20 July 2024
MotoGP 2024

Pedro Acosta: “Έζησα το όνειρο για 15 γύρους – Η μάχη με τον Marquez ήταν όπως όταν χάνεις την παρθενιά σου, όλα αρχίζουν όμορφα και καταλήγουν σε καταστροφή”

Ο Pedro Acosta ολοκλήρωσε χαρούμενος το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία MotoGP, αφού κατάφερε και έφτασε μέχρι τέταρτος αφού προσπέρασε ακόμη και τον Marc Marquez.

Ο αναβάτης της GasGas Tech3 ήδη έκανε την πρώτη του καλή εμφάνιση το Σάββατο στο Sprint, στο οποίο τερμάτισε 8ος, λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. Αλλά ο Pedro Acosta την Κυριακή, στον πρώτο μεγάλο αγώνα Grand Prix της σεζόν, του ντεμπούτου του στο MotoGP, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Ξεκινώντας όγδοος, ο Acosta έκανε έναν εντυπωσιακό αγώνα στον οποίο προσπέρασε αρκετούς οδηγούς μπροστά του, όπως τον Enea Bastianini , τον Alex Márquez και, τέλος, τον Marc Márquez , τον οποίο προσπέρασε, φτάνοντας στην τέταρτη θέση.

Ωστόσο, στο τέλος ο Pedro άρχισε να χάνει έδαφος και έχασε θέσεις μέχρι που πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 9η θέση, 11,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, Pecco Bagnaia .

«Όλα ήταν σούπερ σήμερα, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, έζησα το όνειρο για 15 γύρους! Για 15 γύρους έκανα ότι ξέρω να κάνω, ότι έμαθα να κάνω, όλα ήταν φοβερά, να τρέχω με τους καλυτέρους οδηγούς στο κόσμο! Και το να τερματίσω 9ος  είναι πολύ σπουδαίο, να είμαι εκεί μαζί με τους καλύτερους!»

«Όσο ήμουν εκεί μπροστά είδα πως οι καλύτεροι οδηγοί, το κάνουν, πως χειρίζονται τις μοτοσυκλέτες τους και πως αξιοποιούν τα εργαλεία τους, πως διαχειρίζονται τα ελαστικά τους, και πως πιέζουν και πως αντιδρούν, μετα από αυτό θα είμαι ποιο έμπειρος, ήταν ένας σούπερ αγώνας!»

«Τελικά, έκανα κάποια λάθη. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Έκανα τον πρώτο γύρο στην 11η θέση και σε 10 γύρους είχα φτάσει τέταρτος. Οπότε, πρέπει να είμαι χαρούμενος.».

Ο Pedro Acosta, στην πορεία του για να φτάσει στην 4η θέση, προσπέρασε αρκετούς οδηγούς, συμπεριλαμβανομένου και του Marc Márquez. Αν και δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα μόνο προσπέρασμα ως το αγαπημένο του σήμερα είπε: «Μου άρεσαν όλες οι προσπεράσεις, γιατί ήταν οι πρώτες που έκανα στο MotoGP. Από τότε που ήμουν στη Moto3 δεν ένιωθα τόσο σίγουρος για το προσπέρασμα. Και κοίτα, στην Moto2 μπορούσα να προσπεράσω και πάνω κάτω όπου ήθελα. Αλλά αυτή η αυτοπεποίθηση, να έρχομαι από πίσω και να μπορώ να εκτοξευτώ και να ξέρω ότι η μοτοσυκλέτα θα σταματούσε και ότι όλα θα πάνε καλά, δεν την είχα για πολύ καιρό.»  

Διαχείριση, αυτό ήταν το λάθος που πιστεύει ότι έκανε σήμερα: «Η  διαχείριση ήταν λάθος. Δεν ήταν μόνο τα λάστιχα, ήταν και κάτι με την ποσότητα της βενζίνης. Αλλά οκ, τελικά πήγε περισσότερο από καλά.»

«Η εκκίνηση πήγε πολύ καλύτερα από χθες. Μόνο που ο Μίλερ με πέρασε πολύ γρήγορα και πολύ κοντά, οπότε η μοτοσυκλέτα άρχισε να κουνιέται. Και φυσικά, επειδή είχα πολύ κόσμο γύρω μου, ήμουν στη μέση, έκοψα, σταθεροποιήθηκα λίγο και συνέχισα ξανά, αλλα έχασα πολύ χρόνο. Αλλά γενικά πήγε καλύτερα από χθες.»

Για τις προσπεράσεις και την άνοδο αλλα και τα λάθη που έφεραν την οπισθοχώρηση είπε: «Πολλές φορές είναι καλύτερο να κάνεις 10 γύρους έτσι και να μαθαίνεις και μετά να επιστρέψεις πίσω παρά να κάνεις 20 γύρους μένοντας πίσω. Οπότε, νομίζω ότι πρέπει να είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος.»

«Στο τέλος, είναι η διαχείριση… Βλέποντας πώς οδηγούν αυτοί που είναι μπροστά, αποκτώ εμπειρία, και μαθαίνω τον τρόπο για να διαχειρίζομαι τον αέρα όταν πηγαίνω πίσω τους. Οπότε νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έφαγα τον χθεσινό αγώνα πίσω από το Alex και τον σημερινό αγώνα πίσω από τον Martin, τον Márquez… πίσω από ανθρώπους που οδηγούν διαφορετικά .»

Για την μικρή μάχη που είχε με τον Marc Marquez ο Acosta είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Διήρκεσε όσο έπρεπε να διαρκέσει. Είναι όπως όταν χάνεις την παρθενιά σου: όλα αρχίζουν πολύ ωραία και μετά είναι όλα μια καταστροφή. Λοιπόν αυτό ήταν το ίδιο. Δεν μπόρεσα να τελειώσω τόσο καλά την ιστορία σήμερα, αλλα πρέπει να είμαι χαρούμενος.»

«Το να φτάσω 4ος στον πρώτο αγώνα, να προσπεράσω πολύ κόσμο είναι αυτό που μου άρεσε περισσότερο… Το να προσπερνάω κόσμο, να έχω τον ρυθμό και να είμαι εκεί είναι αυτό που μου άρεσε περισσότερο, οπότε πρέπει να είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος.»

VIDEO

 

Marc Márquez: “Η πτώση ήταν πιο κοντά απο το βάθρο και ετσι σταμάτησα να πιέζω, θα προσπαθήσω ξανά στο Portimao ”

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner