Ποιες μεταγραφές στο MotoGP πάνε προς ολοκλήρωση τους

Η αγορά των αναβατών του MotoGP προχωρά πιο αργά από το αναμενόμενο, με πολλά πιόνια να κινούνται διαφορετικά μετά την επικείμενη αποχώρηση της Suzuki στο τέλος του πρωταθλήματος.

Η απελευθέρωση των Alex Rins και Joan Mir έφερε επανεξέταση στα σχέδια πολλών ομάδων και ώθησε άλλους συναδέλφους τους να ψάξουν αλλού σε ένα παιχνίδι με αποτέλεσμα το ντόμινο που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο.

Και οι δύο αναβάτες της Suzuki λογικά σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα είναι οδηγοί της Honda, ο πρωταθλητής του 2020, Joan Mir, στην εργοστασιακή ομάδα μαζί με τον Marc Marquez, στην θέση του Pol Espargaro, που σύμφωνα με τις πληροφορίες το μέλλον του είναι στην δορυφορική της ΚΤΜ, ενώ ο Rins θα πάει στην δορυφορική ομάδα του Lucio Cecchinello.

Ο Alex Rins τις τελευταίες μέρες διέρρευσε ότι είναι κοντά στο να υπογράψει με ιδιωτική ομάδα, στην LCR Honda οπού θα πάρει τη θέση του Alex Marquez. Η καριέρα του Taka Nakagami στο MotoGP θα τελειώσει στο τέλος της χρονιάς και την θέση του θα πάρει ο συμπατριώτης του, Ai Ogura. Για τον Taka, ωστόσο, η Honda του υπόσχεται σημαντικό ρόλο στο HRC, ίσως ως οδηγός δοκιμής και αναβάτης αντικατάστασης.

Ο Alex Marquez κινδυνεύει να μείνει εκτός δράσης μετά από τρεις σεζόν, γι’ αυτό και χτύπησε τις πόρτες των Gresini και Aprilia RNF. Ο Paolo Ciabatti δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για τον μικρότερο από τους αδερφούς Marquez, ο οποίος από την άλλη φέρνει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ως προίκα με τον χορηγό του Estrella Galicia. Για τον Fabio Di Giannantonio θα φτάσει σύντομα η επίσημη ανακοίνωση της ανανέωσης με την ομάδα της Nadia Padovani.

Οι Razlan Razali και Massimo Rivola έχουν “κλειδώσει” τον πρώτο τους οδηγό για το γκαράζ της Aprilia RNF με τον Oliveira.

Ο Miguel Oliveira φαινόταν να βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την υπογραφή με την Ducati, μετά κάτι πήγε στραβά, μάλλον σε επίπεδο εμπλοκής. Ο Raul Fernandez (ή ο Alex Marquez) θα μπορούσαν να είναι στο πλευρό του, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τους δικηγόρους του να ολοκληρώσουν τη «στρατηγική εξόδου» από την KTM, αφού η ΚΤΜ συνήθως κλειδώνει τους οδηγούς της, αφού όπως ξέρουμε, ο Raul προσπάθησε ήδη να αλλάξει κατασκευαστή πέρυσι, αλλά πάρα πολλά συμβατικά μπερδέματα δεν επιλυθήκαν.

Σε αυτό το σημείο τα παιχνίδια της αγοράς του MotoGP φαίνονται σχεδόν τελειωμένα, περιμένοντας την Ducati να αποφασίσει ποιον θα προωθήσει μεταξύ του Enea Bastianini και του Jorge Martin στην εργοστασιακή ομάδα.

Για μερικά ονόματα που ακουστήκαν ότι θα ανεβούν στην μεγάλη κατηγορία, όπως για παράδειγμα ο Celestino Vietti, δεν θα βρουν μια θέση όπως όλα δείχνουν για το 2023

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αλλά είναι ξεκάθαρο εδώ και αρκετό καιρό, ότι ο Andrea Dovizioso θα αποχαιρετήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν.

Related Posts