Σαν σήμερα, στις 23 Οκτωβρίου 2011 ο Marcο Simoncelli έχασε την ζωή του πρόωρα σε τραγικό ατύχημα στον αγώνα της Sepang στην Μαλαισία.

Σαν σήμερα, στις 23 Οκτωβρίου του 2011 ο Marcο Simoncelli έχανε την ζωή του πρόωρα σε ένα τραγικό ατύχημα στον αγώνα της Sepang στην Μαλαισία.

marco_simoncelli_58_by_sergiotoribio-d4e34n4

Εκείνη η μοιραία ημέρα έμελλε να σημαδέψει τον  κόσμο των αγώνων σε όλο το κόσμο. Ο Marco  ο ψηλός με την αφάνα έγραψε την δική του ιστορία  στον κόσμο της μοτοσικλέτας, ήταν από τους ποιο  ταλαντούχους αναβάτες και όλα έδειχναν ότι θα ήταν ένας από τους παγκόσμιους πρωταθλητές στην μεγάλη κατηγορία των GP αφού είχε ήδη  κατακτήσει τον τίτλο στα 250cc το 2008.

Ο Super Sic , όπως τον φώναζαν άφησε το στίγμα του στον κόσμο των αγώνων και όχι μόνο.

Marco-Simoncelli

Ο Super Sic έχει ήδη τιμηθεί σε όλο το κόσμο με πάρα πολλούς τρόπους, για παράδειγμα η πίστα του Misano έχει πάρει το όνομα του. Ένα χρόνο περίπου μετά τον χαμό του, άνοιξε επίσημα το Μουσείο Marco Simoncelli στο κέντρο  Πολιτισμού του Coriano, το χωριό του Marco Simoncelli.
Περίπου δυόμισι χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του στην Sepang το 2011, ο Marco Simoncelli έγινε ο 21οςMotoGP Legend” σε μια τιμητική διάκριση και ένα ειδικό αφιέρωμα που του έγινε στην πίστα του Mugello. Ενώ τέλος φέτος στο Misano World Circuit Marco Simoncelli με μια σεμνή ειδική τελετή ο επικεφαλής της Dorna, CEO Carmelo Ezpeleta, ανακοίνωσε την απόσυρση του αριθμού 58 από τους αγώνες, προς τιμήν του πρώην Παγκόσμιου πρωταθλητή των 250, Marco Simoncelli.
Ο Marcο Simoncelli θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη μας, αλλά θα είναι και σύμβολο για τις επόμενες γενιές!

VIDEO

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=orkI_7Cmpbc”]

newego_LARGE_t_77761_184945

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner