Ο Sergio Garcia κέρδισε τoν αγώνα στο Καταλανικό GP

Ο Sergio Garcia κέρδισε το Καταλανικό Grand Prix, στο έβδομο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Moto3 του 2021.


Για άλλη μια φορά, ο αγώνας μικρής κατηγορίας είχε μια σειρά από ανατροπές, με την πρώτη να ξεκινάει στον γύρο προθέρμανσης, όταν ο Riccardo Rossi, ένας από τους πιθανούς πρωταγωνιστές, έπεσε.

Ήταν ένας αγώνας με συνεχείς προσπεράσεις. Σε μια προσπάθεια να κάνει διαφορά από το προπορευόμενο γκρουπ, ο McPhee είχε highside με αποτέλεσμα να παρασύρει τους Migno και Suzuki, ευτυχώς και οι τρεις αναβάτες δεν τραυματίστηκαν.

Με 11 γύρους να απομένουν, ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία του παγκόσμιου πρωταθλήματος, Pedro Acosta, ο οποίος ξεκίνησε 25ος, έφτασε το κορυφαίο γκρουπ.

Πολλοί στον τελευταίο τομέα, στους τελευταίους γύρους, επιβραδύναν για να αποφύγουν την ολίσθηση, αλλά είχε ως αποτέλεσμα στο τέλος της ευθείας να βρεθούν 10 αναβάτες στην τελευταία στροφή, κάτι αρκετά επικίνδυνο.

Ο αγώνας κρίθηκε στην γραμμή του τερματισμού αφού όλοι οι οδηγοί επιβραδύναν επικίνδυνα στην τελευταία στροφή στον προηγούμενο γύρο, με τον Sergio Garcia να τερματίζει στην πρώτη θέση μπροστά από τους Jeremy Alcoba και Deniz Oncu.

Ο Jaume Masia τερμάτισε στην τέταρτη θέση, έχοντας τιμωρηθεί γιατί είχε ξεπεράσει τα όρια της πίστας, μπροστά από τους Darryn Binder και Gabriel Rodrigo.

Έβδομη θέση για τον Pedro Acosta, με τον Niccolò Antonelli στην όδγοη, τον Kaito Toba στην ένατη και τον Stefano Nepa να ολοκληρώνει την κορυφαία δεκάδα.

Ο Romano Fenati τερμάτισε ενδέκατος αφού αναγκάστηκε να κόψει για να αποφύγει την τριπλή πτώση στον τελευταίο γύρο, ο οποίος περιελάμβανε τους Dennis Foggia και Ayumu Sasaki που έχασε τις αισθήσεις του ​​και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο.

Related Posts