Quartararo και Yamaha, εναντίον των αγωνοδικών για την ποινή που πήραν στο Assen

Ο ηγέτης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP Fabio Quartraro και η ομάδα του η Yamaha, δεν έχουν πάρει καλά την τιμωρία («Long Lap Penalty») για την σύγκρουση με τον Aleix Espargaro και εκφράζουν την δυσφορία τους!

Ο Quartararo έπεσε καθώς προσπαθούσε να κάνει μια προσπέραση για τη δεύτερη θέση στον 5ο γύρο στη 5η στροφή (Strubben) του TT Circuit Assen και έπεσε πάνω στο Aprilia RS-GP του Ισπανού. Ο Espargaro κατάφερε να σταθεί όρθιος, αλλά όταν ξαναμπήκε στον αγώνα ήταν στην 15η θέση.

Η επιτροπή των αγωνοδικών της FIM MotoGP έκρινε ότι ο Quartararo ήταν υπερβολικά φιλόδοξος στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Espargaro. Ο #20 δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει με επιτυχία την κίνηση και στη συνέχεια συνετρίβη, προκαλώντας επαφή με το #41 αναγκάζοντάς τον να βγει εκτός πίστας στο χαλίκι.

Η ενέργεια αποφυγής που έκανε ο Espargaro του επέτρεψε να αποφύγει τη πτώση και να ξαναμπεί στον αγώνα. Ωστόσο, ο αγώνας του επηρεάστηκε σοβαρά. Ο Quartararo τιμωρήθηκε με ποινή Long Lap για να την εκτίσει στον αγώνα MotoGP™ στο Βρετανικό Grand Prix.

Γεγονός είναι ότι η τιμωρία δεν άρεσε στον Γάλλο. Επίσης ούτε στην Yamaha άρεσε αφού θεωρεί ότι η επιτροπή αγωνοδικών της FIM έκανε λάθος στην απόφασή της. Η Yamaha έχει δείξει τη δυσαρέσκειά της με αυτήν την κύρωση μέσω του Massimo Meregalli . Το αφεντικό της Yamaha καταλαβαίνει ότι υπάρχει ένα συγκριτικό παράπονο. «Βλέπουμε το πρώτο ατύχημα του Fabio ως ένα περιστατικό αγώνων και πιστεύουμε ότι η απόφαση της επιτροπής αγωνοδικών της FIM, να τον τιμωρήσει για τον επόμενο αγώνα δεν είναι μόνο σκληρή , δεδομένου ότι δεν έριξε κανέναν και ότι ο Aleix σημείωσε ακόμα και βαθμούς, αλλά επίσης δεν είναι συνεπής. σε σχέση με τα άλλα περιστατικά που έχουμε δει σε προηγούμενους αγώνες έμειναν ατιμώρητα ».

Εν τω μεταξύ, ο Quartararo χρησιμοποίησε τα κοινωνικά δίκτυα για να δείξει την διαφωνία του και τον “θυμό” του. «Λοιπόν, ένα “Long Lap Penalty” για τον επόμενο αγώνα. Τώρα δεν μπορείς να προσπαθήσεις να προσπεράσεις επειδή πιστεύουν ότι είστε πολύ φιλόδοξος. Από την αρχή της χρονιάς ορισμένοι οδηγοί είχαν “αγωνιστικά περιστατικά”, αλλά προφανώς το δικό μου ήταν πολύ επικίνδυνο “Συγχαρητήρια στους αγωνοδίκες για την απίστευτη δουλειά που κάνουν. Την επόμενη φορά δεν θα προσπαθήσω να προσπεράσω, οπότε δεν νομίζω ότι μπορεί να τιμωρηθώ . Καλές διακοπές σε όλους, τα λέμε στο Silverstone.»

Εγώ θα τονίσω ότι εδώ υπάρχει ένας παραλογισμός που καταντάει πολύ κουραστικός και ντροπιαστικός κυρίως για τους οδηγούς.
Οδηγοί και ομάδες συνεχώς «φωνάζουν» και κατακρίνουν τους αγωνοδίκες και την διεύθυνση αγώνων γιατί δεν τιμωρούνται οδηγοί για περιστατικά που τους ενοχλούν (όπως και ο ίδιος ο Quartararo γραφεί παραπάνω) αλλα όταν η τιμωρία αφορά αυτούς, ποτέ δεν συμφωνούν και μάλιστα μιλούν προσβλητικά απέναντι στους αγωνοδίκες που θα έπρεπε πρώτα από όλους αυτοί να σέβονται και να ακολουθούν τις διαδικασίες όταν διαφωνούν. Αλλα δυστυχώς ο σεβασμός έχει χαθεί από όλους προς όλους, σημεία των καιρών μάλλον, με τα social media να έχουν αντικαταστήσει τα πάντα. (Σημείωση Συντάκτη Γ.Φ.)