23 February 2024
Dakar 2021

Ο Βασίλης Ορφανός Σχολιάζει την 8η ειδική, το δεύτερο μέρος του Μαραθωνίου του Dakar 2021

Την 8η ειδική του Ντακάρ, το δεύτερο μέρος του Μαραθωνίου του Dakar 2021, σχολιάζει ο Βασίλης Ορφανός, ο μοναδικός Έλληνας που έχει κερδίσει στο , στη παρθενική του εμφάνιση στο DAKAR του 2003, στην κατηγορία των 400 cc, όπου για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία κυμάτισε στο βάθρο του δυσκολότερου αγώνα rally raid του κόσμου.

Σήμερα στην όγδοη αγωνιστική ημέρα στο DAKAR οι αναβάτες είχαν να καλύψουν 709 χλμ απλής και ειδικής διαδρομής στο σύνολο, μέσα σε μια γρήγορη ειδική με όλων των ειδών τα εδάφη που έχουμε συναντήσει στη χερσόνησο της Σαουδικής Αραβίας.

 

Αγωνιστικά μονοπώλησε η μάχη μεταξύ των εργοστασιακών οδηγών της HONDA και της KTM.

Και σήμερα είχαμε επανάληψη της χθεσινής αγωνιστικής  ημέρας, έτσι βλέπουμε να προηγείται ο χθεσινός νικητής, ο Χιλιανός αναβάτης της HONDA Jose Ignacio που κέρδισε και σήμερα την ειδική και θα ανοίξει ξανά αύριο τον αγώνα, εκτελώντας άψογα την τακτική της ομάδας του χωρίς λάθη και υπερβολές.

Δείχνει ο συγκεκριμένος αναβάτης πολύ δυνατός και σταθερός βάζοντας ένα μεγάλο λιθαράκι και σήμερα σαν ένα από τα φαβορί για νίκη του φετινού αγώνα.

Πίσω τον ακολουθούν λυσσαλέα οι αναβάτες της KTM Toby Price και Sam Sunderland  με 1.06 και 5.57 λεπτά διαφορά στην δεύτερη και τρίτη θέση της γενικής.

Οδηγούν γρήγορα και συγκεντρωμένα και αυτοί, ακολουθούν από πίσω τον πρωτοπόρο αντίπαλο τους μέσα στην ειδική και αυτό τους διευκολύνει στο έργο τους, έχουν μεγάλη λύσσα να κερδίσουν και είναι σε απόσταση αναπνοής.

Τέταρτος στην γενική πολύ σταθερά και προσηλωμένος στον στόχο του ακολουθεί ο Kevin Benavides εργοστασιακός της HONDA με 12.58 λεπτά διαφορά από την κορυφή, ενώ στην πέμπτη θέση και έκτη θέση της γενικής ακολουθούν κατά πόδας οι ομόσταυλοι του αναβάτες Joan Barreda και Ricky Brabec στα 16.05 και 17.42 λεπτά διαφορά, κάνοντας και αυτοί την δική τους υπεράνθρωπη προσπάθεια να πλησιάσουν την κορυφή.

Πιστεύω ότι για τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές ημέρες που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας θα δούμε φοβερές μάχες και νικητής θα βρεθεί όποιος οδηγήσει πολύ γρήγορα, κάνοντας τα λιγότερα λάθη με σωστή πλοήγηση.

Τονίζω ότι οι έξι πρώτοι αναβάτες της σημερινής κατάταξης στη γενική είναι μέσα στα φαβορί για την νίκη.

Ήδη η YAMAHA μετά τα διάφορα απρόοπτα που έτυχαν στους αναβάτες της δείχνει ότι θα είναι εκτός του βάθρου των νικητών, η HUSQVARNA το ίδιο , ενώ και ο Ισπανός αναβάτης της SHERCO Lorenzo Santolino αν και τον βρίσκουμε στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης τα 26.59 λεπτά που έχει διαφορά από την κορυφή είναι πολλά και δύσκολα μπορούν να καλυφθούν.

Η ζυγαριά θα δείξει  προς τα που θα γυρίσει, μεταξύ KTM και ΗΟΝDA και ποιος θα είναι από τους έξι πρώτους αναβάτες της σημερινής κατάταξης τελικός νικητής από τη σωστή διαχείριση των τελευταίων δύο ζευγαριών ελαστικών( ένα ζευγάρι ελαστικά ανά δύο αγωνιστικές ημέρες)

 

Η αυριανή ημέρα είναι με βάση τα γραφόμενα των οργανωτών από τις πιο δύσκολες ειδικές εφέτος μήκους 465 χλμ. ειδικής και 109 χλμ. απλής διαδρομής, κάνοντας ένα κύκλο ουσιαστικά, αφού εκκίνηση και τερματισμός είναι στο ίδιο σημείο για να ξεκουραστούν και οι μηχανικοί χωρίς να χρειαστεί να μεταφερθούν σε άλλη πόλη αύριο.

Όπως άλλωστε δήλωσε και ο αγαπημένος μας πρώην αναβάτης και πολυνίκης του RALLY DAKAR Stephane Peterhansel : «Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να ολοκληρώσεις ένα DAKAR χωρίς να κάνεις κανένα λάθος!»

Αυτή η δήλωση τα λέει όλα για τη συνέχεια του αγώνα που οδεύει προς την ολοκλήρωση του, και καλο είναι να μην ξεχνάμε ότι οι επόμενες ειδικές είναι δύσκολες με πολλά χιλιόμετρα και όλα μπορούν να συμβούν σε όσους συνεχίζουν.

Ο Βασίλης Ορφανός είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει κερδίσει στο .
Κατάφερε αυτή την νίκη στη παρθενική του εμφάνιση στο DAKAR του 2003, στην κατηγορία των 400 cc, όπου για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία κυμάτισε στο βάθρο του δυσκολότερου αγώνα rally raid του κόσμου.
Ακολουθούν οι συμμετοχές στα DAKAR 2004, 2005, 2008, 2009, 2011.
Λεπτομέρειες για την Δράση και το Βιογραφικό του Μοναδικού Βασίλη Ορφανού μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του εδώ >>>

 

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2021 ! 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events