30 May 2024
ENDURANCE WORLD CHAMPIONSHIP

Σε κώμα ο Gino Rea μετα το τρομερό ατύχημα στον 8ωρο της Suzuka, παλεύει για την ζωή του, ενώ περίεργη σιωπή επικρατεί γύρω από την κατάσταση του

Οι νέες ενημερώσεις φτάνουν από την Ιαπωνία από ιαπωνικά site για την κατάσταση του οδηγού Gino Rea που νοσηλεύτηκε μετά από ένα τρομερό ατύχημα στον 8ωρο αγώνα αντοχής της Suzuka είναι ασαφή ακόμα.

Η νέα ενημέρωση αναφέρει ότι μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις για τραυματισμούς στο κεφάλι, στο στήθος και στους πνεύμονες, ο 32χρονος Βρετανός βρίσκεται τώρα σε κώμα. 

Τα μέλη της οικογένειάς του ταξιδεύουν στην ασιατική χώρα για να του παρασταθούν και να βοηθήσουν.

Η αρχική δήλωση των διοργανωτών του αγώνα έγραφε: «O Gino Rea έλαβε την αρχική θεραπεία στην πίστα πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την κατάσταση του αναβάτη όταν γίνουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες». Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα!

Οι κριτές που έφτασαν πρώτοι στο τόπο του ατυχήματος επιβεβαίωσαν πως το κράνος του Gino Rea είχε υποστεί μεγάλη ζημιά.

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτές φήμες και για την αιτία αυτού του τρομερού δυστυχήματος, αναφέρουν ότι προκλήθηκε από βλάβη του συστήματος φρεναρίσματος της Honda του που δεν θα επέτρεπε στον οδηγό να επιβραδύνει και να αποφύγει το χτύπημα στον τοίχο.

Η συντριβή του Rea σημειώθηκε στο ίδιο μέρος της πίστας της Suzuka όπου σκοτώθηκε ο Dajiro Kato κατά τη διάρκεια του ιαπωνικού γύρου MotoGP του 2003. Το ατύχημα τότε οδήγησε στην αποβολή της Suzuka από το πρόγραμμα MotoGP επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια.

Ο αναβάτης της FCC TSR Honda ενεπλάκη σε ατύχημα κατά τη διάρκεια του Free Practice 2 μετά από πτώση στο Triangle Chicane. Είναι γνωστό ότι ήταν αναίσθητος όταν μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο, ενώ μεταγενέστερες πολλαπλές αναφορές ανέφεραν ότι είχε τραύματα στο κεφάλι, στο στήθος και στους πνεύμονες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ανάφερε ότι η Honda του Rea «χτύπησε στον τοίχο» κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, προσθέτοντας ότι «οι θεατές και το προσωπικό του αγώνα δεν τραυματίστηκαν».

Το γεγονός έγινε λίγο πριν από το Top 10 Trial Shootout για να αποφασίσει την pole position, την οποία ο Rea θα είχε αγωνιστεί μαζί με τους συμπαίκτες του Josh Hook και Mike di Meglio.

«Είναι η πρώτη φορά που έχω ανάμεικτα συναισθήματα μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών της Suzuka 8 Hours», είπε αργότερα ο διευθυντής της FCC TSR France, Masakazu Fujii.

«Έπρεπε να παλέψουμε αφού ο Gino είχε ένα μεγάλο ατύχημα κατά τη διάρκεια των ελεύθερων προπονήσεων πριν από τους Προκριματικούς, μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο και δεν είχαμε τρόπο να μάθουμε πώς ήταν. Προσευχόμαστε για αυτόν και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά και ο Josh που μας πήρε τέταρτους στο grid ήταν μια εκπληκτική προσπάθεια. Θα ήθελα να πω στο Gino ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στον αγώνα.»

Οι ομόστυαλοι του 32χρονου Βρετανού οδηγού δηλώνουν επίσης ότι δεν έχουν νέα.

Josh Hook: «Οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ δύσκολες για εμάς και για όλη την ομάδα. Πρώτα από όλα, θα θέλαμε να πούμε ότι οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τον Τζίνο. Τον σκεφτόμαστε αυτή τη δύσκολη στιγμή. »

Mike Di Meglio : «Δεν γνωρίζω την κατάσταση του Gino, οπότε έχω ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά ήταν πολύ δύσκολη ψυχική κατάσταση για να ξεκινήσω τον αγώνα. »

Είναι πραγματικά δυνατό να μην ξέρει κανείς την κατάσταση του οδηγού μετά από 24 ώρες νοσηλείας;

Η σιωπή των γιατρών σχετικά με την κατάσταση του πιλότου, ωστόσο, συνεχίζει να ανησυχεί τόσο πολύ που η οικογένειά του ταξίδεψε στην Ιαπωνία αφού έλυσε, χάρη στη βοήθεια της Honda, ένα πρώτο γραφειοκρατικό πρόβλημα: στην πραγματικότητα, η οικογένεια του Gino Rea προειδοποιήθηκε για το γεγονός ότι θα τους απαγορευόταν η είσοδος στη χώρα εάν δεν περνούσαν περίοδο καραντίνας κατά την άφιξη, αλλά η παρέμβαση της ιαπωνικής εταιρείας για την οποία αγωνίζεται ο Βρετανός πιλότος και δεδομένης της κατάστασης, κατά την άφιξή τους θα έχουν εξαιρετική μεταχείριση και θα πρέπει μόνο να υποβληθούν σε τεστ και να είναι αρνητικό για να μπουν στη χώρα και να πάνε στο νοσοκομείο για να βοηθήσουν τον αγαπημένο τους.

UPDATE

Ελπιδοφόρα νέα για τον Gino Rea μετά το ατύχημα στον 8ωρο της Suzuka

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner