ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 1ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. Μέγαρα 2018, πως και τι …

Η Αγωνιστική χρονιά για το 2018 στην ταχύτητα ξεκινά την Παρασκευή στο «αυτοκινητοδρόμιο» Μεγάρων με τα ανεπίσημα δοκιμαστικά (ελεύθερη προπόνηση).

Το Σάββατο θα ξεκινήσουν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και οι κατατακτήριες για τον 1ο αγώνα της σεζόν 2018 και οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, όπου λήγει και η προκαθορισμένη προθεσμία είναι 43 συμμετοχές!*, οι λιγότερες συμμετοχές πρώτου αγώνα  από το 2012 που η ΑΜΟΤΟΕ έχει πάρει τα ηνία του αθλήματος, (οι συμμετοχές τα προηγούμενα χρόνια στο 1ο αγώνα ήταν: 53 το 2017. 65 το 2016, 60 το 2015, 70 το 2014, 73 το 2013 και 56 το 2012).

Φέτος θα έχουμε 6 κατηγορίες. Στην OPEN την κατηγορία που πάντα είχε τις περισσότερες συμμετοχές, φέτος έχει μόλις 5, στην Racing 4 συμμετοχές, ενώ στην νέα κατηγορία SS300 που θα τρέξει μαζί με την Racing έχουμε 2 συμμετοχές, στην κατηγορία των Νέων έχουμε 7 συμμετοχές, η SUPERSPORT με 11 συμμετοχές ,ενώ η πολυπληθέστερη κατηγορία σε αυτόν τον αγώνα είναι η μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE με 14 συμμετοχές!

SUPERBIKE (Πρωτάθλημα)

Στην μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE βλέπουμε 14 συμμετοχές για τον 1ο αγώνα της χρονιάς, τις περισσότερες του 1ου αγώνα φέτος, με νέες συμμετοχές αυτή του Γαβριήλ Μηλιατζόγλου, που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας, του Δημήτρη Βάμβα, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, του Βαγγέλη Γεωργόπουλου, του Δημήτρη Τσακαλάκη και την επιστροφή του Μιχαλη Σπηλιωτη!

Επίσης βλέπουμε την κορυφαία 5αδα της βαθμολογίας του 2017 να είναι και πάλι στην σχάρα εκκίνησης!

Στην Μεγάλη κατηγορία θα έχουμε στο πρώτο αγώνα, 1 Aprilia RSV4, 3 Honda CBR 1000, 3 Kawasaki ZX 10R, 1 Ducati 1098, 1 Suzuki GSXR1000  και 5 Yamaha R1!

SUPERSPORT  (Πρωτάθλημα)

Στην SUPERSPORT έχουμε 11 συμμετοχές. Η κατηγορία με τον υψηλότερο συναγωνισμό θα έχει πολύ ενδιαφέρον, με πολλούς από τους αναβάτες να βάζουν  στόχους για την θέση νούμερο 1!  Η μεγάλη απουσία που φαίνεται με την πρώτη ματιά είναι αυτή του Μιχάλη Κουτσουμπού, του πρωταθλητή των δυο τελευταίων χρόνων!
Εκτός του περσινού πρωταθλητή, στην σχάρα εκκίνησης θα δούμε και πάλι τους κορυφαίους της προηγούμενης χρονιάς.

Στην μεσαία κατηγορία θα τρέξουν 1 MV AGUSTA F3 675, 1 TRIUMPH 675, 1 KAWASAKI ZX 600, 4 YAMAHA R6 600 και 4 HONDA CBR 600.

RACING (Πρωτάθλημα)

Η κατηγορία Racing , έχει μόλις 4 συμμετοχές! Φέτος είναι οι λιγότερες συμμετοχές της κατηγορίας σε πρώτο αγώνα! Μαζί με τα Racing θα τρέξει και η νέα κατηγορία SS300.

SUPERSPORT 300 (Κύπελλο)

Στην νέα κατηγορία SS300 έχουμε και εδώ μόλις 2 συμμετοχές, με την νέα συμμετοχή αυτή του Χρυσόστομου Χατζηγιακουμίδης. Επίσης έχουμε τον Παναγιώτη Κόκκινο για δεύτερη χρονιά που έρχεται από την βόρεια Ελλάδα, από τον Κορινό!

ΝΕΩΝ (Κύπελλο)

Η κατηγορία ΝΕΩΝ με 7 συμμετοχές δεν δείχνει να παίρνει τα επάνω της και είναι μεγάλο κρίμα! Έτσι στον 1ο αγώνα,  φέτος έχουμε7 συμμετοχές. Έτσι θα δούμε 2 KTM 390 RC, 4 YAMAHA R3 320 και 1  Kawasaki 400 .

Αυτήν η κατηγορία των μικρών μοτοσυκλετών ίσως να είναι το μέλλον των αγώνων, αφού σε όλο το κόσμο, τα πρωταθλήματα με αυτές τις μοτοσυκλέτες έχουν φοβερή άνοδο, με κυριότερο παράγοντα το χαμηλό κόστος, που σε συνδυασμό με τις δελεαστικές προτάσεις κάποιων εταιριών, είναι μεγάλη ευκαιρία για πολλούς να κάνουν την είσοδο τους στους αγώνες ταχύτητας! Παρόλα αυτά αυτή η κατηγορία και η συμμετοχή πιτσιρικάδων, που θα σήμαινε κάτι, δεν φαίνεται να προχωρά και θα πρέπει οι ιθύνοντες να δώσουν μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους γιατί είναι το μέλλον των αγώνων.

OPEN

Στην κατηγορία OPEN βλέπουμε τις λιγότερες συμμετοχές που θυμόμαστε σε αυτήν την κατηγορία με μόλις 5 συμμετοχές!

Με τους νέους κανονισμούς που ισχύουν από πέρυσι  δεν υπάρχει πλέον κύπελλο στην κατηγορία, ούτε βαθμολογία, αλλά θα δίνεται ένα κύπελλο στους τρεις πρώτους κάθε αγώνα, και σε κάθε αγωνιζόμενο ένας έπαινος ανά αγώνα !

Επίσης και φέτος ισχύει η αλλαγή ότι ο οδηγός που κατά τις χρονομετρημένες δοκιμές της ΟΡΕΝ, επιτύχει χρόνο ίσο, η, μικρότερο του 107% του καλύτερου χρόνου του πρώτου αθλητή στην κατάταξη των αντίστοιχων χρονομετρημένων δοκιμών των κατηγοριών SUPERSPORT και SUPERBIKE, ανάλογα με την κατηγορία της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιεί για την επίτευξη του χρόνου του, θα παίρνει μέρος στον αγώνα της αντίστοιχης κατηγορίας (SS, SBK), με θέση στην εκκίνηση, ανάλογη με τη σειρά χρόνων της αντίστοιχης κατηγορίας και δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον αγώνα της κατηγορίας ΟΡΕΝ. Επίσης όποιος αγωνιζόμενος της κατηγορίας OPEN κάνει χρόνο στα χρονομετρημένα ίσο με το 107% του χρόνου  του πρώτου, της αντίστοιχης κατηγορίας (600 η 1000) δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στην OPEN αλλά θα αγωνίζεται την Κυριακή στην μεγαλύτερη κατηγορία SUPERSPORT 600 και SUPERBIKE αντίστοιχα.

Κλείνοντας θα πω κάτι που έχω γράψει πολλές φορές, παρόλο που η χώρα συνεχίζει να είναι ακόμα μέσα στο κυκλώνα της κρίσης βλέπουμε πως οι άνθρωποι που αγαπούν τους αγώνες μαζί με τους αγωνιζόμενους και τις  ομάδες προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να κρατήσουν το πρωτάθλημα ζωντανό, σε αντίθεση με άλλους…….. το βέβαιο είναι ότι κάποιοι που πέρυσι «προσπάθησαν» υποτίθεται να δώσουν μια νέα πορεία στο ΠΠΤ και που θα το έφερναν στην επιφάνεια και στο φως, μάλλον δεν τα κατάφεραν και το πρώτο δείγμα είναι οι φετινές συμμετοχές του 1ου και εναρκτήριου αγώνα της σεζόν, όπου είναι οι λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά, ένα δείγμα που κάθε τι άλλο παρά καλό δεν είναι.

Ραντεβού ΟΛΟΙ στα Μέγαρα όπου αυτό το Σαββατοκύριακο θα χτυπά η καρδιά της ταχύτητας!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ στις 12.00 και φαίνονται στο σύστημα  της ΑΜΟΤΕ. Αν υπάρχουν διπλές συμμετοχές, δηλαδή συμμετοχή του ιδίου οδηγού σε 2 κατηγορίες, το σύστημα δεν τους δείχνει. Επίσης κάποιοι οδηγοί μπορεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκπρόθεσμα, μέχρι την Παρασκευή το βράδυ στις 12 όπου και είναι η τελευταία προθεσμία για συμμετοχή.

RACINGSUPERBIKESUPERSPORTSS 300NEOIOPEN
25 ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
31 ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
42 ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
74 ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1 ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
7 ΒΑΜΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8 ΜΗΛΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ
13 ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
46 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
61 ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
69 ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
81 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
83 ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
84 ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
86 ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
91 ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
93 ΠΡΟΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
156 ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ
7 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8 ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
17 ΜΙΧΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
33 ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
36 ΧΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
44 ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
47 ΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
55 ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
57 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
66 ΜΑΝΔΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
75 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
24 ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
36 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
19 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
27 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
35 ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
51 ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΑΘΑΝΑΣΙ
88 ΛΙΟΥΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
92 ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
21 ΜΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
85 ΜΟΥΤΟΓΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
88 ΤΖΙΚΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
93 ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
187 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
RACINGSUPERBIKESUPERSPORTSS 300NEOIOPEN


– Γενικός  Κανονισμός Αγώνων Ταχύτητος Μοτοσυκλετών 2018

– Τεχνικός Κανονισμός Αγώνων Ταχύτητος Μοτοσυκλετών 2018

– Προκήρυξη Πανελληνίου Πρωταθλήµατος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 2018

– Ημερολόγιο Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 2018