23 June 2024
Isle of Man TT

R.I.P. Ο Davy Morgan σκοτώθηκε στο Isle of Man TT 2022

Οι διοργανωτές του Isle of Man TT επιβεβαίωσαν ότι ο Davy Morgan πέθανε μετά από ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα Supersport TT της Δευτέρας 6 Ιουνίου.

Δυστυχώς αυτός είναι ο τρίτος θάνατος στο Isle of Man TT 2022.

Ο 52χρονος Davy Morgan, από το Saintfield της Βόρειας Ιρλανδίας ενεπλάκη σε ατύχημα στον τρίτο και τελευταίο γύρο του πρώτου από τους δύο αγώνες Supersport.

Το περιστατικό συνέβη στο 27ο Milestone, αφού πολλοί από τους κορυφαίους αναβάτες είχαν επιστρέψει στο Grandstand για να ολοκληρώσουν τον αγώνα, τον οποίο κέρδισε ο Michael Dunlop.

Βγήκε κόκκινη σημαία για τους εναπομείναντες αγωνιζόμενους που δεν είχαν τερματίσει ακόμη, ενώ ο θάνατος του Morgan ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της δράσης στο Mountain Course σήμερα.

Ένας εξαιρετικά έμπειρος δρομέας TT, που αγωνιζόταν σε κάθε TT που διεξήχθη από το ντεμπούτο του το 2002. Αυτό σήμαινε ότι ο πρώτος αγώνας Supersport της εβδομάδας ήταν η 80η εκκίνηση του στο TT.

Επίσημη δήλωση από το Isle of Man TT

«Με βαριά καρδιά το Isle of Man TT Races μπορεί να επιβεβαιώσει την απώλεια του Davy Morgan μετά από ένα περιστατικό στον τελευταίο γύρο του πρώτου Supersport Race των αγώνων Isle of Man TT 2022.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον συνεργάτη του Davy, τον Trudy, την οικογένειά του, τους αγαπημένους του και τους φίλους του.

Ο Davy ήταν παλαίμαχος του TT paddock, με το 2022 να συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Isle of Man TT Races. Ο σημερινός αγώνας Supersport ήταν η 80η εκκίνηση του αγώνα TT.

Το χαρακτηριστικό ροζ κράνος του ήταν ένα κανονικό και αναγνωρίσιμο θέαμα στους αγώνες δρόμου, έχοντας συμμετάσχει σε εκατοντάδες αγώνες στα Grand Prix Manx, Classic TT, Southern 100, North West 200, Ulster Grand Prix, Macau Grand Prix, Oliver’s Mount και Ιρλανδική εθνική αγώνες, με πολλά βάθρα και νίκες σε αγώνες στην πορεία.

Σε ηλικία 52 ετών, ο Davy είχε σκεφτεί να φύγει από το άθλημα τα τελευταία χρόνια, αλλά το διάλειμμα που επιβλήθηκε από τον COVID του είχε δείξει πώς θα ήταν μια ζωή χωρίς αγώνες.

Μιλώντας το 2020, είπε: «Το να είμαι μακριά από τους αγώνες μου έδωσε την ευκαιρία να σκεφτώ τι σημαίνει για μένα ο αγώνας μοτοσικλέτας, επομένως δεν έχω καμία επιθυμία να αποσυρθώ από το άθλημα για λίγο ακόμα, και ήταν ένα μεγάλο μέρος του η ζωή μου εδώ και 27 χρόνια».

«Είχα την ευκαιρία να δω πώς θα ήταν χωρίς μοτοσικλέτες και χαίρομαι που το είχα αυτό γιατί αν αποφάσιζα ότι είχα τελειώσει, θα με κλωτσούσα!»

Ο Davy ήταν σεβαστός και πολύ έμπειρος ανταγωνιστής. Ως αποτέλεσμα, οι συνομήλικοί του τον κοίταξαν, έμαθαν από αυτόν και τους άρεσε να αγωνίζονται μαζί του. Θα τους λείψει πολύ.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner