Σπύρος Τσαούσης – Ένας πρωταθλητής επέστρεψε στους αγώνες ταχύτητας

Ο Σπύρος Τσαούσης μιλά στο ArcadiaPortal.gr για την αγωνιστική του πορεία

Mία από τις Αρκαδικές συμμετοχές στον δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος της ΑΜΟΤΟΕ ήταν και αυτή του κ. Σπύρου Τσαούση, ο οποίος ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από το 1998. Η πορεία που έχει ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια είναι αξιοσημείωτη.

Σε συνέντευξή του στο ArcadiaPortal.gr μίλησε για την αγωνιστική του πορεία, αλλά και για τον τελευταίο αγώνα στον οποίον έλαβε μέρος στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τρίπολης.

Όπως μας ανέφερε, ξεκίνησε το 1998 κάνοντας τους δύο τελευταίους αγώνες για την χρονιά, με τον έναν από αυτούς να γίνεται στην πίστα της Τρίπολης,και ο επόμενος στις Σέρρες, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.

Το 2000 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος στην κατηγορία ss400 κερδίζοντας όλους τους αγώνες εκτός από έναν όπου είχε μια πτώση, μάλιστα το πρωτάθλημα κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα στο αεροδρόμιο της Τρίπολης αφού θα έπαιρνε τον τίτλο μόνο με νίκη και αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Αμέσως μεταπήδησε στην κατηγορία των sbk (1.000 κυβικά) όπου και εκεί είχε διάκριση από τον πρώτο κιόλας αγώνα σε βροχή τερματίζοντας 3ος, έπειτα συνέχισε  με τερματισμούς μέσα στην εξάδα και παίρνοντας άλλη μια 3η θέση.

Στην κατηγορία αυτή συμμετείχε μέχρι το 2002 όταν και σταμάτησε ως το 2005. Επέστρεψε στην κατηγορία των ss600 κάνοντας 3 αγώνες για αυτή τη χρονιά, κερδίζοντας έναν αγώνα.

Υπήρξε μια μεγάλη παύση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά και δημιουργίας μιας όμορφης οικογένειας  με δυο παιδιά, όπως μας αποκάλυψε.

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, φέτος συμμετείχε ξανά στην κατηγορία των ss600 στον αγώνα της Τρίπολης με τη μοτοσυκλέτα ενός φίλου απλώς για περάσει ένα ωραίο τριήμερο.

«Για εμένα ο αγώνας διήρκεσε μόλις 10 γύρους και εγκατέλειψα μιας και η έλλειψη γυμναστικής  έπαιξε μεγάλο ρόλο στα χέρια μου. Το ενθαρρυντικό στον αγώνα αυτόν ήταν οι πολλές συμμετοχές από παιδιά της Τρίπολης τα οποία τα βγάζουν δύσκολα πέρα και με χρήματα από της τσέπης τους μιας και ένας τέτοιος αγώνας κοστίζει πάνω από 1.200€ ειδικά όταν αυτός γίνεται στις Σέρρες».

Τέλος, ο κ. Τσαούσης ευχαρίστησε τους χορηγούς του αναφέροντας ότι είναι νέα παιδιά και τους αξίζουν πολλά μπράβο τους γιατί βάζουν τα γυαλιά σε μεγάλους επιχειρηματίες!..

Οι χορηγοί του είναι οι: Ιαπωνική Αρκαδίας-Κώστας Κολοβός go kart Τρίπολης – φούρνοι Μουργελας – «Το μαγαζάκι» – Coppola cantina – ηλεκτρ. Χριστόπουλος – και φρούτα Κοτσονόπουλος, ο μηχανικός την μοτοσυκλέτας Κώστας Σιψής ο οποίος προετοίμασε την μοτοσυκλέτα άριστα και δούλεψε τέλεια,  τα λιπαντικά LIQUI MOLY τα φρένα EBC τα ελαστικά Dunlop – Peristeras NikosTyres και τις ζελατίνες ermax Georgopoulos Racing

Πηγή κειμένου: Έφη Καστραντά – arcadiaportal.gr
Φωτογραφίες: IGF Productions – BikerSpirit © 2017

Related Posts