Παρουσίαση του KTM RC 8C – Η νέα σπορ μοτοσυκλέτα του 2022, εμπνευσμένη από το RC16, έτοιμη για πίστα – VIDEO – Φωτογραφίες

Η KTM μόλις αποκάλυψε επίσημα τη νέα σπορ μηχανή της, το RC 8C, ένα αποκλειστικό δικύλινδρο σπορ μοντέλο, του οποίου μόνο 100 μονάδες θα κατασκευαστούν για ολόκληρο τον κόσμο και το οποίο είναι εμπνευσμένο άμεσα από το MotoGP RC16.

Μια μοτοσυκλέτα 890 cc που είναι ικανή να αποδώσει στο ίδιο επίπεδο με το Moto2 του παγκόσμιου πρωταθλήματος σύμφωνα με τον αυστριακό κατασκευαστή.

Στην καρδιά του νέου RC 8C, βρίσκουμε έναν κινητήρα ήδη γνωστό στο ευρύ κοινό, το LC8c με δύο κυλίνδρους παράλληλα, 8 βαλβίδες και 889 cc που χρησιμοποιούν το 890 Duke και Adventure, Αν και σε αυτό το μοντέλο η ισχύς αυξάνεται κατά 7 επιπλέον ίππους έως ότου φτάσει τους 128 ίππους, ενώ είναι στεγνό 140 κιλά.

Το KTM RC 8C είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο, ελαφρύ πρωτότυπο αγώνων που ένα σασί, ειδικά κατασκευασμένο για πίστα, γεμάτο με αγωνιστικά εξαρτήματα υψηλών προδιαγραφών. Ουσιαστικά, το KTM RC 8C θα επιτρέπει σε αυτούς που θα το αποκτήσουν την ευκαιρία να κατέχουν μια μοτοσυκλέτα που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα Factory – χωρίς τα μειονεκτήματα της ανάγκης μιας ειδικής ομάδας αγώνων για να το διατηρήσει.

Σχεδιασμένο για να είναι 100% έτοιμο για την πίστα, το KTM RC 8C είναι μια πλήρως χειροποίητη μοτοσυκλέτα, με κινητήρα υψηλής ροπής για εύκολη συντήρηση.

Κάτω από το ελαφρύ αμάξωμα GRP ενισχυμένο με άνθρακα KTM RC16, εμπλουτισμένο με GRP, βρίσκεται ένας παράλληλος δικύλινδρος κινητήρας 128 Hp, 889 cc LC8c, DOHC, 8 βαλβίδων, στηριγμένος σε ένα ειδικό ατσάλινο σωληνοειδές πλαίσιο 25CrMo4, που αυξάνεται από μια επιλογή WP Pro Components και στα δύο άκρα.

Έχει χειροποίητο πιρούνι 43 mm WP APEX PRO 7543, κλειστό, κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας, ελαφρύ υλικό. Αναπτύχθηκε με την εμπειρία που αποκτήθηκε από τις προσπάθειες της KTM Factory Racing σε πολλά διεθνή πρωταθλήματα, η ανάρτηση συν αρμολογείται στο ίδιο τμήμα που κατασκευάζει και διατηρεί την αναστολή του KTM RC16, εγγυάται την καλύτερη απόδοση για μοτοσυκλετιστές και επαγγελματίες σε αγώνες. Το πιρούνι διαθέτει επίσης μηδενικό περιορισμό υδραυλικής διαδρομής, που σημαίνει ότι οι αναβάτες μπορούν να ελέγχουν συνεχώς τις ιδιότητες απόσβεσης.

Ένα αμορτισέρ WP APEX PRO 7746 με ρυθμιστή προφόρτισης στο πίσω μέρος, που μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει σε όλους τους αναβάτες και σχεδόν σε οποιαδήποτε κατάσταση μέσω ξεχωριστών ρυθμίσεων συμπίεσης και επαναφοράς υψηλής και χαμηλής ταχύτητας.

Όντας μια εστιασμένη μοτοσικλέτα μόνο για πίστα, κάθε λεπτομέρεια είναι αφιερωμένη στο αγωνιστικό σκάφος. Από τη δεξαμενή ταχείας απελευθέρωσης και τα πάνελ του φέρινγκ, έως τους ελαφριούς τροχούς Dymag και τα ελαστικά Pirelli SC1, το KTM RC 8C γνωστοποιεί τις προθέσεις του.

Η μέγιστη απόδοση φρεναρίσματος φροντίζεται από τον εξοπλισμό της Brembo, με τις δαγκάνες εμπρός φρένων Brembo Stylema σε 290 mm πλήρως πλωτούς δίσκους φρένων με ρότορες αλουμινίου που στερεώνονται με βίδες τιτανίου και για το πίσω μέρος μια δαγκάνα δύο εμβόλων Brembo με 230 mm πλήρως πλωτό δίσκο τοποθετημένο απευθείας στο διανομέα.

Το KTM RC 8C είναι επίσης εξοπλισμένο με έναν ακτινικό κύλινδρο Brembo 19RCS CORSA CORTA, ο οποίος διαθέτει πλήθος καινοτομιών, με πολλές από τις τεχνικές λύσεις που υιοθετούνται απευθείας από τους κύριους κυλίνδρους που χρησιμοποιούνται στο MotoGP ™. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι αναβάτες είναι σε θέση να προσαρμόσουν το “σημείο δαγκώματος” ακριβώς όπου το θέλουν, με έναν εύκολα προσβάσιμο επιλογέα στην κορυφή του ίδιου του κυλίνδρου.

Εξασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα συλλέγονται και ταξινομούνται, το KTM RC 8C χρησιμοποιεί τον πίνακα ελέγχου AIM MXS 1.2 RACE και το καταγραφικό δεδομένων με ενσωματωμένη λειτουργία GPS. Όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται μέσω οθόνης TFT 5 “με ενσωματωμένη εγγραφή δεδομένων, η οποία καταγράφεται συνεχώς και μπορεί να αναλυθεί στο AIM Race Studio.

Συνοπτικά:
// Περιορίζεται σε μόνο 100 μονάδες παγκοσμίως
// Χειροποίητο αποκλειστικά για χρήση σε πίστα
// 128 Hp, 140 kg στεγνό, κοντά σε αναλογία ισχύος / βάρους 1: 1
// Ειδική εξάτμιση αγώνων με τελικό τιτανίου Akrapovič
// Ειδικό φιλτροκούτι αέρα αγωνιστικού τύπου
// Πλαίσιο κατά παραγγελία κατασκευασμένο με ατσάλινο σωληνοειδές 25CrMo4
// WP APEX PRO εξαρτήματα πιρούνι και πίσω σοκ
// Brembo, αγωνιστικά φρένα
// Ζάντες αλουμινίου εξαιρετικά ελαφρού αλουμινίου

Η KTM θα ανοίξει την περίοδο για προπαραγγελία από τις 22 Ιουλίου στις 17.00 ώρα Ελλάδος, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Η τιμή του νέου RC 8R θα είναι 35.000 ευρώ.

Παράλληλα όσοι αποκτήσουν το KTM RC 8C, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ομάδα δοκιμών της Red Bull KTM Factory Racing σε μια εκδήλωση πελατών. Μόνο 25 ιδιοκτήτες θα συμμετέχουν στην αποκλειστική εκδήλωση σε μια ευκαιρία στη ζωής, αφού θα οδηγήσουν με τους Dani Pedrosa και Mika Kallio, καθώς θα πάρουν συμβουλές κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ημέρας στο Circuito de Jerez. Όλοι όσοι επιλέγουν για την εμπειρία στην πίστα αγώνων KTM RC 8C, θα λάβουν επιπλέον το πακέτο αγώνων KTM RC 8C.

Το πακέτο περιλαμβάνει:
// Πρόσθετο σετ τροχών Dymag (Μπροστά και πίσω)
// Πρόσθετα σετ δίσκων φρένων εμπρός και πίσω
// Εμπρόσθιες και πίσω βάσεις paddock
// Θέρμανση ελαστικών
// KTM Race carpet

Related Posts