και συμπατριώτης του Stefano Manzi, εκτός από την τιμωρία του με μαύρη σημαία στον αγώνα και τον αποκλεισμό για τα δυο επόμενα GP, θα έχει πολύ πιο σοβαρές συνέπειες.

Οι πληροφορίες λένε πως ήδη, η MV Agusta , η οποία ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες την υπογραφή για το 2019 με την ομάδα τους (MV Agusta Corse Forward Team), (δείτε εδώ >>) δεν θέλουν να ακούσουν πλέον για Romano Fenati μετά το περιστατικό στον αγώνα του Misano.

Η σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί, αλλά μετά από αυτό που συνέβη, ο κατασκευαστής από το Varese είπε ότι δεν θέλει πλέον να συνδέεται, κατά οποιοδήποτε τρόπο, με το όνομα του Fenati.

Ο κ. Castiglioni, πρόεδρος της MV Agusta, έχει ήδη καταστήσει σαφές στα κοινωνικά δίκτυα τη θέση του σχετικά με τη απαράδεκτη ενέργεια του Fenati και τις συνέπιες που μπορεί να φέρει. Ο Ιταλός της MV Agusta δεν θέλει τον συμπατριώτη του μέσα στην ομάδα: «Αυτό ήταν το χειρότερο και πιο θλιβερό πράγμα που έχω δει ποτέ στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Οι αληθινοί αθλητές δεν θα ενεργούσαν ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Αν θα ήμουν Dorna θα του απαγόρευα να αγωνιστεί ξανά.» , λέει ο Castiglioni στο προφίλ του στο κοινωνικό δίκτυο Instagram, που συνοδεύεται από την φωτογραφία Fenati που πατά το φρένο της μοτοσικλέτας του Manzi.

Ο επικεφαλής της MV Agusta προχωρεί περαιτέρω και επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να ακυρώσει τη σύμβαση με τον Fenati, η οποία δεν επιθυμεί να εκπροσωπήσει το εμπορικό σήμα του το επόμενο έτος. Υπενθυμίζεται ότι η MV Agusta είναι ένα από τα πιο διάσημα εμπορικά σήματα στην ιστορία και επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από απουσία 42 ετών, με ένα ανανεωμένο σχέδιο στην κατηγορία Moto2. «Όσον αφορά τη σύμβασή του για μελλοντική θέση ως οδηγός της MV Agusta Moto2, θα αντιταχθώ με κάθε τρόπο να τον σταματήσω. Αυτό δεν θα συμβεί, δεν αντιπροσωπεύει τις πραγματικές αξίες της μάρκας μας», λέει ο Giovanni Castiglioni.Η ομάδα του Fenati τον διώχνει για το υπόλοιπο της σεζόν

Ο Romano Fenati τιμωρήθηκε με δύο αγώνες μετά από την απαράδεκτη βρώμικη ενέργεια του ενάντια σε άλλον οδηγό στο Misano, αλλά οι εξελίξεις είναι κατεργάστηκες και σήμερα είναι χωρίς ομάδα για να τελειώσει την σεζόν του 2018 στην Moto2.

Η ομάδα Marinelli Snipers επιβεβαιώνει το τέλος της σχέσης μεταξύ των δύο και ζητά συγνώμη στους οπαδούς, κάνοντας αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι υπεύθυνοι των αγώνων!

Η ομάδα δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ είμαστε. Τώρα μπορούμε να γνωστοποιήσουμε ότι η ομάδα Marinelli Snipers θα τερματίσει τη σύμβαση με τον αναβάτη Romano Fenati, από εδώ και πέρα, για την ασυμβίβαστη, επικίνδυνη και επιζήμια συμπεριφορά του για την εικόνα όλων. Με εξαιρετική λύπη, πρέπει να σημειώσουμε ότι η ανεύθυνη πράξη του, απείλησε τη ζωή ενός άλλου αναβάτη και δεν μπορεί να ζητηθεί συγνώμη με κανένα τρόπο. Ο αναβάτης, από αυτή τη στιγμή, δεν θα συμμετάσχει σε άλλους αγώνες με την ομάδα Marinelli Snipers. Η ομάδα, Marinelli Cucine, Rivacold και όλοι οι άλλοι χορηγοί και οι άνθρωποι που τον υποστήριζαν πάντα, ζητούν συγνώμη από όλους τους οπαδούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.»Επίσημα ακυρώνει η Forward Racing Team MV Agusta με τον Fenati για το 2019

Όπως γράψαμε και χθες η MV Agusta ήθελε να ακυρώσει το συμβόλαιο με τον Fenati, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας Forward Racing Team MV Agusta, που του κλείνει την πόρτα για το 2019.
Δελτίο τύπου
MV Agusta και η ομάδα Forward RacingΟ Fenati δεν θα αποτελεί πλέον μέρος του έργου μαςΗ σοβαρή κακή συμπεριφορά του Romano Fenati προς τον Stefano Manzi κατά τη διάρκεια του αγώνα Moto2 κατά τη διάρκεια του Gran Premio di San Marino e della Riviera di Rimini, που πραγματοποιήθηκε στο Circuito Marco Simoncelli στο Misano Adriatico, θα έχει επιπτώσεις για το μέλλον, πέρα ​​από τη μαύρη σημαία που βγήκε στο Fenati , και η απαγόρευση δύο αγώνων που επιβλήθηκε από την Διεύθυνση Αγώνα. Η MV Agusta δεν θα εκπροσωπηθεί από το Fenati το 2019, το έτος που θα δει την επιστροφή του εργοστασίου του Varese στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων μοτοσικλέτας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2. Η συμφωνία μεταξύ της MV Agusta Reparto Corse Forward Racing Team και του Romano Fenati έχει τερματιστεί.Ο Giovanni Castiglioni, Πρόεδρος του MV Agusta, δήλωσε: «Σε όλα μου τα χρόνια που βλέπω αγώνες, δεν έχω δει ποτέ τέτοια επικίνδυνη συμπεριφορά σαν αυτή. Ένας οδηγός που μπορεί να συμπεριφερθεί με αυτό το τρόπο δεν μπορεί να εκπροσωπήσει την MV Agusta που επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.»Giovanni Cuzari, ιδιοκτήτης της ομάδας: «Μετά το ντροπιαστικό επεισόδιο μεταξύ Romano Fenati και Stefano Manzi, είναι αδύνατο για την ομάδα να διατηρήσει τη σχεδιαζόμενη συνεργασία με τον αναβάτη από την Ascoli για την σεζόν του 2019. Η συμπεριφορά του Fenati είναι ασυμβίβαστη με τις αθλητικές αξίες του Forward Racing Team και MV Agusta. Για το λόγο αυτό, αν και το λυπούμαστε, είμαστε αναγκασμένοι να ακυρώσουμε το σχέδιό μας με το Fenati. Το άθλημα μας είναι ήδη εξαιρετικά επικίνδυνο και κάθε πράξη που αυξάνει τους κινδύνους για τους αναβάτες είναι απαράδεκτη. Δεν μπορούμε να δεχθούμε συμπεριφορά αυτού του τύπου από έναν από τους μελλοντικούς αναβάτες μας».


Η Ιταλική ομοσπονδία μοτοσικλετών (FMI) ανακάλεσε την άδεια οδήγησης του Fenati

Τελειωμό δεν έχει η χιονοστιβάδα που προκάλεσε η απαράδεκτη πράξη του Ιταλού οδηγού της Moto2, Romano Fenati.Η Ιταλική ομοσπονδία μοτοσικλετών (FMI) ανακάλεσε την άδεια οδήγησης του Fenati σαν προληπτικό μέτρο .Χωρίς αυτήν την άδεια ο Fenati δεν μπορεί να ανταγωνιστεί είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο.Σε μια απόφαση που εκδίδεται από την FΙM , αναφέρει ότι μετά το αίτημα του ομοσπονδιακού εισαγγελέα Antonio De Girolamo, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο συνεδρίασε για να εξετάσει την παραβίαση του άρθρου 1.2 του Κανονισμού του Δικαστηρίου για δράση στον αγώνα της περασμένης Κυριακής.Μετά από αίτημα του εισαγγελέα μιλάμε για τις πράξεις του «άνευ προηγουμένου βαρύτητας» . Εντοπίζει, επίσης, «ενδείξεις ενοχής». Παρουσιάζει το ιστορικό ενάντια σε αυτό που συνέβη στην Αργεντινή το 2015 , όταν κλώτσησε τον Niklas Ajo. Έτσι, το Δικαστήριο, αποτελούμενο από τρία μέλη, αποφάσισε να αποδεχθεί το αίτημα του εισαγγελέα και επιλέγει να αποσύρει την άδεια για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, σε ομοσπονδιακό αλλά και σε διεθνή επίπεδο . Το τελευταίο το κάνουν επειδή ο Fenati είναι αντιπρόεδρος της MC Motociclista Accademia Italiana, το σωματείο στο οποίο είναι ασφαλισμένος. Το Δικαστήριο χορηγεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του προσερχόμενος στις 14 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη και με την επιλογή να πάει με έναν δικηγόρο.Η Υπόθεση Fenati συνεχίζει να εξελίσσετε αυξητικά σαν χιονοστιβάδα, χωρίς τελειωμό, αφού μέσα σε λίγες ημέρες τα πάντα άλλαξαν στη ζωή του Romano Fenati.

Μέσα σε λίγες ημέρες τα πάντα άλλαξαν στη ζωή του Romano Fenati. Όχι μόνο έμεινε χωρίς ομάδα φέτος αλλά και του χρόνου, έχασε την άδεια του και δεν μπορεί να αγωνιστεί πλέον, και τελικά την δήλωση του για παραίτηση από τους αγώνες, τώρα, η υπόθεση μπορεί να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς το ιταλικό δικαστικό σύστημα εξετάζει καταγγελία για να εκτιμήσει κατά πόσον υπάρχει βάση για κατηγορία απόπειρας δολοφονίας.

Ένας οργανισμός δικαιωμάτων των καταναλωτών, CODACONS, απέστειλε καταγγελία στο γραφείο του εισαγγελέα για την υπόθεση και ζητά να αναλυθούν και να δουν αν υπάρχει νομική βάση για ποινική δίωξη συμπεριλαμβανομένου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Η καταγγελία από τον οργανισμό αναφέρει τα εξής:

«Η κίνηση να πατήσει το φρένο ενός αντιπάλου κατά την οδήγηση σε μια τέτοια υψηλή ταχύτητα μπορεί να είναι σκόπιμη και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου, καθώς και το κακό παράδειγμα που δίνεται σε εκατομμύρια νέους που παρακολουθούν τους αγώνες. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να υποβάλουμε καταγγελία στο Γραφείο του Εισαγγελέα ζητώντας από τον δικαστή να διαπιστώσει αν η πράξη του Fenati θα μπορούσε να αποτελέσει ένα είδος ποινικού αδικήματος, συμπεριλαμβανομένου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, και σε αυτή την περίπτωση να τον κατηγορήσουν και να ζητήσουν μια δίωξη, αν κρίνεται σκόπιμο.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events