Οι κορυφαίες ταχύτητες στο Ωστιν – η Ducati στην κορυφή, η Yamaha τελευταία

Στον αγώνα MotoGP την Κυριακή στο Όστιν, ο Enea Bastianini ενθουσίασε τους πάντες με τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν. Ο Ιταλός, που οδηγεί το Ducati GP21, ήταν επίσης ο ταχύτερος του τριήμερου στην ευθεία, ξεπερνώντας τα 350 χλμ./ώρα.

Σε όλο το Σαββατοκύριακο, ο 24χρονος πίεσε το GP21 της προηγούμενης χρονιάς του και ξεπέρασε τα 350 km/h. Στην τρίτη ελεύθερη προπόνηση του Σαββάτου FP3, ο Ιταλός έφτασε στην τελική ταχύτητα των 350,6 χλμ./ώρα, ισοφαρίζοντας τον Miller με το Ducati GP22 στον FP1.

Ένα KTM σημείωσε την 3η μεγαλύτερη ταχύτητα με τον Brad Binder, ο οποίος πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Αυστριακό κατασκευαστή, και έφτασε τα 347,2 km/h με το RC16 του στο FP1.

Από εκεί και πέρα 9 μηχανές έγραψαν μια τελική ταχύτητα 346,1 χλμ, σε διαφορετικές φάσεις ο καθένας και με διαφορετικές μοτοσυκλέτες!

Το γεγονός ότι το Suzuki του 2022 έχει βελτιωθεί όσον αφορά την τελική ταχύτητα, φάνηκε ήδη από την αρχή στο Κατάρ. Επίσης στην πίστα COTA, ο Alex Rins σημείωσε με το GSX-RR, 346,1 km/h στον FP1 που τον έφερε στην 4η θέση στην κατάταξη της κορυφαίας ταχύτητας.

Η Aprilia και η Honda δεν απέχουν επίσης πολύ από την κορυφή. Ο Maverick Viñales έφτασε τα 346,1 km/h στον αγώνα. Σαν ο ταχύτερος οδηγός της Honda καταγράφτηκε ο Alex Márquez από την ομάδα LCR. Ο Ισπανός και αδερφός του Marc Márquez έγραψαν την ίδια ταχύτητα, όπως οι Rins, Viñales, Bezzecchi, Bagnaia, και Zarco με 346,1 km/h.

Οι τέσσερις αναβάτες της Yamaha ήταν σαφώς πίσω στην τελική ταχύτητα. Ο rookie,  Darryn Binder κατάφερε να γράψει 342,8 km/h, στο FP1, ενώ ο ομόστυαλός του, Andrea Dovizioso έφτασε τα 339,6 km/h στο FP2. Η εργοστασιακή ομάδα της Monster Energy Yamaha προσγειώθηκε στις δύο τελευταίες θέσεις. 337,5 km/h, έγγραψε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Fabio Quartararo στον αγώνα, ενώ ο ομόστυαλός του Franco Morbidelli έγραψε 334,3 km/h, που ήταν περισσότερα από 16 km/h πίσω από την κορυφή.

Δείτε παρακάτω τις μέγιστες ταχύτητες στο Ωστιν, συνδυαστικά όλο το τριήμερο:

Related Posts