21 May 2024
BS RIDESYMSYM Test

SYM MAXSYM 400 ABS / TCS Euro 5 – Test Ride – Review – VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – BS RIDE

Το νέο SYM MAXSYM 400 άλλαξε εντελώς για το 2021 και εμείς το πήραμε για να το δοκιμάσουμε για μια βδομάδα!

Ένα σκούτερ που με την πρώτη επαφή που έχεις καταλαβαίνεις την δύναμη του κινητήρα που παρόλο το βάρος του έχει άμεση επιτάχυνση!

Όπως δηλώνει η SYM, μόνο το όνομα παρέμεινε το ίδιο. Το νέο SYM MAXSYM 400  έχει ολοκαίνουρια σχεδίαση κινητήρα, πλαισίου, και πληθώρα high tech εξοπλισμού.

Όταν ανεβαίνεις από την πρώτη στιγμή νιώθεις την άνετη και βολική θέση πάνω στο σκούτερ και μάλιστα νιώθεις ότι είναι βολικό στους περισσοτέρους σωματότυπου!

Βάζεις μπροστά και ξεκινάς και νιώθεις την δύναμη του κίνητρα των 34 ίππων που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι αυτό το σκούτερ δεν θα κολλήσει πουθενά, σε καμία συνθήκη!

Η νέα κατανομή βάρους, επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο στην οδήγηση, ακόμη και με συνεπιβάτη, και μέσα στην πόλη οπού χεριάζετε να κάνεις ελιγμούς.

Η οδήγηση σε μακρινές βόλτες, έως και ταξίδια είναι τόσο άνετη που δεν το πιστεύεις ότι απλά οδηγείς ένα σκούτερ 400 κυβικών! Μπορείς να πας άνετα όπου θελήσεις, χωρίς να σε προβληματίσει τίποτα και σιγουρά πολύ οικονομικά, αφού με δυο άτομα και το γκάζι ανοικτό, δεν ξεπεράσαμε τα 4 κάτι λίτρα ανά 100 χλμ, ενώ όσο το χέρι μας ήταν ελαφρύ χωρίς υπερβολές δεν ξεπέρασε τα 3,5 λίτρα ανά 100 χλμ!

Η μεγάλη ψηλή ζελατίνα, προφέρει άριστη κάλυψη, ιδίως σε ανοικτούς δρόμους με πολλά χιλιόμετρα αλλα και μέσα στην πόλη όταν καλείτε να σε προστατέψει από τον κρύο αέρα και την βροχή. Επίσης ρυθμίζεται εύκολα σε δύο θέσεις χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Κινητήρας

Ας δούμε τι κινητήρα φοράει το νέο SYM MAXSYM 400. Έχουμε έναν εξελιγμένο κινητήρα 34 ίππων με 39.5Nm ροπής. Ο νέος κινητήρας από την SYM είχε σαν αποτέλεσμα, την επίτευξη χαμηλότερων απωλειών ισχύος από τριβές σε υψηλές θερμοκρασίες. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη μείωση του βάρους του εκκεντροφόρου, στο σχεδιασμό της εξάτμισης και στο φίλτρο αέρος εξασφαλίζοντας δυναμική απόδοση του κινητήρα από τις χαμηλές στροφές και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Η νέα εξάτμιση έχει σχεδίαση και υλικά κατασκευής που βελτιώνουν την άριστη κατανομή βάρους και απόδοση του κινητήρα ικανοποιώντας παράλληλα τα όρια εκπομπής καυσαερίων Euro 5.

Το φίλτρο Αέρα,  με την νέα, συμπαγή σχεδίαση, μεγιστοποιεί τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα και βελτιώνει την απόδοση του κινητήρα από τις χαμηλές στροφές.

Κατά την εκκίνηση εκτελείται ένας διαγνωστικός έλεγχος, όπως δείχνουν οι βελόνες των οργάνων, κάτι που υπογραμμίζει την ποιότητα του συγκεκριμένου σκούτερ. Παρέχονται πολλές ενδείξεις για τον οδηγό.  Παρά τον κυβισμό του ο μονοκύλινδρος κινητήρας δεν παράγει κάποιο ιδιαίτερο κραδασμό στην λειτουργία του.

Πλαίσιο

Το νέο MAXSYM 400 έχει νέα υλικά στο πλαίσιο του, που προσθέτουν ακαμψία και μειώνουν το βάρος. Το εμπρός τηλεσκοπικό πιρούνι των 41mm και τα διπλά αμορτισέρ πίσω με ρυθμιζόμενη προφόρτιση προσφέρουν σίγουρο κράτημα και ποιότητα κίνησης.

Και την ποιότητα την καταλαβαίνεις στους ελιγμούς της πόλης αλλα και σε επαρχιακούς δρόμους στην βόλτα σου!

Για το φρενάρισμα του σκούτερ φροντίζει το πίσω μεγάλο δισκόφρενο των 275mm και το εμπρός διπλό δισκόφρενο των 275mm με ακτινωτές 4πίστονες αντικριστές δαγκάνες και σωληνάκια υψηλής πίεσης σε συνδυασμό με το σύστημα ABS, που εξασφαλίζουν στο MAXSYM 400 μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης του οχήματος στο φρενάρισμα, που σου δίνει εμπιστοσύνη στην οδήγηση και ένα ισχυρό αίσθημα ασφάλειας.

Οι μεγάλοι τροχοί με όμορφες ζάντες ελαφρού κράματος και ελαστικά 120/70R15 εμπρός και 160/60R14 πίσω, παρέχουν εξαιρετικό κράτημα, άνεση και σιγουριά ξεπερνώντας αποτελεσματικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ένα συχνό φαινόμενο των πόλεων μας.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, όπου εκτός από ABS το   MAXSYM 400 διαθέτει TCS – Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) που βοηθά στην αποφυγή ολίσθησης, κάτι πολύ χρήσιμο για τους ολισθηρούς δρόμους την πόλης αλλα και τους βροχερούς μήνες όταν η άσφαλτο γίνεται επικίνδυνη!

Το EBL (Emergency brake light system) είναι το σύστημα που αναβοσβήνει τα πίσω φλας όταν πατάς απότομα φρένο και προειδοποιεί τον πίσω ότι φρενάρεις απότομα!

Το πλάτος του σκούτερ είναι μεγάλο στην ποδιά, μπροστά από τα πόδια του οδηγού, όπως μεγάλο είναι και το μήκος του σκούτερ, ενώ το ύψος του είναι κανονικό.

Το βάρος του MAXSYM είναι αρκετό, 215 με φουλ υγρά, αλλά το κέντρο βάρους είναι  χαμηλό. Έτσι σε περίπτωση που γείρει σταματημένο το σκούτερ, ο οδηγός υπό  κανονικές συνθήκες θα μπορέσει να το κρατήσει.

Η θέση οδήγησης είναι κυρίως μέσα στο σκούτερ και παρέχει εγρήγορση και ασφάλεια. Ο  κορμός είναι όρθιος, τα χέρια κάνουν οξεία γωνία. Αν ο οδηγός είναι ψηλός θα καθίσει λίγο πίσω στη θέση του, ενώ αν είναι με λιγότερο ύψος μπορεί να καθίσει πιο μπροστά στην σελά και έτσι έχει τον έλεγχο του σκούτερ!

Εξοπλισμός

Ο πλούσιος εξοπλισμός του MAXSYM 400 συναρπάζει με το Full LED εξοπλισμό. Το ενιαίο εμπρός φανάρι με τα Full LED φώτα, δένει άριστα με τον επιβλητικό του χαρακτήρα.

Αντί για κλειδί έχει Keyless Σύστημα Ελέγχου.

Έχει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους με δυο χρηστικά ντουλαπάκια κάτω από το τιμόνι στο εσωτερικό τμήμα της ποδιάς, βάθους 30cm, με τον έναν από αυτούς να διαθέτει παροχή φόρτισης USB QC 3.0 και επιπλέον έξυπνη θήκη στο πορτάκι, και έναν χώρο κάτω από τη σέλα, με άνοιγμα σε γωνία  45º, δίνοντας ευκολότερη πρόσβαση στο φωτιζόμενος χώρος 56 λίτρων κάτω από τη σέλα όπου τοποθετούνται άνετα 2 full face κράνη.

Η LCD οθόνη και το αναλογικό στροφόμετρο και ταχύμετρο σου δίνουν ότι θέλεις να δεις. Η LCD οθόνη προβάλλει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης.

Η ψηλή ρυθμιζόμενη ζελατίνα του MAXSYM 400 προσφέρει άριστη κάλυψη και ρυθμίζεται εύκολα σε δύο θέσεις χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Η στάθμευση γίνεται ευκολότερη με το αυτόματο χειρόφρενο με τη χρήση του πλαϊνού σταντ.

Οι μανέτες των φρένων ρυθμίζονται σε 4 θέσεις για ευκολία στο χειρισμό.

Έχει ακόμα και USB θύρα ταχείας φόρτισης QC 3.0 και αναδιπλούμενους καθρέπτες

Εν κατακλείδι το MAXSYM 400 ισορροπεί  μεταξύ σταθερότητας στον ανοικτό δρόμο κι ευχρηστίας στην πόλη. Ο υποψήφιος αγοραστής scooter έχει καλό λόγο πλέον να μείνει σε αυτό και να μην στραφεί σε μεγαλύτερο κυβισμό από  αυτόν του MAXSYM 400.

Είναι ένα σκούτερ που θα ικανοποιήσει τους περισσοτέρους και θα σου επιτρέψει να κινηθείς με άνεση, ασφάλεια και οικονομία παντού!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

VIDEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ SYM

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events