ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 2ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. ΤΡΙΠΟΛΗ 2018, πως και τι …

Η Αγωνιστική χρονιά για το 2018 στην ταχύτητα συνεχίζεται την Παρασκευή στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης με τα ανεπίσημα δοκιμαστικά (ελεύθερη προπόνηση) του 2ου αγωνα της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης  ξεκίνησαν να γίνονται αγώνα από το 1989, ενώ ο σχεδιασμός της δεξιόστροφης πίστας των 11 στροφών, ακόμα  και μέχρι σήμερα αποτελεί, μα από τις αγαπημένες πίστες πάρα πολλών αναβατών, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Το Σάββατο θα ξεκινήσουν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και οι χρονομετρημένες κατατακτήριες για τον 2ο αγώνα της σεζόν και οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ που λήγει και η προκαθορισμένη προθεσμία είναι 49 συμμετοχές!*, οι λιγότερες συμμετοχές δεύτερου αγώνα  από το 2012 όπου η ΑΜΟΤΟΕ έχει πάρει υπό την σκέπη της το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, (οι συμμετοχές τα προηγούμενα χρόνια στο 2ο αγώνα ήταν: 53 το 2017, 62 το 2016, 56 το 2015, 65 το 2014, 73 το 2013 και 59 το 2012) δείγμα ότι η βαθιά οικονομική κρίση της χώρας έχει αντίκτυπο σε κάθε πλευρά της ζωής!

Φέτος έχουμε και πάλι 6 κατηγορίες. Στην OPEN οι συμμετοχές σε αυτόν τον αγωνα είναι 10, στην Racing 7 (8) συμμετοχές, ενώ στην νέα κατηγορία SS300 που θα τρέξει μαζί με την Racing έχουμε 2 (3) συμμετοχές, στην κατηγορία των Νέων έχουμε 7 συμμετοχές, η SUPERSPORT με 10 συμμετοχές, ενώ η πολυπληθέστερη κατηγορία σε αυτόν τον αγώνα είναι η μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE με 13 συμμετοχές!

SUPERBIKE (Πρωτάθλημα)

Στην μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE βλέπουμε 13 συμμετοχές για τον 2ο αγώνα της χρονιάς, τις περισσότερες του 2ου αγώνα και μια λιγότερη από τον 1ο.

Να πούμε ότι στον προηγούμενο αγωνα νικητής ήταν ο Φώτης Τσαλικης που είναι και επικεφαλής της βαθμολογίας με δεύτερο τον Σωτήρη Μπεγνή και τρίτο τον Γιώργο Μαρκεσσίνη. Ο περσινός πρωταθλητής Σάκης Συνωρίς ειχε μια πτώση στον πρώτο αγωνα και έτσι έρχεται στην Τρίπολη χωρίς βαθμούς, και όλοι περιμένουμε να δούμε πως θα απαντήσει σε αυτή την πρόκληση που έχει μπροστά του!

Ο αγώνας αναμένεται συναρπαστικός αφού είμαστε ακόμα στην αρχή και όλα είναι ανοιχτά!

Στην Μεγάλη κατηγορία θα έχουμε στο 2ο αγώνα, 1 Aprilia RSV4, 2 Honda CBR 1000, 3 Kawasaki ZX 10R, 1 Ducati 1098, 1 Suzuki GSXR1000  και 5 Yamaha R1!

SUPERSPORT  (Πρωτάθλημα)

Στην SUPERSPORT έχουμε 10 συμμετοχές. Η κατηγορία με τον υψηλότερο συναγωνισμό θα έχει πολύ ενδιαφέρον, με πολλούς από τους αναβάτες να βάζουν  στόχους για την θέση νούμερο 1!  Έτσι στην σχάρα εκκίνησης θα δούμε και πάλι τους κορυφαίους της κατηγορίας.

Να σημειώσουμε ότι βλέπουμε 2 σημαντικές απουσίες, αυτή του Φάνη Μίχα και του Βασίλη Ευθυμίου, που ελπίζουμε να τους δούμε στην Τρίπολη και απλά να πρόκειται για μια καθυστερημένη συμμέτοχη στο σύστημα.

Επίσης βλέπουμε την συμμέτοχη του Μάριου Ταγκλή και του Ηλία Δανάσκου που δεν ήταν στον 1ο αγωνα!

Στον προηγούμενο αγωνα νικητής ήταν ο Δημήτρης Καρακώστας, που έρχεται στην Τρίπολη πρώτος στην βαθμολογία και με μια νίκη στο Βαλκανικό στον 1ο αγωνα και μια 7η στον 2ο αγωνα στις Σέρρες.

Στην 2η θέση της Βαθμολογίας ο Αλεξ Παπαγεωργίου, και με τον Σταύρο Τριντή να συμπληρώνει την κορυφαία τριαδα της βαθμολογίας, τριαδα που πάλεψε στον πρώτο αγωνα για τις θέσεις του βάθρου.

Στην μεσαία κατηγορία θα τρέξουν μέχρι στιγμής βάση των συμμετοχών, 1 KAWASAKI ZX 600, 4 YAMAHA R6 600 και 3 HONDA CBR 600, 1 TRIUMPH 675 και ένα 1SUZUKI GSXR K7 750 .

RACING (Πρωτάθλημα)

Η κατηγορία Racing , έχει 7 (8) συμμετοχές!  Σε αυτόν τον αγώνα βλέπουμε τον  Στράτο Χρονόπουλο, Πρωταθλητή στην κατηγορία 125 racing το 2009,  και τον Γιώργο Σώμο που επανέρχονται και πάλι στην κατηγορία μετά από μεγάλη απουσία!

Στον Προηγούμενο αγωνα νικητής ήταν ο Πρωταθλητής του 2013, Αντρέας Λεφέβρ, με τον μικρό Χρήστο Παπανικολάου δεύτερο πάνω σε ένα Moto3, όπου θα το δούμε και εδώ πιθανά, απλά δεν φαίνεται στο σύστημα συμμετοχών λόγο του ότι  συμμετέχει και στην κατηγορία Νέων. Το βάθρο στον πρώτο αγωνα ειχε συμπληρώσει ο 6 φορές πρωταθλητής της κατηγορίας Γιώργος Κίτσος.

Μαζί με τα Racing θα τρέξει και η νέα κατηγορία SS300.

SUPERSPORT 300 (Κύπελλο)

Στην κατηγορία SS300 έχουμε  μόλις 2 (3) συμμετοχές, με την συμμετοχή του Χρυσόστομου Χατζηγιακουμίδης και του Παναγιώτη Κόκκινου που συμμετέχει στην κατηγορία για δεύτερη χρονιά και έρχεται από την βόρεια Ελλάδα, από τον Κορινό!  Ο Νίκος Ελευθεριάδης όπου ήταν ο νικητής του 1ου αγωνα δεν φαίνεται στις συμμέτοχες πιθανόν γιατί το σύστημα των συμμετοχών δεν δείχνει τις διπλές συμμέτοχες αφού ο μικρός Νίκος Ελευθεριάδης θα αγωνιστεί και στην κατηγορία Νέων.

ΝΕΩΝ (Κύπελλο)

Η κατηγορία ΝΕΩΝ με 7 συμμετοχές που ελπίζουμε να πάρει τα επάνω της! Έτσι στον 2ο αγώνα,  έχουμε7 συμμετοχές όπως και στον 1ο αγωνα. Έτσι θα δούμε 2 KTM 390 RC, 4 YAMAHA R3 320 και 1  Kawasaki 400 .

Στον Πρώτο αγωνα νικητής ήταν ο μικρός Χρήστος Παπανικολάου με Kawasaki 400, με δεύτερο τον Νίκο Ελευθεριάδη και τρίτο τον Κυριάκο Λιούτα.

OPEN

Στην κατηγορία OPEN έχουμε 10 συμμετοχές σε αυτό τον αγώνα, ενώ από την λίστα συμμέτοχων απουσιάζει ο νικητής του πρώτου αγώνα Νίκος Μούρτζης.

Με τους νέους κανονισμούς που ισχύουν από πέρυσι  δεν υπάρχει πλέον κύπελλο στην κατηγορία, ούτε βαθμολογία, αλλά θα δίνεται ένα κύπελλο στους τρεις πρώτους κάθε αγώνα, και σε κάθε αγωνιζόμενο ένας έπαινος ανά αγώνα !

Επίσης και φέτος ισχύει η αλλαγή ότι ο οδηγός που κατά τις χρονομετρημένες δοκιμές της ΟΡΕΝ, επιτύχει χρόνο ίσο, η, μικρότερο του 107% του καλύτερου χρόνου του πρώτου αθλητή στην κατάταξη των αντίστοιχων χρονομετρημένων δοκιμών των κατηγοριών SUPERSPORT και SUPERBIKE, ανάλογα με την κατηγορία της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιεί για την επίτευξη του χρόνου του, θα παίρνει μέρος στον αγώνα της αντίστοιχης κατηγορίας (SS, SBK), με θέση στην εκκίνηση, ανάλογη με τη σειρά χρόνων της αντίστοιχης κατηγορίας και δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον αγώνα της κατηγορίας ΟΡΕΝ. Επίσης όποιος αγωνιζόμενος της κατηγορίας OPEN κάνει χρόνο στα χρονομετρημένα ίσο με το 107% του χρόνου  του πρώτου, της αντίστοιχης κατηγορίας (600 η 1000) δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στην OPEN αλλά θα αγωνίζεται την Κυριακή στην μεγαλύτερη κατηγορία SUPERSPORT 600 και SUPERBIKE αντίστοιχα.

Ραντεβού ΟΛΟΙ στην Τρίπολη όπου αυτό το Σαββατοκύριακο θα χτυπά η καρδιά της ταχύτητας δίπλα στους δικούς μας αγωνιζόμενους!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ στις 12.00 και φαίνονται στο σύστημα  της ΑΜΟΤΕ. Αν υπάρχουν διπλές συμμετοχές, δηλαδή συμμετοχή του ιδίου οδηγού σε 2 κατηγορίες, το σύστημα δεν τους δείχνει. Επίσης κάποιοι οδηγοί μπορεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκπρόθεσμα, μέχρι την Παρασκευή το βράδυ στις 12 όπου και είναι η τελευταία προθεσμία για συμμετοχή.

RACINGSUPERBIKESUPERSPORTSS 300NEOIOPEN
22 ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
25 ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
28 ΣΩΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
31 ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
33 ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
42 ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
74 ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

1 ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
7 ΒΑΜΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8 ΜΗΛΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ
13 ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
46 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
61 ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
69 ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
81 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
83 ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
84 ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
91 ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
93 ΠΡΟΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
156 ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ

7 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8 ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
33 ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
36 ΧΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
44 ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
47 ΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
57 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
65 ΤΑΓΚΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
75 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
85 ΔΑΝΑΣΚΟΣ ΗΛΙΑΣ

24 ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
36 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

3 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
19 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
27 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
35 ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
51 ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΑΘΑΝΑΣΙ
88 ΛΙΟΥΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
92 ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

22 ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
26 ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
34 ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
37 ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
40 ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
43 ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
67 ΒΕΡΛΕΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
88 ΤΖΙΚΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
93 ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
94 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

– Γενικός  Κανονισμός Αγώνων Ταχύτητος Μοτοσυκλετών 2018

– Τεχνικός Κανονισμός Αγώνων Ταχύτητος Μοτοσυκλετών 2018

– Προκήρυξη Πανελληνίου Πρωταθλήµατος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 2018

– Ημερολόγιο Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 2018