23 April 2024
Παν.Πρ.Ταχ. 2021

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 1ου & 2ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. ΣΕΡΡΕΣ 2021, πως και τι …

Η Αγωνιστική χρονιά του 2021 στην ταχύτητα ξεκινά με τον διπλό αγώνα στις Σέρρες, με τον 1ο και 2ο αγώνα της χρονιάς που διοργανώνεται μαζί με τον 2ο και 3ο  αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας (BMU European Road Racing Championship 2021) στην πίστα των Σερρών, στην μοναδική κατ ουσία πίστα στην Ελλάδα, την μεγαλύτερη και ασφαλέστερη που έχουμε.

Την Παρασκευή ξεκινά το τριήμερο 2-3 και 4 Ιουλίου, του διπλού αγώνα με τα ελεύθερα δοκιμαστικά, ενώ στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά (Κατατακτήριες) θα γίνουν το Σάββατο πριν τους αγώνες.

Σε αυτήν την διοργάνωση, οι Έλληνες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν με αθλητές άλλων Εθνικοτήτων, όπως αθλητές από την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Σερβία, την Τουρκία, τα Σκόπια κλπ.

Όπως όλοι γνωρίζουν το 2020 ήταν μια “καταστροφική” χρονιά όχι μόνο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό άλλα γενικότερα για την κοινωνία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη και που μπορεί να οδηγήσει τις εξελίξεις σε γεγονότα και μέτρα που είναι απρόβλεπτα.

Για όσους δεν θυμούνται αξίζει να σημειωθεί ότι η Πίστα των Σερρών κατασκευάστηκε πριν από 23 χρόνια, το 1998 και φιλοξένησε δυο αγώνες του Πρωταθλήματος Ταχύτητας εκείνη την χρονιά!

Είναι η μόνη πίστα προδιαγραφών στην Ελλάδα! Έχει μήκος 3186 μέτρα, είναι δεξιόστροφη με 16 στροφές συνολικά!

Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου το έχει ο Βούλγαρος Angel Karanyotov με 1:17.614 που έκανε στις 23 Μαρτίου 2019 στον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στην κατηγορία Superbike, ενώ το ρεκόρ για Έλληνα οδηγό το έχει ο Χάρης Παρασκευόπουλος με 1.18.330, από τις 8 Απριλίου 2017 που σημείωσε στον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος!

Το ρεκόρ στην κατηγορία Supesport  το έχει ο Ιταλός Massimo Roccoli με 1.19.763 που έκανε στις 18 Σεπτεμβρίου 2016 στον 4ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, ενώ το ρεκόρ για Έλληνα οδηγό το έχει ο Δημήτρης Καρακώστας με 1:19.975 που έκανε στις 24 Μαρτίου 2019 στον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος!

Η πίστα των Σερρών είναι από τις αγαπημένες πίστες σχεδόν όλων των αναβατών, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, αφού είναι η πίστα που σε βάζει πραγματικά μέσα στο κλίμα που επικρατεί και στον υπόλοιπο κόσμο!

Την Παρασκευή θα ξεκινήσουν τα ελεύθερα δοκιμαστικά, ενώ στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά (Κατατακτήριες) θα γίνουν το Σάββατο πριν τους αγώνες, για τον 1ο και 2ο αγώνα της σεζόν και οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Τετάρτη το βράδυ που λήγει και η προκαθορισμένη προθεσμία είναι 36 συμμετοχές!*, (οι λιγότερες συμμετοχές για τις Σέρρες από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τις περίεργες και ειδικές συνθήκες που βιώνουμε, χωρίς αυτό να αποτελεί άλλοθι για κανέναν!

SUPERBIKE (Πρωτάθλημα)

Στην μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE έχουμε 7 συμμετοχές για τον 1ο και 2ο αγώνα της χρονιάς.

Στις συμμέτοχες βλέπουμε τον πρωταθλητή του 2020,  Δημήτρη Παπαγγέλου, του Σωτήρη Μπεγνή, Λευτέρη Πίππου, Σάκη Συνιώρη, ενώ βλέπουμε μετα από αρκετό καιρό τον Τάσσο Κωστάρα, τον Βασίλη Ευθυμίου και την νέα συμμετοχή, τον κυπελλούχο της OPEN για το 2020 Μπάμπη Θεοδωρόπουλο.

Απουσία του  Δημήτρη Βάμβα που πέρυσι συμμετείχε σε όλο το πρωτάθλημα και τερμάτισε 4ος , του Γιώργου Μαρκεσσίνη, και του Στέφανου Δέσκα που συμμετείχαν στους δυο τελευταίους αγώνες πέρυσι. Ίσως δούμε κάποιους στον αγώνα με εκπρόθεσμη συμμετοχή!

Στην Μεγάλη κατηγορία θα έχουμε στον διπλό αγώνα, 4 Yamaha R1, 1 Kawasaki ZX 10R, 1 Aprilia RSV4, 1 MV AGUSTA F 4, ενώ δεν θα έχουμε κανένα Honda που ίσως γίνεται για πρώτη φορά!

SUPERSPORT  (Πρωτάθλημα)

Στην SUPERSPORT έχουμε μόλις 5 συμμετοχές τις λιγότερες σε αγώνα των Σερρών και την έναρξη πρωταθλήματος.

Στον διπλό αγώνα θα δούμε τον πρωταθλητή του 2020, Δημήτρη Καρακώστα, τον Αλεξ Παπαγεωργίου, τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο, τον Μενέλαο Κοντογιάννη, ενώ η νέα συμμετοχή για φέτος είναι αυτή του Γιώργου Γερακιανάκη, πρωταθλητή της SS300 2019, που φέτος κάνει την άνοδο του στην μεσαία κατηγορία των 600 κυβικών μετα από τρεις χρονιές στις μικρές κατηγορίες SS300 και ΝΕΩΝ.

Στην μεσαία κατηγορία θα τρέξουν μέχρι στιγμής βάση των συμμετοχών, 3 HONDA CBR 600 και 2 YAMAHA R6 600.

RACING (Πρωτάθλημα)

Η κατηγορία Racing , έχει 9 συμμετοχές!

Θα δούμε τον πρωταθλητή του 2020, Γιώργο Κίτσο, Ανδρέα Παργινό, Αλέξανδρο Αρναουτάκη, Αντρέα Λεφέβρ, Δημοσθένη Παπαντωνίου, Βελής Εϊπόγλου, Βασίλης Στάμου και ο Κώστας Σακελαρίου, που τον βλέπουμε και πάλι να επιστρέφει στους αγώνες ταχύτητας.

SUPERSPORT 300 (Κύπελλο)

Στην κατηγορία SS300 έχουμε  3 συμμέτοχες, αυτή του Αγάνανη Δημήτρη, του Παναγιώτη Κόκκινου που επιστρέφει στους αγώνες και την Δήμητρα Λαδά που συμμετείχε και στο πρωτάθλημα του 2020, μετα από χρόνια απουσίας!

ΝΕΩΝ (Κύπελλο)

Η κατηγορία ΝΕΩΝ δεν έχει καμία συμμετοχή, κάτι που πραγματικά είναι θλιβερό μια και δείχνει το σκοτεινό μέλλον του αθλήματος. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να δράσουν και να κάνουν κάτι ουσιαστικό για αυτή την τόσο ζωτικής σημασίας για το μέλλον κατηγορία!

OPEN (Κύπελλο)

Στην κατηγορία OPEN έχουμε 11 συμμετοχές, τις περισσότερες από όλες τις κατηγορίες!
Στην δημοφιλή κατηγορία προβλέπεται να δούμε ωραίο θέαμα αφού βλέπουμε πολλές γνώριμες συμμέτοχες, από εμπείρους και γρήγορους αναβάτες, και έτσι προβλέπονται ωραίες και πολλές μάχες για το βάθρο!

Στον διπλό αγώνα των Σερρών θα δούμε να αγωνίζονται ο ΣΕΪΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ, ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΙΓΟΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ, ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΜΠΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, και ΣΤΑΓΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

SENIOR (ΕΠΑΘΛΟ)

Η νέα κατηγορία που SENIOR, μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές ηλικίας άνω των 50 ετών. Θα αγωνίζονται μαζί με την κατηγορία ΟΡΕΝ, αλλά με ξεχωριστή βαθμολογία.

Στην κατηγορία αυτή έχουμε μια συμμέτοχη, αυτή του Μιχάλη Κύριου.

Ραντεβού ΟΛΟΙ στις Σέρρες όπου αυτό το Σαββατοκύριακο θα χτυπά η καρδιά της ταχύτητας δίπλα στους δικούς μας αγωνιζόμενους!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Τετάρτη το βράδυ στις 12.00 και φαίνονται στο σύστημα  της ΑΜΟΤΕ. Αν υπάρχουν διπλές συμμετοχές, δηλαδή συμμετοχή του ιδίου οδηγού σε 2 κατηγορίες, το σύστημα δεν τους δείχνει. Επίσης κάποιοι οδηγοί μπορεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκπρόθεσμα, μέχρι την Πέμπτη  το βράδυ στις 12 όπου και είναι η τελευταία προθεσμία για συμμετοχή.

Επιστρέφουν οι θεατές στους Ελληνικούς αγώνες μοτοσυκλέτας!

Μετά την πάροδο ενός έτους τουλάχιστον, αποχής θεατών από τις αθλητικές εκδηλώσεις μας, πλέον η είσοδος των θεατών είναι γεγονός!

Αρχής γενομένης από το τριήμερο 2-3-4 Ιουλίου 2021, οι πόρτες του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών θα ανοίξουν να υποδεχτούν τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πληρότητα 50% των θέσεων των εξεδρών, δηλαδή έως 1000 άτομα.

Σας περιμένουμε όλους στις Σέρρες, να στηρίξετε τους αθλητές Ταχύτητας, από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, στον αγώνα που διοργανώνεται τόσο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών 2021, όσο και για το BMU European Road Racing Championship 2021.

*Και μην ξεχνάμε, οι προϋποθέσεις εισόδου στην πίστα είναιμε χρήση μάσκας για άτομα που έχουν πλήρως εμβολιασθεί ή νοσήσει (με πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ 2 εώς 9 μήνες μετά τη νόσηση) ή φέρουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος PCR ή rapid test 48 ωρών ή self-test που έχει διενεργηθεί εντός 24ώρου από την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα, γιατί πάνω από όλα, ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

SUPERBIKESUPERSPORTRACINGSS300NEOIOPEN - SENIOR

SUPERBIKES 7

1 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
11 ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
55 ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
83 ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
84 ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
87 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
91 ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

SUPERSPORT 5

1 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
33 ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
35 ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
75 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
337 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

Racing 9

1 ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5 ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
16 ΕΪΠΟΓΛΟΥ ΒΕΛΗΣ
18 ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
31 ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
34 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
38 ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
42 ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
95 ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

SUPERSPORT 300 3

26 ΑΓΑΝΑΝΗΣ ΔΗΜΉΤΡΗΣ
36 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
77 ΛΑΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Καμία συμμετοχή …….

ΟΡΕΝ 11

12 ΣΕΪΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
17 ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
19 ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
27 ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
46 ΤΣΙΓΟΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
51 ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
66 ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ
92 ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
93 ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
99 ΜΠΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
112 ΣΤΑΓΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

SENIOR 1

40 ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events