Παρουσίαση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2020 – Θετικά – Αρνητικά και Ερωτήματα – VIDEO

Ξεκινώντας θα πω και σε αυτό το άρθρο όπως και στο άρθρο για τις απονομές του ΠΠΤ 2019,  πως για πρώτη φορά από το 2012 που το Biker Spirit παρακολουθεί – υποστηρίζει και επικοινωνεί το ΠΠΤ όπως κανένα άλλο μέσο, θα είναι η πρώτη φορά που θα “γκρινιάξω” και ας με συγχωρήσουν φίλοι και μη!

Παναγιώτης Σιδέρης – Iron Team

Ακολουθεί μεγάλο κείμενο, οπλιστείτε με υπομονή …..

Ξεκινώντας θέλω να πω πως πιστεύουμε ότι θα πρέπει υπάρξει βοήθεια και υπομονή από όλους, ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις που έχουν παρθεί και θα παρθούν, γιατί αυτοί που αναλαμβάνουν φέτος δεν είναι θαυματοποιοί και χρειάζονται χρόνο για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τους στόχους που θα βάλουν!

Κυρίως θα πρέπει να ευχηθούμε σε αυτούς που θα αναλάβουν να έχουν πολύ κουράγιο, πολύ υπομονή και “γερό στομάχι”, καθώς θα πρέπει καταρχήν να καταφέρουν να κάνουν φέτος ένα απλό και αξιοπρεπές πρωτάθλημα και τις επόμενες χρονιές να το κάνουν ένα σοβαρό και ουσιαστικό πρωτάθλημα.

Τώρα ακολουθεί ο σχολιασμός και εντελώς καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική για την “παρουσίαση” του ΠΠΤ 2020, προσδεθείτε …..

Η παρουσίαση του πρωταθλήματος ξεκίνησε με ένα τεράστιο “φάουλ από τα αποδυτήρια“ αφού για πρώτη φορά είδαμε παρουσίαση που δεν θα επιτρεπόταν οι ερωτήσεις, και όποιος ήθελε να ρωτήσει κάτι θα μπορούσε μετά την παρουσίαση στο φουαγιέ μεταξύ τυροπιτακίου και πορτοκαλάδας, όπως μας προέτρεψε ο παρουσιαστής της εκδήλωσης!

Βέβαια θα μπορούσαν αυτήν την παρουσίαση να μας την στείλουν με ένα δελτίο τύπου και να μην “χαραμίζουμε” το χρόνο μας και να σεβόμαστε και λίγο τον εαυτό μας, μιας και οι υπεύθυνοι ξεκινούν την “νέα σελίδα” του ΠΠΤ με ασέβεια!

Ας δούμε λοιπόν τα θετικά και τα αρνητικά που εντοπίσαμε με την πρώτη παρουσίαση, και χωρίς να έχουμε δυνατότητα για διευκρινήσεις και ερωτήσεις θα θέσουμε τα ερωτήματα και ελπίζουμε πως θα πάρουμε επίσημες απαντήσεις και όχι απαντήσεις “ράδιο αρβύλα”

Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά!

Θετικό ότι επιτέλους έχουμε promoter που θα αναλάβει το πρωτάθλημα. (εδώ έρχονται αρκετά ερωτήματα: Ποιος θα είναι υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο για την οργάνωση κάθε αγώνα ?? Η Iron Team που είναι ο Promoter ποιες αρμοδιότητες θα έχει, και μέχρι που θα φτάνει η δικαιοδοσία της, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ η IRONTEAM αναλαμβάνει την τηλεοπτική κάλυψη, την επικοινωνία, την εμπορική εκμετάλλευση και την τεχνική υποστήριξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.? Σε τι βαθμό θα έχει λυμένα τα χέρια της ώστε να πράξει υπέρ μιας οργάνωσης όπως αυτή θέλει, και όχι όπως “ορίζει” το κάθε σωματείο, ή η ΑΜΟΤΟΕ??? ανάλογα με τα “κέφια” ….  Αναπάντητα ερωτήματα …… 🙂

Θετικό η τηλεοπτική κάλυψη από την δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ που είναι ελεύθερη και όχι συνδρομητική και μπορεί ο καθένας να δει. Η τηλεοπτική κάλυψη δεν θα είναι ζωντανή σε πρώτη φάση, αλλά θα είναι τουλάχιστον ένα 20λεπτο ανά αγώνα, που θα προβάλλεται στη σχετική εκπομπή Auto Moto της ΕΡΤ και ίσως μπορεί να προβληθούν στιγμιότυπα και στην δημοφιλή εκπομπή “Αθλητική Κυριακή”.

Θετική επίσης η διανομή του τηλεοπτικού υλικού σε όποιο κανάλι θα θελήσει να προβάλει υλικό από τους αγώνες!

Θετική η εξαγγελία για αγώνες μέσα σε ένα άρτιο περιβάλλον όπως τόνισε ο Παναγιώτης Σιδέρης, ώστε να μπορεί κάθε οδηγός να αξιοποιήσει αυτή την δυνατότητα για να προσελκύσει χορηγούς!

Θετική η πρόσθεση υποκατηγορίας για οδηγούς άνω των 50 ετών, μέσα στην ΟΡΕΝ, άτυπα για φέτος, αλλά και τυπικά του χρόνου!

Θετική η αναγγελία μεμονωμένων Αγώνων με ιστορικές μοτοσυκλέτες ηλικίας 30+ ετών!  Μια ευκαιρία να δούμε τις μοτοσυκλέτες όπως ήταν πριν 30+ χρόνια, όπως είπε και ο Παναγιώτης Σιδέρης την παρουσίαση!

Θετική η εξαγγελία για την μεγάλη ενημέρωση που θα προσφέρει το γραφείο τύπου που θα δημιουργηθεί, προς όλα τα ΜΜΕ!

Θετική η πρόθεση για ποιοτικούς και σταθερούς αγώνες και η διαβεβαίωση προς τους οδηγούς πως οι άνθρωποι της Iron Team θα είναι οι άνθρωποι τους! (ίσως το πιο σημαντικό από όλα)

Και τώρα ας δούμε τα αρνητικά σημεία που εντοπίσαμε!

Αρνητικό το ότι ξεκινά το πρωτάθλημα στην καλύτερη πιστά των Βαλκανίων χωρίς να μπορούν να συμμετέχουν οι οδηγοί της κατηγορίας ΝΕΩΝ και πιθανά και της OPEN, αφού η διοργάνωση θα είναι μαζί με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα και δεν προβλέπει αυτές τις κατηγορίες. (εδώ έρχεται και άλλο ένα  ερώτημα: Η κατηγορία Racing 250 θα μπορέσει να τρέξει αφού μέχρι πέρυσι δεν υπήρχε ανάλογη κατηγορία στο Βαλκανικό, παρά μόνο για 125 δίχρονα στην κατηγόρια SP125/SSP300…. και άλλα Αναπάντητα ερωτήματα …… 🙂

Αρνητικό ότι η κατηγορία των ΝΕΩΝ (το μέλλον των αγώνων) που θα έπρεπε να δοθεί το μεγαλύτερο βάρος για να προσελκύσει νέους οδηγούς θα έχει 4 μόνο αγώνες φέτος, όπως και για την OPEN ισχύει το ίδιο!

Αρνητικό ότι δεν έχει προβλεφθεί από την ΑΜΟΤΟΕ η δυνατότητα προσθήκης κατηγορίας που να τρέχει μαζί με την SS300, η Pre-Moto3, αφού ήδη υπάρχουν τέτοιες μοτοσυκλέτες από Έλληνες οδηγούς που αγωνίζονται στο Ιταλικό Πρωτάθλημα και επιπλέον είναι μια κατηγορία με άμεσο μέλλον για να προχωρήσει κάποιος οδηγός στην Ευρώπη.

Αρνητικό ο νέος τίτλος HSBK – αντιγραφή – που πιστεύουμε πως έγινε χωρίς καμία ουσιώδη και σοβαρή σκέψη, με την αιτιολογία πως έτσι ονομάζεται το βρετανικό πρωτάθλημα (BSB) και το Ρουμανικό πρωτάθλημα (RoSBK).

Απορώ πως μπορεί να θέλουν οι υπεύθυνοι να αναβαθμίσουν το πρωτάθλημα όταν με τον τίτλο HSBK καπελώνονται όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες που έχουν  και τι περισσότερες συμμέτοχες ? Είναι πράγματα που δεν “κολλάνε”, απλά επιλέχτηκε ένας τίτλος εντελώς για εντυπωσιασμό της “αλλαγής” που έρχεται ??? ….
Να τονίσουμε πως τα μεγαλύτερα εθνικά πρωταθλήματα στον κόσμο αυτήν την στιγμή, το Ισπανικό και το Ιταλικό, έχουν τίτλο CEV το Ισπανικό και CIV το Ιταλικό, κάτι θα ξέρουν παραπάνω αυτοί αφού οδηγοί τους κατακλύζουν τα παγκόσμια πρωταθλήματα!

Το Ρουμανικό πρωτάθλημα δεν θα το σχολιάσω καθόλου μιας και όποιος θεωρεί ότι ασχολείται σοβαρά με τους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλέτας ξέρει πόσο υποβαθμισμένο είναι και ποιας ποιότητας, αφού ακόμα και η σελίδα του πρωταθλήματος έχει ακόμα πάνω το ημερολόγιο από το 2018, συμπέρασμα κακό παράδειγμα να αντιγραφή.
Το BSB είναι ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα στην Ευρώπη με κύριο “εμπόρευμα” την κατηγορία SBK που είναι δυνατή γιατί έχει δεκάδες συμμέτοχες με εργοστασιακές ομάδες από όλο το κόσμο, δηλαδή μιλάμε ότι κει τα SBK είναι πρωταγωνιστής και όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες εκμεταλλεύονται την αίγλη τους και τον κόσμο που τα παρακολουθεί για να “κλέψουν” και οι άλλες κατηγορίες λίγη “δόξα”, η αντιστοίχιση με την ελληνική πραγματικότητα που είναι, όταν η κατηγορία SBK φτάνει να έχει 6 συμμετοχές ???

Καλό θα ήταν να γίνει πρώτα η προσπάθεια να αναβαθμιστεί το ίδιο το πρωτάθλημα και μετά ο τίτλος του, για να υπάρχει και ουσιαστική αιτία αλλαγής του τίτλου και να μην είναι απλά μια φανφάρα, η όπως λέει η λαϊκή σοφία “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”!

Για το λογότυπο δεν θα αναφερθούμε αφού “περί ορέξεως κολοκυθόπιτα” που λέει και ο λαός μας, απλά να σημειώσουμε πως πρόκειται για αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλέτας και όχι για στρατιωτικές εκδηλώσεις, εθνικού φρονήματος 🙂 😛

Κλείνοντας αυτό το μακρύ κείμενο θα πω πως ελπίζω η κριτική να βοηθήσει προς το καλύτερο και εύχομαι στην Iron Team και τον Παναγιώτη Σιδέρη,  αλλά και σε όλους όσους συμβάλουν στην οργάνωση του νέου πρωταθλήματος, να πάνε όλα καλά και να βρεθεί ο δρόμος προς την ανάκαμψη και την έξοδο από την κατήφεια και την μιζέρια του ΠΠΤ και να γίνει μια πραγματική προσπάθεια και να μην μείνει στα λόγια όπως έγινε και πάλι πριν από 3 χρόνια, όπου δόθηκαν και τότε υποσχέσεις και παρουσιάστηκαν μεγαλεπήβολα σχέδια, και οπού το αποτέλεσμα ήταν η απίστευτη κατηφόρα χρόνο με το χρόνο!

Επίσης θέλω να τονίσω ότι πιστεύω πως για την έκβαση των αγώνων και την κατεύθυνση που θα πάρουν, αλλά και την ποιότητα και την ασφάλεια τους, τον μεγαλύτερο ρόλο τον έχουν οι οδηγοί που είναι και οι πρωταγωνιστές όλου αυτού του θεάματος. Πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσουν την δύναμη τους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μέσα από το όργανο τους τον ΣΟΑΜ και τα Σωματεία τους και να πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση, (ΑΜΟΤΟΕ, Οργάνωση Αγώνων, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κλπ.) με κάθε μέσο, γιατί όλοι τους θεωρούν δεδομένους και “πελάτες”

Καλή σεζόν να έχουμε

Γιώργος Φιωτάκης / Biker Spirit

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση από τον Παναγιώτη Σιδέρη της Iron Team

Related Posts