Παρουσίαση της ομάδας Gresini Racing MotoGP για το 2022 – VIDEO – Φωτογραφίες

Ο Enea Bastianini και ο Fabio Di Giannantonio παρουσίασαν τις νέες τους μηχανές Ducati ενόψει της ερχόμενης σεζόν 2022.

Η Team Gresini Racing MotoGP παρουσιάστηκε μέσω Ιντερνέτ (live streaming) παγκοσμίως σήμερα. Η ομάδα, η οποία ιδρύθηκε και «μεγάλωσε» από τον Fausto Gresini, επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία ως ανεξάρτητη ομάδα μετά από επτά χρόνια απουσίας σε αυτόν τον ρόλο.

VIDEO Ducati 

Αυτό το έργο διευθύνεται από την ιδιοκτήτρια της ομάδας Nadia Padovani Gresini και υποστηρίζεται από τον πυρήνα της Gresini Racing. Αυτή τη σεζόν θα έχει σαν οδηγούς τον Enea Bastianini, ο οποίος ανέβηκε ήδη στο βάθρο πέρυσι με την Ducati, καθώς και με τον Ιταλό και πρωτάρη του MotoGP™ Fabio Di Giannantonio.

Και οι δύο αναβάτες θα αγωνιστούν στο Ducati Desmosedici GP21 το 2022, μια μοτοσυκλέτα που κατάφεραν να πάρουν μια γεύση από τον περασμένο Νοέμβριο στη Jerez. Ο Μπαστιανίνι έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός με τη νέα του μοτοσυκλέτα, ενώ ο Ντι Τζιανναντόνιο έχει δείξει σπουδαία σημάδια για την ερχόμενη πρεμιέρα.

Ο Di Giannantonio, τώρα με το #49 στο μπροστινό μέρος της μηχανής του, θα είναι ο πρώτος που θα πάει στην πίστα στην πρώτη δοκιμή της Sepang, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για τους αρχάριους του MotoGP™. Η δράση εντός πίστας θα ξεκινήσει στις 31 Ιανουαρίου με  ένα τριήμερο ‘shakedown’ όπου η γαλαζοπράσινη ομάδα θα είναι ήδη ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

Enea Bastianini:  «Τα νέα χρώματα της μοτοσυκλέτας είναι πολύ ιδιαίτερα, όταν την είδα για πρώτη φορά μου φαίνεται λίγο περίεργη, αλλά τώρα που την βλέπω ζωντανά μπορώ να πω ότι είναι καταπληκτική! Σε περίπου είκοσι μέρες θα φύγουμε για τις δοκιμές, ευτυχώς είναι λίγος καιρός γιατί είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στην Ducati μου. Γνώρισα ήδη την ομάδα κατά την πρώτη δοκιμή: είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα και να συνεργαστούμε, και μπορώ να πω κατηγορηματικά ότι έχω μια σούπερ ομάδα. Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Ανυπομονώ για να ξεκινήσει η σεζόν!»

Fabio Di Giannantonio : «Το 2022 είναι προ των πυλών. Θα είναι η πρώτη μου σεζόν στο MotoGP και θα είναι τόσο ωραία! Θα έχω πολλά να μάθω, προσδοκώ να «μεγαλώσω» αγώνα με αγώνα και ποιος ξέρει, ίσως μπορέσω να καταφέρω να συλλέξω ακόμη και κάποια σπουδαία επιτεύγματα. Σε λίγο θα επιστρέψουμε σε καλό δρόμο για τη δοκιμή, θα πάμε στη Μαλαισία και η Ινδονησία ακολουθεί. Ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά αυτό το όμορφο θηρίο. Οι χειμερινές διακοπές είναι πάντα πολύ μεγάλες, μετράω τις μέρες, τις ώρες! Και η μοτοσυκλέτα είναι εντυπωσιακή, ίσως η πιο όμορφη που έχω οδηγήσει ποτέ, η πιο όμορφη που έχω δει ποτέ. Με αυτό το μοναδικό κύριο χρώμα μοιάζει με μοτοσυκλέτα της δεκαετίας του 70, στυλ ρετρό, στην πίστα θα είμαστε σίγουρα αναγνωρίσιμοι. Ιδιαίτερο, πρωτότυπο, ΟΜΟΡΦΟ. Μια μοναδική συγκίνηση.»

Nadia Padovani Gresini, Team Owner:  «Επιτέλους παρουσιάζουμε ένα έργο στο οποίο πιστεύαμε πολύ και για το οποίο εργαζόμαστε ασταμάτητα τον τελευταίο χρόνο. Έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο και καταλήξαμε να είμαστε η πρώτη ομάδα MotoGP που παρουσιάστηκε. Επιπλέον, πιστεύω ότι οι μοτοσυκλέτες μας είναι όμορφες – και ελπίζω να αρέσουν και σε όλους τους άλλους. Θα ήθελα να πιστεύω ότι ο Fausto μας κοιτάζει από ψηλά και θα είναι περήφανος για την οικογένειά του. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία διάκριση μεταξύ φυσικής και επαγγελματικής οικογένειας, είμαστε ένα. Πρέπει να πω ότι είδα τόσο τον Diggia όσο και τον Enea σε εξαιρετική φόρμα και πρόθυμους να ξεκινήσουν: στοχεύουμε να είμαστε μεταξύ των πρωταγωνιστών και να εμφανιζόμαστε στο parc fermé μερικές φορές».

VIDEO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

VIDEO ENEA BASTIANINI #23 interview

VIDEO FABIO DI GIANNANTONIO #49 interview 

VIDEO Gresini Workshop

VIDEO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ENEA BASTIANINI #23

VIDEO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ FABIO DI GIANNANTONIO #49

Ducati meeting – GRESINI RACING MOTOGP 2022