Οι μοτοσυκλέτες σώζουν ζωές – Η Yamaha υποστηρίζει τους Riders for Health

Χθες ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Yamaha στη διοργάνωση Africa Eco Race με συνεργάτη τίτλου τον οργανισμό “Riders for Health” (Μοτοσυκλετιστές για την Υγεία), πρωτοπόρο στον τομέα των μεταφορών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με στόχο την υποστήριξη του έργου του και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η Yamaha είναι τώρα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει επισήμως την τριετή συνεργασία της με τους Riders for Health, τη φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες σε ορισμένες από τις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της Αφρικής, προσφέροντας και συντηρώντας μοτοσυκλέτες καθώς και άλλα κατάλληλα οχήματα, σε οργανισμούς με αντικείμενο την υγεία.

Εδώ και πάνω από 30 χρόνια, οι Riders for Health παρέχουν κατάλληλα μέσα μεταφοράς στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ορισμένων από τις πιο φτωχές και δύσβατες περιοχές της Αφρικανικής ηπείρου, οι οποίες συχνά δεν έχουν ούτε τις βασικές υποδομές υγείας που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένες.

Οι Riders for Health χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια μοτοσυκλέτες της Yamaha για την παροχή αυτών των ζωτικής σημασίας υπηρεσιών. Αυτό τους καθιστά προφανή επιλογή για αυτή τη συνεργασία, καθώς η φιλοσοφία και η δράση τους συνάδει με τις αξίες της Yamaha, η οποία λειτουργεί σύμφωνα με το ήθος της και το πάθος της να συνεισφέρει στην κοινωνία.

Μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς ετοιμαζόμαστε για τον αγώνα Africa Eco Race, η Yamaha, οι Riders for Health και η οργάνωση Two Wheels for Life στη Βρετανία, συνεργάτης των Riders για τη συγκέντρωση πόρων, θα παρουσιάσουν συναρπαστικές δραστηριότητες για την υποστήριξη του φιλανθρωπικού έργου των Riders. Για αυτό παραμείνετε συντονισμένοι με τον ιστότοπο της Yamaha ή τον Yamaha Motor For Riders για τις εξελίξεις.

Andrea Coleman, συνιδρύτρια των Riders for Health και Two Wheels for Life

“Η Yamaha είναι στις καρδιές μας. Χρησιμοποιούμε τις αξιόπιστες μοτοσυκλέτες AG της Yamaha για τα αφρικανικά μας προγράμματα εδώ και πάνω από 30 χρόνια, ενώ οι αγωνιστικές της ομάδες υποστηρίζουν το φιλανθρωπικό μας έργο από τότε που ξεκινήσαμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση αυτής της νέας τριετούς συνεργασίας-ορόσημου ανάμεσα στους Riders for Health, τους Two Wheels for Life και τη Yamaha. Μαζί θα δείξουμε πώς οι μοτοσυκλέτες μπορούν να σώσουν ζωές.”

Eric de Seynes, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Europe, Γενικός Διευθυντής της Yamaha Motor Co., Ltd.

“Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με τους Riders for Health. Στόχος μας είναι να κάνουμε γνωστό το έργο τους στο ευρύ κοινό και να συγκεντρώσουμε πόρους, υποστηρίζοντας τον ευγενή στόχο του οργανισμού να προσφέρει ζωτικής σημασίας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις πιο απομονωμένες κοινότητες της Αφρικής. Ελπίζουμε ότι η δραστηριότητα των Riders for Health θα αγγίξει καρδιές και θα ενθαρρύνει τον κόσμο να τους υποστηρίξει οικονομικά.”

Ποιοι είναι οι Riders for Health;

Περισσότερο από το 60% του πληθυσμού της Αφρικής ζει σε αγροτικές κοινότητες πολλά μίλια μακριά από ζωτικής σημασίας υπηρεσίες υγείας, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν άλλους τρόπους μετακίνησης και μεταφοράς, εκτός από το περπάτημα, τους γάιδαρους και τα καρότσια.

Συχνά, οι άνθρωποι σε αυτές τις απομακρυσμένες κοινότητες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βασική υγειονομική περίθαλψη που πολλοί από εμάς θεωρούμε δεδομένη, όπως είναι ο εμβολιασμός για μωρά, η διάγνωση και η θεραπεία ασθενειών και η φροντίδα για εγκύους και ηλικιωμένους.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, οι Riders for Health διασφαλίζουν ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να φτάσουν σε κοινότητες χρησιμοποιώντας αξιόπιστα μέσα μεταφοράς και επί του παρόντος εκτελούν προγράμματα στη Γκάμπια, το Λεσότο, το Μαλάουι και τη Νιγηρία.

Το έδαφος σε αυτές τις περιοχές είναι συχνά δύσβατο με πολλές μη επιπεδωμένες και απότομες διαδρομές, με βραχώδεις κλίσεις. Έτσι, η μοτοσυκλέτα αποτελεί επί το πλείστον το καταλληλότερο όχημα για μετακίνηση, λόγω της ανθεκτικότητάς της και της ικανότητας να προσεγγίζει περιοχές που δεν μπορούν να φτάσουν μεγαλύτερα οχήματα. Οι Riders for Health όχι μόνο προμηθεύουν τα καταλληλότερα οχήματα, αλλά παρέχουν και εκπαίδευση, καύσιμα και υπηρεσίες συντήρησης προκειμένου να διασφαλίσουν ότι αυτά τα οχήματα μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κάθε μέρα.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας της κοινότητας, με μια μοτοσυκλέτα που παρέχεται από τους Riders for Health, μπορούν να επισκέπτονται εξαπλάσιους ανθρώπους από ό,τι θα μπορούσαν με τα πόδια, ενώ διαθέτοντας αυτό το μεταφορικό μέσο μπορούν να διπλασιάσουν το χρόνο που θα αξιοποιήσουν σε κάθε χωριό που επισκέπτονται.

Related Posts