12 April 2024
EnduroΣυνεντεύξεις - Παρουσιάσεις

Συνέντευξη με τον enduro rider Γιάννη Τρίγκα, τον ταχύτερο Έλληνα του Παγκοσμίου Enduro Σερρών

Μετά από έξι μήνες γεμάτους αγωνιστική δράση, ήρθε η στιγμή της ξεκούρασης για το Γιάννη Τρίγκα. Πετύχαμε τον 29χρονο αναβάτη Enduro μεταξύ ξεκούρασης και καλοκαιρινής δουλειάς και είχαμε την ευκαιρία να του μιλήσουμε.

Ο Γιάννης Τρίγκας αγωνίζεται στο EWC στις Σέρρες© Thodoris Ermilios
Ο Γιάννης Τρίγκας αγωνίζεται στο EWC στις Σέρρες© Thodoris Ermilios

Ποιες είναι οι σκέψεις σου μετά από τρεις διπλούς αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
Το να αγωνίζομαι με τους καλυτέρους οδηγούς του κόσμου και να δουλεύω με μια ομάδα του παγκοσμίου όπως έκανα με τη Beta Boano Racing στο Βέλγιο, ήταν πραγματικά ένα όνειρο για μένα. Φυσικά για να φτάσω να το πραγματοποιήσω με βοήθησαν πολλοί φίλοι και ειδικά ο αδερφός μου ο Νάσος. Τους ευχαριστώ όλους. Τώρα το μυαλό μου είναι στους επόμενους αγώνες για τους οποίος θα πρέπει να είμαι καλά προετοιμασμένος. Το Six Days στη Σλοβακία θα είναι η πρώτη σκληρή δοκιμασία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ενώ ακολουθούν τρεις αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου στη Γαλλία.

Ο Γιάννης Τρίγκας αγωνίζεται στο EWC στις Σέρρες© Thodoris Ermilios
Ο Γιάννης Τρίγκας αγωνίζεται στο EWC στις Σέρρες© Thodoris Ermilios
Ποιος αγώνας σου άρεσε περισσότερο;
Κάθε αγώνας που σου πάει καλά είναι τέλειος! Αλλά αν πρέπει να διαλέξω έναν, θα πω πως ο ιταλικός γύρος ήταν κάτι ξεχωριστό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο όλοι τον περιμένουν, είναι κάτι σαν μια μεγάλη γιορτή. Εξαιρετικά δύσκολος και σκληρός αλλά με πολύ κόσμο που διψάει για τον αγώνα. Φέτος οι θεατές του διημέρου υπολογίστηκαν σε 40.000! Υπήρχαν παντού. Ακόμα και στην απλή διαδρομή συναντούσες τρελαμένους οπαδούς.

Ποιες οι διαφορές και ποιες οι ομοιότητες μεταξύ ελληνικού και παγκόσμιου πρωταθλήματος;
Δεν είναι δίκαιη η σύγκριση! Οι αγώνες του παγκόσμιου είναι για επαγγελματίες οδηγούς και μόνο! Όταν ρώτησα στο εξωτερικό κάποιους, όχι πρωτοκλασάτους, αναβάτες αν δουλεύουν με κοίταξαν παράξενα… Το μόνο που κάνουν είναι να τρέχουν αγώνες, αυτή είναι η δουλειά τους. Στην Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό. Οι περισσότεροι Έλληνες αγωνιζόμενοι φεύγουν από τη δουλειά τους για να έρθουν να τρέξουν. Για αυτό που κάνουμε όλα τα παιδία στην Ελλάδα είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο! Τώρα οργανωτικά είναι άλλο θέμα… Το κακό είναι πως ακούμε πολλές απόψεις αλλά κανείς από αυτούς που τις εκφράζουν δε δείχνει διατεθειμένος να κάνει κάτι για τη βελτίωση του αθλήματος.

Στον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro (EWC) που έγινε στις Σέρρες ο Γιάννης Τρίγκας ανέβηκε και τις δύο μέρες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ως ο ταχύτερος Έλληνας αγωνιζόμενος.

Ο Γιάννης Τρίγκας στο βάθρο του EWC στις Σέρρες© Thodoris Ermilios
Ο Γιάννης Τρίγκας στο βάθρο του EWC στις Σέρρες© Thodoris Ermilios

Που πιστεύεις κατά κύριο λόγο οφείλεται η διαφορά των αθλητών του Παγκοσμίου;
Είναι θέμα κουλτούρας. Στις άλλες χώρες έχουν πολλά χρόνια ιστορίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Είναι περισσότερο αθλητές, αφοσιώνονται σε αυτό που κάνουν και αφιερώνουν όλο τους το χρόνο. Φυσικά αυτό έχει και κάποια αρνητικά καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που διακρίνεις μονοδιάστατους χαρακτήρες. Αντίθετα στην Ελλάδα είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να αφιερώσουν το χρόνο που χρειάζεται το αγώνισμα του Enduro. Σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα αν συνεργαστούμε μεταξύ μας ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, με την καλή έννοια.

Ο Γιάννης έχει προπονηθεί σκληρά και στη “χειροκίνητη” αλλαγή ελαστικών, πετυχαίνοντας συνολικό χρόνο κάτω από οκτώ λεπτά μετά από οχτώ ώρες αγώνα!

Χειροκίνητη αλλαγή ελαστικών!© Thodoris Ermilios
Χειροκίνητη αλλαγή ελαστικών!© Thodoris Ermilios
Ποιον αναβάτη ξεχώρισες κατά τη διάρκεια των τριών αυτών αγώνων;
Μου αρέσουν πολλοί οδηγοί, και κυρίως αυτοί που οδηγούν επιθετικά όπως ο Matthew Phillips που οδηγεί το δίχρονο 300 σα να είναι 125! Στο Βέλγιο ήμουν τυχερός καθώς ένα λεπτό πίσω μου ξεκινούσε ο “γίγαντας” David Knight που με έχει εμπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια! Είναι μεγάλη εμπειρία να οδηγείς μαζί του και είχα την ευκαιρία να το κάνω για αρκετά χιλιόμετρα. Μερικές φορές ωστόσο πραγματικά τρόμαξα με την ταχύτητά του, όπως στην πτώση που είχα στην ειδική enduro: Ήμουν ακόμα πεσμένος όταν πέρασε ξυστά δίπλα μου σα σίφουνας. Τα χρειάστηκα!

Ο enduro rider Γιάννης Τρίγκας© Thodoris Ermilios
Ο enduro rider Γιάννης Τρίγκας© Thodoris Ermilios
Μετά από τόσα αγωνιστικά χιλιόμετρα στη σέλα του Beta RR 430, ποιες είναι οι αλλαγές που έχεις κάνει στη μοτοσυκλέτα σου;
Έχουμε δουλέψει πολύ από την αρχή της χρονιάς με τον Κώστα Χαχάγια, μηχανικό της ομάδας. Βήμα βήμα έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές στον κινητήρα τοποθετώντας factory εξαρτήματα και εφαρμόζοντας ρυθμίσεις από την ιταλική εργοστασιακή ομάδα, η οποία μας βοήθησε πάρα πολύ στο θέμα του στησίματος. Η μοτοσυκλέτα από νορμάλ ήταν πολύ καλή, ειδικά στα εντουράδικα κομμάτια και τώρα έχει γίνει εξαιρετική. Σε αυτό βοήθησε και η δουλειά που έχουμε κάνει στις αναρτήσεις με τον Χρήστο Παπαθεοδώρου (ΜΧ House) προκειμένου να βρούμε την αίσθηση που θέλω. Δεν ήταν εύκολο καθώς λόγω του ύψους μου (1,93m) το κέντρο βάρος ανεβαίνει αρκετά ψηλά.

Δες στο πιο κάτω video μια αλλαγή ελαστικών της ομάδας Beta Chachagias Racing Team στο EWC 2015
[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=B9qg1uI_pZU”]

πηγή:redbull.com

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events