ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 3ου & 4ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. ΣΕΡΡΕΣ – 21-22 και 23 Οκτωβρίου 2022, πως και τι …

UPDATE : Δείτε τις ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 3ου & 4ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. ΣΕΡΡΕΣ – 21-22 και 23 Οκτωβρίου 2022, πως και τι …

Η Αγωνιστική χρονιά του 2022 στην ταχύτητα κλείνει απογοητευτικά με τον διπλό αγώνα στις Σέρρες, τον 3ο και 4ο αγώνα, ενώ ένας ακόμα αγώνας που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 17-18/9/2022,  στα Μέγαρα, ακυρώθηκε επειδή η πίστα δεν διαθέτει την Άδεια Λειτουργίας Αθλητικής Εγκατάστασης.

Ο διπλός αγώνας διοργανώνεται μαζί με τον τελευταίο διπλό αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας (BMU European Road Racing Championship 2022) στην πίστα των Σερρών, στην μοναδική κατ’ ουσία πίστα στην Ελλάδα, την μεγαλύτερη και ασφαλέστερη που έχουμε.

Την Παρασκευή ξεκινά το τριήμερο 21-22 και 23 Οκτωβρίου, με τα ελεύθερα δοκιμαστικά, για τον 3ο και 4ο αγώνα της σεζόν και οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Τετάρτη το βράδυ που λήγει και η προκαθορισμένη προθεσμία είναι μόλις 16 συμμετοχές!*, που είναι και το απόλυτο απογοητευτικό ρεκόρ λιγότερων συμμετοχών! (Οι 3 συμμετοχές μπήκαν εκπρόθεσμες  το βράδυ της Πέμπτης)

Ελπίζουμε στις επόμενες 24 ώρες που μπορούν να δηλώσουν εκπρόθεσμες συμμετοχές συμφωνά με τον κανονισμό να δούμε να μπαίνουν και άλλες συμμετοχές!

Όπως το έχουμε ξαναγράψει, χωρίς να μπορούμε να παραγνωρίσουμε τις περίεργες και ειδικές συνθήκες που βιώνουμε τα δυο τελευταία χρόνια και τον απόηχο τους, θα πρέπει οι υπεύθυνοι να μην το δουν ότι αυτό αποτελεί άλλοθι για κανέναν από όλους αυτούς που έχουν την ευθύνη για τους αγώνες και κυρίως της Ομοσπονδίας που είναι η αρχή του σπορ αλλα και τα αθλητικά σωματεία που την αποτελούν και να κάτσουν να σκεφτούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το μέλλον των Ελληνικών αγώνων ταχύτητας που δείχνει την χειρότερη εικόνα όλων των εποχών!

Σε αυτήν την διοργάνωση, οι ελάχιστοι Έλληνες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν με αθλητές άλλων Εθνικοτήτων, όπως αθλητές από την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Σερβία, την Τουρκία, τα Σκόπια κλπ. Να σημειώσουμε ότι στις κατηγορίες που είναι κοινές και για τους 2 θεσμούς βαθμολογούνται και στους 2 θεσμούς  και στο ΠΠΤ και στο BMU

Για όσους δεν θυμούνται αξίζει να σημειωθεί ότι η Πίστα των Σερρών κατασκευάστηκε πριν από 24 χρόνια, το 1998 και φιλοξένησε δυο αγώνες του Πρωταθλήματος Ταχύτητας εκείνη την χρονιά! Είναι η μόνη πίστα προδιαγραφών στην Ελλάδα! Έχει μήκος 3186 μέτρα, είναι δεξιόστροφη με 16 στροφές συνολικά!

ΡΕΚΟΡ ΠΙΣΤΑΣ

Superbike:
Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου το έχει ο Βούλγαρος Angel Karanyotov με 1:17.614 που έκανε στις 23 Μαρτίου 2019 στον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στην κατηγορία Superbike, ενώ το ρεκόρ για Έλληνα οδηγό το έχει ο Χάρης Παρασκευόπουλος με 1.18.330, από τις 8 Απριλίου 2017 που σημείωσε στον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στην κατηγορία Superbike!

Supersport :
Το ρεκόρ πίστας στην κατηγορία Supersport  το έχει ο Βούλγαρος, Florov Mihail, με χρόνο 1.19.756,  που έκανε στις 19 Ιουνίου 2022 στον 2ο αγώνα της σεζόν, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε από τις 18 Σεπτεμβρίου 2016 στον 4ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας,  ο Ιταλός Massimo Roccoli με 1.19.763.
Το ρεκόρ για Έλληνα οδηγό το έχει ο Αλεξ Παπαγεωργίου με χρόνο 1:19.845 που έκανε στις 19 Ιουνίου 2022 στον 2ο αγώνα της σεζόν, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε ο Δημήτρης Καρακώστας με 1:19.975 από τις 24 Μαρτίου 2019 στον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος!

Racing :
Ο Βασίλης Παντελεάκης κατέχει από τις 19 Ιουνίου 2022 και τον 2ο αγώνα το απόλυτο ρεκόρ της πίστα στην κατηγορία Racing με χρόνο 1:21.972, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε πάνω από 20 χρόνια.

Η πίστα των Σερρών είναι από τις αγαπημένες πίστες σχεδόν όλων των αναβατών, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, αφού είναι η πίστα που σε βάζει πραγματικά μέσα στο κλίμα που επικρατεί και στον υπόλοιπο κόσμο!

SUPERBIKE (Πρωτάθλημα)

Στην μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE έχουμε μόλις 3 συμμετοχές για τον 3ο και 4ο αγώνα της χρονιάς, τις λιγότερες σε αγώνα έως τώρα. Από τις συμμέτοχες βλέπουμε ότι απουσιάζει ο πρωταθλητής του 2020 και 2021,  Δημήτρη Παπαγγέλου, που πρόσφατα τραυματίστηκε στον ώμο και έτσι δεν μπορεί να ολοκληρώσει την σεζόν!

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 50 βαθμούς, βρίσκεται ο rookie της κατηγορία Δημήτρης Καρακώστας που μετα τα 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα στην μεσαία κατηγορία SUPERSPORT, από το 2019 έως το 2021, έκανε την μετάβαση του στην μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά με ένα  HONDA CBR 1000 και είναι στον δρόμο για τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία στην πρώτη του χρονιά!

Ένας ακόμα αναβάτης θα είναι στην μεγάλη κατηγορία με SUZUKI GSXR 1000, ο  πρωταθλητής της SUPERSPORT 2018, Σταυρός Τριντής, που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς.

Με εκπρόθεσμη συμμετοχή θα συμμετέχει ο πρωταθλητής Superbike του 2019, Σωτήρης Μπεγνής που είναι τρίτος στην βαθμολογία με 29 βαθμούς.

Έτσι στην Μεγάλη κατηγορία θα έχουμε στον διπλό αγώνα, 1 HONDA CBR 1000, 1 Yamaha R1 και 1 SUZUKI GSXR 1000!

SUPERSPORT  (Πρωτάθλημα)

Στην SUPERSPORT έχουμε μόλις 4 συμμετοχές!

Στον διπλό αγώνα θα δούμε τον πρωταθλητή Αλεξ Παπαγεωργίου, τον Μενέλαο Κοντογιάννη, τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο που ήταν απών από τον προηγούμενο διπλό αγώνα και τον κυπελλούχο της OPEN 2019 Στέφανο Δέσκα που επιστρέφει στους αγώνες μετα από το 2019.

Ο Αλεξ Παπαγεωργίου είναι πρώτος στην βαθμολογία με 50 βαθμούς με δεύτερο τον Μενέλαο Κοντογιάννη και 36 βαθμούς.
Ο Αλεξ Παπαγεωργίου είναι επίσης δεύτερος στην βαθμολογία του Βαλκανικού Πρωταθλήματος αφού έχει ακολουθήσει όλο το Βαλκανικό πρωτάθλημα και θα παλέψει για τον τίτλο και στα δυο πρωταθλήματα και οι πιθανότητες να πανηγυρίσει και τους δυο τίτλους είναι πάρα πολλές

RACING (Πρωτάθλημα)

Η κατηγορία Racing , έχει μόλις 1 συμμετοχή, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στην ιστορία της κατηγορίας!

Ο Βασίλης Παντελεάκης κατέχει από τις 19 Ιουνίου 2022και τον 2ο αγώνα το απόλυτο ρεκόρ της πίστα στην κατηγορία Racing με χρόνο 1:21.972, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε πάνω από 20 χρόνια.

Ο Παντελεάκης έρχεται μετα τον αγώνα στο Aragon του JuniorGP, αλλα και μετα από την δοκιμή για το Red Bull έχοντας μαζέψει πολύτιμη εμπειρία και σίγουρα πολύ φόρα που σίγουρα θα την δούμε μέσα στην πίστα για άλλη μια φορά!

Είναι σίγουρο πως ο Βασίλης Παντελεάκης θα κατακτήσει και πάλι τον τίτλο του πρωταθλητή αφού είναι πρώτος στην βαθμολογία με 50 βαθμούς και σε αυτόν τον δεύτερο διπλό αγώνα δεν αγωνίζεται κάνεις άλλος από την κατηγορία!

Είναι απογοητευτικό να βλέπεις να σβήνει μια ιστορική κατηγορία με αυτό το τρόπο!

SUPERSPORT 300 (Κύπελλο)

Στην κατηγορία SS300 έχουμε  2 συμμέτοχες, αυτή του Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου, που έρχεται στις Σέρρες έχοντας κατακτήσει ήδη τον τίτλο της κατηγορία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αφού έχει ήδη αγωνιστεί σε όλους τους Βαλκανικούς αγώνες, κατακτώντας τον τίτλο στην Σερβία πριν ακόμα τελειώσει το πρωτάθλημα κάνοντας μια εκπληκτική πορεία!

Τώρα θα παλέψει με τον Απόστολο Καμζέλη που επέστρεψε στους αγώνες μετα από αρκετά χρόνια και είναι δεύτερος στην βαθμολογία με 40 βαθμούς πίσω από τον Μαυρόπουλο.

 

ΝΕΩΝ (Κύπελλο)

Η  απογοήτευση για την κατηγορία ΝΕΩΝ συνεχίζεται αφού δεν έχει καμία συμμετοχή, και είναι η δεύτερη χρονιά χωρίς καμία συμμετοχή,  κάτι που πραγματικά είναι θλιβερό μια και δείχνει το σκοτεινό μέλλον του αθλήματος.

Θα το ξαναγράψουμε, πως η Ομοσπονδία θα πρέπει να δράσει και να κάνει κάτι ουσιαστικό για αυτή την τόσο ζωτικής σημασίας για το μέλλον κατηγορία!

OPEN (Κύπελλο)

Στην κατηγορία OPEN έχουμε 4 συμμετοχές, οι λιγότερες που έχουμε δει ποτέ σε αυτή την τόσο δημοφιλή κατηγορία!

Στον διπλό αγώνα των Σερρών θα δούμε να αγωνίζονται οι ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,  ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  , ΜΑΡΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ και ο Γιώργος Κύριος ( εκπρόθεσμη συμμετοχή)  με τους δυο τελευταίους να είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του 2022.

SENIOR (ΕΠΑΘΛΟ)

Η κατηγορία SENIOR, που ξεκίνησε πέρυσι και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές ηλικίας άνω των 50 ετών, θα αγωνίζονται μαζί με την κατηγορία ΟΡΕΝ, αλλά με ξεχωριστή βαθμολογία.

Στην κατηγορία αυτή έχουμε  2 συμμετοχές, του Γιώργου Χάλαρη, και του Μιχάλη Κύριου (εκπρόθεσμη συμμετοχή) και που όπως όλα δείχνουν θα γίνει μάχη για το ποιος θα πάρει τον τίτλο, αφού ισοβαθμούν στην κατάταξη!

Στις συμμετοχές βλέπουμε επίσης 3 συμμετοχές στην κατηγορία FORMOULA 1000 με τους ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ και ΚΑΤΡΑΝΤΖΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, και μια στην FORMOULA 600  με τον ΣΤΑΓΚΟ ΓΙΩΡΓΟ (εκπρόθεσμη συμμετοχή) αλλα αυτές οι συμμετοχές είναι μόνο για το βαλκανικό πρωτάθλημα αφού το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει αυτή την κατηγορία, πράγμα που σημαίνει πως αυτοί οι οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή μόνο για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Στις Σέρρες αυτό το Σαββατοκύριακο θα χτυπά η βαριά λαβωμένη καρδιά της ταχύτητας!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Τετάρτη το βράδυ στις 12.00 και φαίνονται στο σύστημα  της ΑΜΟΤΕ. Αν υπάρχουν διπλές συμμετοχές, δηλαδή συμμετοχή του ιδίου οδηγού σε 2 κατηγορίες, το σύστημα δεν τους δείχνει. Επίσης κάποιοι οδηγοί μπορεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκπρόθεσμα, μέχρι την Πέμπτη  το βράδυ στις 12 όπου και είναι η τελευταία προθεσμία για συμμετοχή.

SUPERBIKESUPERSPORTRACINGSS300NEOIOPEN - SENIOR

SUPERBIKES: Συμμετοχές  3

7 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

44 ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

83 ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

SUPERSPORT : Συμμετοχές 4

ΔΕΣΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

33 ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

75 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

337 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

Racing : Συμμετοχές 1

3 ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

SUPERSPORT 300 : Συμμετοχές 2

31 ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

49 ΚΑΜΖΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Καμία συμμετοχή …….

ΟΡΕΝ : Συμμετοχές 4

29 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

48 ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

51 ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

99 ΜΑΡΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

SENIOR : Συμμετοχές 2

36 ΧΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

40 ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

(FORMULA 1000)

Βαλκανικό FORMULA 1000 : Συμμετοχές 3

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΤΡΑΝΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Βαλκανικό FORMULA 600 : Συμμετοχές 1

ΣΤΑΓΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πρόγραμμα και ώρες του Βαλκανικού και του 3ου & 4ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. Στις ΣΕΡΡΕΣ – 21-22 και 23 Οκτωβρίου – Ώρες των δοκιμαστικών και των Αγώνων

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 2022

 

PHOTO © Spiros Patmanidis