Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JuniorGP: Η νέα εποχή του δόμου προς το MotoGP ξεκινά

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο μονοπάτι προς το MotoGP το 2022, με το FIM CEV Repsol να μετονομάζεται σε FIM Junior GP με ένα νέο λογότυπο!

Αυτή η καινοτομία ανακοινώθηκε σήμερα και τώρα το πρωτάθλημα Junior και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετονομάζεται σε FIM Junior GP.

Το 2022 σηματοδοτεί την 25η επέτειο από τη γέννηση αυτού του πρωταθλήματος, επικεντρωμένο σε νέους αναβάτες που θέλουν να αφοσιωθούν πιο επαγγελματικά στη μοτοσυκλέτα και, πάνω απ’ όλα, μια μέρα να φτάσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP . Μάλιστα, οι περισσότεροι αναβάτες -αν όχι όλοι- έχουν περάσει από αυτό το γνωστό μέχρι τώρα πρωτάθλημα FIM CEV Repsol.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων FIM Moto3 γίνεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JuniorGP™, αναγνωρίζοντας την κατάσταση και τη θέση του ως παγκόσμιου ζωτικού πεδίου αναδείξεως για νέους αναβάτες.

Η πρώην κατηγορία Moto3™ Junior θα μοιραστεί επίσης το νέο της όνομα και την ταυτότητά της με τη σειρά στο σύνολό της. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP™, το FIM JuniorGP™ παίρνει πλέον το όνομά του από τον πιο σημαντικό διαγωνισμό (παγκόσμιο επίπεδο). Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ταλέντων Hawkers και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Moto2™, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας Superstock, διατηρούν τις ονομασίες τους κάτω από την ομπρέλα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM JuniorGP™.

Η σειρά αποκτά επίσης μια νέα ταυτότητα ως μέρος αυτής της νέας εποχής, με ένα νέο λογότυπο για την κατηγορία Moto3™ – κοινό με το Πρωτάθλημα. Το Hawkers European Talent Cup και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Moto2™ ξεκινούν επίσης αυτό το νέο κεφάλαιο με νέα λογότυπα.

Το FIM CEV Repsol για πάνω από σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, που τώρα πλέον θα ονομάζεται JuniorGP™, έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάδειξη και την ανάπτυξη των αναβατών , όπως ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez (Repsol Honda Team), ο Πρωταθλητής MotoGP™ του 2020 Joan Mir (Ομάδα Suzuki Ecstar) και τον Πρωταθλητή MotoGP™ του 2021 Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP).

Περισσότερο από το 80% των αναβατών Grand Prix έχουν περάσει από αυτή τη σειρά . Με το νέο του όνομα και ταυτότητα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JuniorGP™ θα συνεχίσει να προωθεί τα ταλέντα καθώς ξεκινά η 25η χρονιά του.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner