Rea VS Razgatlioglu: Οι δυο οδηγοί ρίχνουν τις ευθύνες της πτώσης ο ένας στον άλλον, ανάβοντας τα αίματα, για την συνέχεια του πρωταθλήματος – VIDEO – Φωτογραφίες

Τελικά συνέβη: ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνισμούς του WorldSBK είδε αναβάτες να συγκρούονται και να συντρίβονται και το προβάδισμα του Πρωταθλήματος αλλάζει…

Δράμα. Ενθουσιασμός. Αδρεναλίνη και πολλά άλλα. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike 2022 έχει μόλις δύο γύρους, αλλά έχει ήδη πάρει φωτιά.

Στον 2ο αγώνα στο Assen οι δυο οδηγοί Rea και Razgatlioglu συγκρούστηκαν στα πρώτα στάδια του αγώνα 2 στην Ολλανδία με αποτέλεσμα να πέσουν και να χάνουν πολυτίμους βαθμούς!

Ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha με Brixx WorldSBK) και ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) είπαν τις απόψεις τους μετά τη σύγκρουση που είναι εντελώς διαφορετικές για την ευθύνη της διπλής πτώσης!

Στον 6ο γύρο, ο Razgatlioglu ανοίχτηκε στην στροφή 1, φτάνοντας στα όρια της πίστας πάνω στο κέρμπ, ενώ ο Rea από εσωτερική ξεκίνησε να περνάει τον Razgatlioglu αλλά με αποτέλεσμα να συγκρούονται στην έξοδο της στροφής 1. Το περιστατικό που διερευνήθηκε από τους αγωνοδίκες της FIM WorldSBK χαρακτηρίστηκε ως αγωνιστικό συμβάν χωρίς περαιτέρω συνέπειές. Από τα Video και τις φωτογραφίες που υπάρχουν το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το ποιος φταίει.  Μετά τον αγώνα, οι οδηγοί είπαν την άποψη τους.

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK): «Ήξερε ότι είμαι δίπλα του… Έπρεπε να δώσει χώρο»

Ξεκινώντας, ο Jonathan Rea μας έδωσε την δική του πλευρά της ιστορίας: «Είμαι απλώς λίγο απογοητευμένος. Το γεγονός είναι ότι έκανε ένα λάθος μπαίνοντας στη στροφή 1, φρέναρε αργά και σχεδόν σταμάτησε την μοτοσυκλέτα στο κέρμπ στην εξωτερική πλευρά για να αποφύγει να βγει εκτός πίστας. Σε εκείνο το σημείο, η πορεία του ήταν τόσο αργή. Διατήρησα την κανονική μου γραμμή και συνέχισα τον αγώνα μου και αυτός αντί να δώσει χώρο σε εμένα, που ήξερε ότι είμαι δίπλα του επειδή τον προσπερνούσα στη στροφή, αυτός μπήκε και έκλεισε κατευθείαν. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα αγωνιστικό ατύχημα. Ήμουν στην αγωνιστική γραμμή, με κανονική ταχύτητα αγώνα. Αν είναι θέμα δεδομένων, ελέγξτε τα δεδομένα μου…. Ήταν ατυχές γιατί πετάξαμε βαθμούς όταν ένιωσα ότι θα μπορούσα να αγωνιστώ για 25 βαθμούς σήμερα.»

Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha με Brixx WorldSBK): «Μιλά από την δική του οπτική. Εγώ λέω την πραγματικότητα»

Ο Razgatlioglu έδωσε την δική του εκδοχή για τα γεγονότα:  «Προσπάθησα να φρενάρω δυνατά στην πρώτη στροφή και βγήκα λίγο έξω, αλλά δεν βγήκα έξω από την πίστα. Στρίβω επίσης στην αγωνιστική γραμμή. Άγγιξα το κέρμπ αλλά έμεινα στην αγωνιστική γραμμή, δεν επέστρεψα μέσα. Είδα τον Jonny και ήταν πολύ γρήγορος. Μετά, τρακάραμε. Νομίζω ότι για μένα αυτό είναι ένα αγωνιστικό συμβάν. Νομίζω ότι ο Jonny έπρεπε να με δει. Είμαι έκπληκτος που τράκαρα με τον Jonny, κανονικά δεν κάνει αυτό το λάθος επειδή είναι ένας θρύλος του WorldSBK. Νομίζω ότι πρέπει να παρακολουθήσει ξανά τη πτώση από την κάμερά μου, όχι από την κάμερά του. Είμαι μπροστά, δεν γίνεται να τον δω. Πηγαίνω λίγο ανοικτά, κλείνω το κενό και πάω να επιστρέψω. Νομίζω ότι πρέπει να ελέγξει δεν κοιτάζει αριστερά. Νομίζω ότι το σχέδιό του είναι να με σπρώξει έξω. δεν με κοιτάζει. Μετά τη συντριβή, δεν έχω μιλήσει μαζί του. Δεν έχω πει τίποτα γιατί ξέρει, και ξέρω. Μιλάει για την δική του οπτική, εγώ λέω την πραγματικότητα. Νομίζω ότι όλοι όσοι παρακολούθησαν το βίντεο το βλέπουν ξεκάθαρα. Είναι λάθος του γιατί δεν με κοίταξε απευθείας».

Ακριβώς πίσω από τους δυο οδηγούς που έπεσαν ήταν ο Alvaro Bautista, οπού γλύτωσε την τελευταία στιγμή και αυτός από μια σύγκρουση και πτώση! Μίλησε και απλά περιέγραψε χωρίς να πάρει θέση για το ποιος έχει την ευθύνη.
Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati): «Ήταν σίγουρο ότι θα συμβεί. Έχουμε δει πολλές μάχες μεταξύ τους…»

«Είδα ότι ο Τοπράκ ανοίχτηκε λίγο έξω. Πήγε στο κέρμπ αλλά όχι εκτός πίστας, απλώς στο κέρμπ. Ο Τζόναθαν ήταν μέσα αλλά πίσω και ήταν γρήγορος, στην κανονική γραμμή. Ο Τοπράκ ήταν σε αυτή τη γραμμή, έτσι έμειναν μαζί στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή και δεν υπήρχε χώρος για δύο αναβάτες. Είχαν επαφή. Έχουν και πάλι αγγίξει μεταξύ τους στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά συνέβη αυτό που δεν συνέβη στο παρελθόν! Ήταν σίγουρο ότι θα συμβεί, το βλέπαμε να έρχεται σε πολλές μάχες μεταξύ τους στο παρελθόν. Ήμουν πίσω και ήμουν τόσο τυχερός. φρέναρα. Δεν είχα χώρο γιατί είχα την μοτοσυκλέτα του Jonathan, και Toprak μπροστά μου. Ήμουν τόσο τυχερός.”

Οι κάμερες της μετάδοσης δεν έπιασαν την πτώση και έτσι τι έχει γίνει ακριβώς δεν είμασταν σίγουροι, μέχρι που βρέθηκε ένα VIDEO μάλλον από κάμερα θεατή που δείχνει τους δυο οδηγούς να έχουν επαφή και να πέφτουν μαζί

Related Posts