Ο Takaaki Nakagami κινδυνεύει να χάσει το GP της Ιαπωνίας λόγω του τραυματισμού του στο Aragon

Ο Takaaki Nakagami κινδυνεύει να χάσει το GP της Ιαπωνίας λόγω του τραυματισμού του στο Aragon

Ήταν ένα άτυχο Grand Prix αυτό του Aragon για τον Takaaki Nakagami, καθώς ο αναβάτης LCR Honda Idemitsu είχε πτώση μετα από μια περίεργη επαφή με τον Marc Marquez (Repsol Honda Team) στον πρώτο γύρο του αγώνα.

Ο Ιάπωνας αναβάτης συγκρούστηκε δύο φορές με το RC213V του Marquez στη στροφή 8. Το RC213V του Marquez είχε πρόβλημα αφού μετα από μια σύγκρουση με τον Fabio Quartararo στην 3η στροφή είχε κομμάτια από το φέρινγκ του στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, κλειδώνοντας έτσι τον τροχό και βγάζοντας την μοτοσυκλέτα προς τα έξω, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την μοτοσυκλέτα του Nakagami και να πέσει και να χτυπήσει το χέρι του!

Τελικά αποδείχτηκε πως ο Nakagami είχε υποστεί έναν σοβαρό τραυματισμό που έχει βάλει σε αμφιβολία τη συμμετοχή του στο Grand Prix του σπιτιού του στην Ιαπωνία.

Το MotoGP™ επισκέπτεται το Motegi την επόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από το 2019, αλλά ο Nakagami θα πρέπει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στο δεξί του χέρι για να δει αν θα είναι αρκετά κατάλληλος για να λάβει μέρος στο Grand Prix της Ιαπωνίας αυτού του Σαββατοκύριακου.

«Δυστυχώς, είχα μια άτυχη Κυριακή. Είχα μια καλή αρχή, αλλά μετά είχα ένα ατύχημα στον πρώτο γύρο. Είχα επαφή με τον Marc και είχα ένα άσχημο τρακάρισμα, οπότε είμαι πραγματικά απογοητευμένος», δήλωσε ο Nakagami μετά τον αγώνα.

«Τώρα πηγαίνω στη Βαρκελώνη για να ελέγξω την πληγή στο τέταρτο και πέμπτο δάχτυλο στο δεξί μου χέρι. Θα ενημερώνω όλους και εκτιμώ πραγματικά όλη την υποστήριξη από τους θαυμαστές μου. Θα προσπαθήσω ό,τι καλύτερο μπορώ για να ανακάμψω και ελπίζω να μπορέσουμε να αγωνιστούμε στον GP του σπιτιού μου στην Ιαπωνία».