21 April 2024
Piaggio

Piaggio 1 – Η νέα γενιά E-SCOOTERS για αστική μετακίνηση – Τιμές – Φωτογραφίες

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ESCOOTERS ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ, ΕΥΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΚΟΥΤΕΡ.  

ΤΟ PIAGGIO 1 ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΤΕΡ PIAGGIO: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ

 ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΘΟΝΗ, KEYLESS ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΦΩΤΑ LED

 ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: PIAGGIO 1, 1+ ΚΑΙ 1 ACTIVE, ΟΛΕΣ ΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Το Piaggio Group για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει ότι πρωτοστατεί στην ανάπτυξη έξυπνων λύσεων για την αστική μετακίνηση, παρουσιάζοντας το νέο Piaggio 1, το όχημα που αλλάζει τα δεδομένα και προκαλεί επανάσταση στην αγορά των ηλεκτρικών σκούτερ.

Το Piaggio 1 συνδυάζει τα κορυφαία χαρακτηριστικά του πλέον σύγχρονου e-scooter – ευελιξία και μικρό βάρος για καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, σε συνδυασμό με μινιμαλισμό και πρακτικότητα – με την ποιότητα και την αξιοπιστία των σκούτερ Piaggio.

Πάνω απ’ όλα, αυτό σημαίνει ασφάλεια, η οποία οφείλεται σε ένα στιβαρό πλαίσιο και αναρτήσεις που σχεδιάστηκαν για μέγιστη απόλαυση στην οδήγηση, αλλά και ελκυστική σχεδίαση και μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Σημαίνει επίσης, άνεση και πολύ μεγάλη ευκολία χειρισμού, καθώς και πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων, φωτισμό full LED και σύστημα εκκίνησης keyless.

Το Piaggio 1 είναι επίσης, το μόνο e-scooter στην κατηγορία, με μεγάλο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα, που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος full-jet.

To Piaggio 1 είναι εφοδιασμένο με ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στον πίσω τροχό: η ταχύτητα της έκδοσης moped έχει περιοριστεί στα 45 χλμ./ώρα με την ισχύ να φτάνει στα 1,2 kW, ενώ η έκδοση 1 Active διαθέτει μονάδα που αποδίδει 2 kW.

Σε όλες τις εκδόσεις, η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από τη σέλα και αφαιρείται εύκολα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Επίσης, είναι φορητή, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί εύκολα για φόρτιση, στο σπίτι ή το γραφείο.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις Piaggio 1, με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταρίας:

Piaggio 1

Ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, αυτονομία έως και 55 χλμ. σε λειτουργία ECO*, έως 48 χλμ. σε λειτουργία SPORT (κύκλος WMTC)

Το Piaggio 1 διατίθεται και σε έκδοση με τελική ταχύτητα 25 km/h, που οδηγείται χωρίς άδεια οδήγησης από πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 15 ετών.

Piaggio 1+

Ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, αυτονομία έως και 100 km σε λειτουργία ECO*, έως 68 χλμ. σε λειτουργία SPORT (κύκλος WMTC)

Piaggio 1 Active

Ταχύτητα 60 km/h, αυτονομία έως και 85 χλμ. σε λειτουργία ECO*, έως 66 χλμ. σε λειτουργία SPORT (κύκλος WMTC)

Σχεδίαση: ουσιαστική, αλλά όχι βαρετή

Η σχεδίαση του Piaggio 1 βασίζεται στην απλότητα και τον μινιμαλισμό που εκφράζουν την ηλεκτρική αστική μετακίνηση, αλλά χωρίς κανένα συμβιβασμό σε ό,τι αφορά το εξαιρετικό στυλ και την ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης που διακρίνουν τα σκούτερ Piaggio.

Το εμπρός μέρος της ποδιάς συνδυάζει ταυτόχρονα μικρές διαστάσεις και μεγάλη προστασία. Στο επάνω μέρος της, περιλαμβάνεται η κλασική “γραβάτα” που χαρακτηρίζει τα οχήματα Piaggio και τους προσδίδει κομψότητα. Τα φώτα LED ξεχωρίζουν στις πλευρές, με σχεδίαση που αναδεικνύει τις καθαρές αψιδωτές πλευρικές γραμμές του οχήματος, προσφέροντας μια ελαφριά και δυναμική εικόνα. Το λεπτό πίσω μέρος συμπληρώνεται ιδανικά από το μικρών διαστάσεων πίσω φως, το οποίο είναι επίσης τεχνολογίας LED.

Η εξαιρετική ποιότητα είναι εμφανής, όχι μόνο στα χαρακτηριστικά, τα υλικά κατασκευής και τη συναρμολόγηση ακριβείας, αλλά και στην προσοχή που έχει δοθεί σε κάθε λεπτομέρεια, όπως είναι το μοναδικής σχεδίασης τρισδιάστατο εξαγωνικό μοτίβο, το οποίο αντλεί έμπνευση από το λογότυπο Piaggio και ενισχύει την εμφάνιση των επιφανειών της ποδιάς και των πλαϊνών καπακιών. Είναι όμως εμφανής και στο διπλό κάλυμμα της σέλας και το γυαλιστερό φινίρισμα των πλευρικών της τμημάτων.

Μεγάλη προσοχή δόθηκε και στην εργονομία. Παρά τις μικρές διαστάσεις του οχήματος, το τρίγωνο σέλας, μαρσπιέ και τιμονιού ακολουθεί τις ίδιες διαστάσεις με τα συμβατικά σκούτερ της γκάμας Piaggio. Αυτές οι διαστάσεις προσφέρουν μια πολύ άνετη θέση οδήγησης, εν μέρει χάρη στο επίπεδο και ευρύχωρο δάπεδο, ενώ ο συνεπιβάτης χρησιμοποιεί δύο πρακτικά, αναδιπλούμενα μαρσπιέ.

Το τιμόνι ταιριάζει απόλυτα με την απλότητα της σχεδίασης. Είναι ελεύθερο από ογκώδη πλαστικά μέρη και στο κέντρο του φιλοξενεί μια μεγάλη ψηφιακή, έγχρωμη οθόνη LCD 5.5”, η οποία είναι πάντα ορατή και ευανάγνωστη χάρη στον αισθητήρα φωτεινότητας που προσαρμόζει το χρώμα του φόντου και των ενδείξεων ανάλογα με τον φωτισμό του περιβάλλοντος (λειτουργία ημέρας/νύχτας).

Οι πληροφορίες εμφανίζονται στην οθόνη με τη μορφή γραφικών, τα οποία είναι απλά, ευανάγνωστα, αλλά και υψηλής αισθητικής. Στο κεντρικό τμήμα του πίνακα οργάνων, το ταχύμετρο περιβάλλεται από την ένδειξη επιπέδου ενέργειας (που χρησιμοποιείται ή ανακτάται κατά την οδήγηση), το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, την απόσταση που μπορεί να καλυφθεί σε χλμ. και τις πληροφορίες ταξιδιού που μπορούν να επιλεγούν μέσω του κουμπιού MODE που υπάρχει στον πίνακα οργάνων, αλλά και στο αριστερό χειριστήριο. Στις ενδείξεις περιλαμβάνονται επίσης στιγμιαία και μέση κατανάλωση ενέργειας, χρόνος ταξιδιού, ολικός και μερικός χιλιομετρητής (Trip A και B). Στο κάτω μέρος της άλλης πλευράς του πίνακα οργάνων εμφανίζονται τα προγράμματα οδήγησης (riding modes), τα οποία μπορούν να επιλεγούν με τη χρήση του ειδικού κουμπιού MAP που υπάρχει στο δεξί χειριστήριο.

Στον δρόμο: η καθημερινή μετακίνηση δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη

Το Piaggio 1 είναι κυρίως, ένα φιλικό προς τον αναβάτη όχημα, το οποίο έχει ως στόχο να βελτιώσει και να απλοποιήσει την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη και αυτό είναι εμφανές όχι μόνο στην οδήγηση, αλλά και σε κάθε άλλη λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησής του.

Χάρη στο keyless σύστημα εκκίνησης, το Piaggio 1 δεν χρειάζεται το παραδοσιακό κλειδί και μπορεί να ενεργοποιηθεί με τη χρήση του τηλεχειριστηρίου. Το όχημα διαθέτει ένα πρακτικό διακόπτη που αντικαθιστά τον συμβατικό κεντρικό διακόπτη με κλειδί. Για να ενεργοποιήσετε το όχημα, πρέπει απλά να πατήσετε το κουμπί unlock (ξεκλείδωμα) στο τηλεχειριστήριο (ένα ηχητικό σινιάλο θα επιβεβαιώσει την ενεργοποίηση και θα ανάψει ο φωτιζόμενος δακτύλιος που υπάρχει στον διακόπτη) και να περιστρέψετε τον διακόπτη στη θέση ON.

 

Για να εκκινήσετε, απλά πατήστε το κουμπί MAP του δεξιού χειριστηρίου (κρατώντας πατημένη τη μανέτα φρένου) και επιλέξτε ένα από τα δύο διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης: ECO και Sport (επιπλέον του προγράμματος Reverse (όπισθεν), το οποίο μπορεί να επιλεγεί όταν το όχημα είναι σταματημένο, ώστε να είναι ευκολότεροι οι ελιγμοί του Piaggio 1 σε μικρούς χώρους στάθμευσης).

Το ECO mode, εξοικονομεί ενέργεια και επεκτείνει την αυτονομία της μπαταρίας: η ταχύτητα περιορίζεται στα 30 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση είναι πιο προοδευτική. Η λειτουργία Sport, αντίστοιχα, είναι το βασικό πρόγραμμα οδήγησης και αξιοποιεί την πλήρη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα.

Μέγιστη πρακτικότητα: αποσπώμενη μπαταρία που δεν περιορίζει τον χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα

Το Piaggio 1 σχεδιάστηκε επίσης, με τρόπο που προσφέρει την ευκολότερη δυνατή φόρτιση της μπαταρίας. Αυτό σημαίνει ότι η αυτονομία δεν θα είναι ποτέ πρόβλημα στις μετακινήσεις από το σπίτι στο γραφείο, αλλά και σε κάθε άλλη καθημερινή διαδρομή στην πόλη.

Σε όλες τις εκδόσεις, η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, με την απλή αποσύνδεση του καλωδίου που τη συνδέει με το όχημα. Διαθέτει χειρολαβή, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά της στο σπίτι, το γραφείο ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο θέλετε να τη φορτίσετε.

Η έκδοση 1 είναι εφοδιασμένη με μπαταρία 1,4 kWh που ζυγίζει 10 κιλά, ενώ οι εκδόσεις 1+ και 1 Active διαθέτουν μεγαλύτερη μπαταρία 2,3 kWh, η οποία ζυγίζει 15 κιλά.

Η φόρτιση δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη. Η μπαταρία ιόντων λιθίου, όπως ισχύει και στα σύγχρονα smartphones, δεν απαιτεί καμία συντήρηση ή ειδική μεταχείριση. Για να τη φορτίσετε, απλά συνδέστε τον φορτιστή που παρέχεται με το όχημα, σε οποιαδήποτε παροχή ρεύματος.

Ο τυπικός χρόνος για μια πλήρη φόρτιση είναι 6 ώρες (με τάση 220 V). Η μπαταρία παρέχει εξαιρετική αποδοτικότητα για έως και 800 πλήρεις φορτίσεις. Ακόμη και μετά τους 800 κύκλους φόρτισης, η μπαταρία διατηρεί το 70% της χωρητικότητάς της και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά.

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στον χώρο κάτω από τη σέλα, χωρίς ωστόσο να περιορίζει τη λειτουργικότητά του. Για τον λόγο αυτό, το Piaggio 1 είναι το μόνο e-scooter στην κατηγορία του, με χώρο κάτω από τη σέλα που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος fulljet. Η σέλα ανοίγει από τον κεντρικό διακόπτη ή σε περίπτωση που έχει αφαιρεθεί η μπαταρία, μέσω ειδικής κλειδαριάς που υπάρχει στο αριστερό πλαϊνό καπάκι. Το κλειδί της είναι κρυμμένο μέσα στο τηλεχειριστήριο.

Άλλα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην υπεροχή του Piaggio 1 σε ό,τι αφορά την πρακτικότητα και την ευχρηστία σε αστικό περιβάλλον είναι η σέλα – άνετη, εργονομική και μόλις 770 χιλιοστά από το έδαφος, εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση σε αναβάτες κάθε ύψους και σωματότυπου – ο πρακτικός γάντζος τσαντών και η θύρα USB με το αδιάβροχο λαστιχένιο κάλυμμα, η οποία έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της ποδιάς.

Τεχνολογία

Ο ηλεκτροκινητήρας του 1, που έχει σχεδιαστεί από την Piaggio, είναι τύπου πλήμνης, δηλαδή είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό. Με αυτή την επιλογή, οι διαστάσεις του οχήματος έχουν διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Οι εκδόσεις 1 και 1 + είναι εφοδιασμένες με ηλεκτροκινητήρα που παράγει 1,2 kW συνεχούς ισχύος, ενώ η ισχύς της έκδοσης 1 Active είναι 2 kW. Αυτά τα στοιχεία επιτρέπουν επιδόσεις στο επίπεδο ενός συμβατικού σκούτερ 50 κ.εκ., σε συνδυασμό με τη γρήγορη απόδοση της ισχύος από στάση, η οποία χαρακτηρίζει τους ηλεκτροκινητήρες και εγγυάται ευελιξία και απόλαυση στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη.

Χάρη στο μικρό της βάρος, η σύγχρονη μπαταρία ιόντων λιθίου και το εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας (kinetic energy recovery system KERS) που τη φορτίζει κατά την επιβράδυνση, όλες οι εκδόσεις Piaggio 1 εγγυώνται εκπληκτική αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 100 χλμ. για την έκδοση 1+.

Το Piaggio 1 είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ όχημα (75 κιλά χωρίς τη μπαταρία, 79 κιλά για την έκδοση 1 Active), αλλά δεν θυσιάζει τίποτα από την αρχιτεκτονική του πλαισίου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές λύσεις των συμβατικών σκούτερ της Piaggio: Το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για τέλεια απόδοση και για μέγιστη αντοχή στις καταπονήσεις που προκαλούνται σε αστικό περιβάλλον. Είναι ένα υψηλής αντοχής πλαίσιο μονού ατσάλινου σωλήνα. Το σύστημα ανάρτησης των τροχών βασίζεται σε ένα πιρούνι μονού βραχίονα με ελατήριο και υδραυλικό αμορτισέρ μπροστά. Στον πίσω τροχό υπάρχουν δύο αμορτισέρ. Αυτό το σύστημα παρέχει ασφάλεια και άνεση στην οδήγηση.

Το σύστημα πέδησης είναι πολύ ισχυρό και αποτελείται από μεγάλους υδραυλικά ελεγχόμενους δίσκους 175 χιλ. στον εμπρός και τον πίσω τροχό. Η έκδοση 1 Active είναι εφοδιασμένη με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Εκδόσεις και χρώματα

Το Piaggio 1 διατίθεται στις αποχρώσεις Forever Grey, Forever White και Forever Black, οι οποίες τονίζουν τη μινιμαλιστική και καθαρή σχεδίαση του σκούτερ. Αντίστοιχα οι τρεις διχρωμίες Sunshine Mix, Arctic Mix και Forest Mix τονίζουν τον διασκεδαστικό και φρέσκο χαρακτήρα του. Στους χρωματισμούς Μix, η σέλα χαρακτηρίζεται από το γκρι κάλυμμά της, το οποίο δημιουργεί μια εξαιρετική αντίθεση με τα γυαλιστερά μαύρα πλευρικά ένθετα.

Αυτοί οι χρωματισμοί είναι διαθέσιμοι για όλες τις εκδόσεις, με την έκδοση 1 Active να ξεχωρίζει αισθητικά, με τα κόκκινα διακοσμητικά που έχουν προσαρμοστεί στο ψαλίδι.

 Το Piaggio 1 αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμο στα σημεία πώλησης Piaggio, με ιδιαίτερα ανταγωνιστική προτεινόμενη τιμή λιανικής:

  • Piaggio 1: 2.690 €
  • Piaggio 1+: 3.090 €
  • Piaggio 1 Active: 3.290 €

 

Για την αγορά οποιασδήποτε έκδοσης του Piaggio 1 μπορείτε να επωφεληθείτε από το οικολογικό bonus του προγράμματος ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ: 20% επί της λιανικής τιμής προ φόρων και δυνατότητα επιπλέον επιδότησης 400 € σε περίπτωση απόσυρσης ή/και 500 € σε περίπτωση ΑΜΕΑ/Πολυτέκνων

*Οι μετρήσεις που αναφέρονται αφορούν σε οδηγικές δοκιμές με σταθερή ταχύτητα (τέρμα ανοικτό γκάζι) και ενδέχεται να επηρεαστούν από το φορτίο του οχήματος, τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, την ταχύτητα των ανέμων, την κατάσταση του οδοστρώματος και τις συνθήκες χρήσης του οχήματος.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας ενδέχεται να μειωθεί έως και κατά 20% για διάφορους λόγους, στους οποίους περιλαμβάνονται ο αριθμός των κύκλων φόρτισης και ο τρόπος χρήσης της μπαταρίας.

Piaggio 1 – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας Ηλεκτρικός κινητήρας χωρίς ψήκτρες με KERS (Σύστημα Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας)
Μέγιστη ισχύς 1 και 1+: 1,2 kW (2 kW ισχύς αιχμής)

1 Active: 2 kW (3 kW ισχύς αιχμής)

Ροπή κινητήρα 1 και 1+: 85 Nm

1 Active: 90 Nm

Μπαταρία 1,4 kWh μπαταρία λιθίου (1+ και 1 Active: 2,3 kWh)
Τάση μπαταρίας 48 V
Χωρητικότητα μπαταρίας 29 Ah (1+ και 1 Active: 48 Ah)
Χρόνος επαναφόρτισης 6 ώρες (με τάση 220 V)
Πλαίσιο Μονό συγκολλητό ενισχυμένο με ατσάλινους σωλήνες υψηλής αντοχής
Ανάρτηση εμπρός Μονόμπρατσο υδραυλικό αμορτισέρ με ελικοειδές ελατήριο
Ανάρτηση πίσω Διπλό υδραυλικό αμορτισέρ
Ελαστικά Χωρίς αεροθάλαμο 100/80-10”
Φρένα Εμπρός και πίσω υδραυλικό δισκόφρενο από ανοξείδωτο ατσάλι            Ø 175 mm. Σύστημα CBS στην έκδοση 1 Active
Μήκος/Πλάτος 1720/745 mm
Υψος σέλας 770 mm
Μεταξόνιο 1220 mm

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events