27 February 2024
Dakar 2018Συνεντεύξεις - Παρουσιάσεις

Συνέντευξη με τον Giovanni Sala για το Dakar 2018

Ο Διευθυντής της Ομάδας GasGas Rally Team της Torrot με αφορμή την ακύρωση της σημερινής ειδικής για να κάνει μια προσωρινή αξιολόγηση του ρόλου της ομάδας του σε μία από τις πιο δύσκολες εκδόσεις Ντακάρ.

Με μόνο δύο ημέρες ακόμα για να ολοκληρωθεί το Dakar 2018, ο Giovanni Sala και η Ομάδα Rally GasGas μπορούν να είναι υπερήφανοι για τον ρόλο της GasGas στην επιστροφή της στον πιο απαιτητικό off-road αγώνα. Με τον Johnny Aubert στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, τον νεαρό Jonathan Barragan που είναι 16ος στο ντεμπούτο του, και με τον Cristian España, που είναι 33ος στην γενική, η απόδοσης της ομάδας είναι πολύ θετική.

Ερώτηση: Υπάρχουν ακόμη δύο ακόμη ημέρες για να φτάσετε στην Κόρδοβα, αλλά ο αγώνας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ο Johnny Aubert πάει εξαιρετικά καλά και βρίσκεται στην 7η θέση στη γενική κατάταξη. Περιμένατε να είναι τόσο ψηλά;

Giovanni Sala: «Ο Johnny πάει πολύ καλά, ίσως ακόμα καλύτερα από ό, τι είχα φανταστεί, ήταν άρρωστος κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του αγώνα, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε και συνέχισε να αγωνίζεται στο 100%. στις ειδικές και έχει ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα.»

Ερώτηση: Ο Jonathan Barragán θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος για να είναι ο καλύτερος rookie. Σας εκπλήσσει αυτή η απόδοσή του από την αρχή του αγώνα;

Giovanni Sala: «Ο Jonathan ξεκίνησε πολύ καλά αυτό το Ντακάρ από την πρώτη μέρα, αλλά είναι η πρώτη του φορά, αλλά προσαρμόζεται άψογα καλά, είναι πολύ συνεπής και έχει ξεπεράσει την πρόκληση της πλοήγησης σε ένα ράλι, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ πριν , ούτε σε enduro ούτε σε motocross.»

Ερώτηση: Παρά τις τρεις ώρες ποινής, ο Cristian συνεχίζει να ανεβαίνει στην κατάταξη και είναι ήδη 33ος. Πώς νομίζεις ότι το κάνει;

Giovanni Sala: «Ο Cristian δουλεύει πολύ καλά, είχε ποινή λίγων ωρών, που τον έβγαλε από τις θέσεις του, αλλά συνεχίζει να ανεβαίνει και να κερδίζει θέσεις καθημερινά, είναι ένας πολύ καλός αναβάτης. Μέχρι στιγμής, νομίζω ότι είναι ένα φανταστικό Dakar για εμάς ως ομάδα.»

Ερώτηση: Λέγεται ότι αυτή η έκδοση είναι και πάλι στο επίπεδο των πιο δύσκολων Ντακάρ που έτρεξε στην Αφρική. Εσείς, που αγωνιστήκατε στο Ντακάρ της Αφρικής, πώς το βλέπετε;

Giovanni Sala: «Η 40η έκδοση του Ντακάρ είναι πραγματικά σκληρή, και η αντίληψη που έχει δημιουργηθεί πριν από χρόνια για έναν αγώνα αντοχής είναι και πάλι εδω, με πολλά χιλιόμετρα απόστασης και με υψηλά επίπεδα δυσκολίας. Οι αμμόλοφοι του Περού ήταν πολύ δύσκολοι καθώς και το υψόμετρο που βρήκαμε στη Βολιβία, μέχρι που φτάσαμε στην Αργεντινή, όπου βρήκαμε πολύ απαιτητική πλοήγηση. Σήμερα ορισμένοι αναβάτες είχαν προβλήματα με τον προσανατολισμό αλλά ευτυχώς οι δικοί μας οδηγοί συνέχισαν να διατηρούν το επίπεδο συγκέντρωσης και χωρίς προβλήματα, οπότε η ισορροπία είναι πολύ θετική.»

«Είναι σαφές ότι εδώ στη Νότια Αμερική, οι δυσκολίες είναι διαφορετικές από εκείνες της  Αφρικής.  Εκεί ήταν περισσότερο μια περιπέτεια και εδώ είναι περισσότερο ένας αγώνας. Στην Αφρική η έρημος είναι πολύ μεγαλύτερη, ενώ εδώ δεν είναι τόσο εκτεταμένη. Εδώ έχουμε θεατές που παρακολουθούν τον αγώνα και όταν έχεις κάποιο πρόβλημα είναι πάντα πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Ωστόσο, εδώ έχουμε νέες μεταβλητές όπως το κρύο, το υψόμετρο και τη βροχή που δεν θα βρείτε στην Αφρική. Είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας, με τον Μαραθώνιο στον οποίο πρέπει όλοι να είμαστε συγκεντρωμένοι και καλά προετοιμασμένοι για να μπορέσουμε να τερματίσουμε ».

Ερώτηση: Μήπως η ακύρωση της σημερινής ειδικής σημαίνει λίγο ξεκούραση για την ομάδα σε ένα Ντακάρ τόσο σκληρό όσο αυτό;

Giovanni Sala: «Αν και η ειδική έχει ακυρωθεί, είναι ακόμα μια δύσκολη μέρα, γιατί οι αναβάτες πρέπει να διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους κάνοντας πολλά χιλιόμετρα απλής διαδρομής – συνδέσμων, θα οδηγήσουν χωρίς την πίεση να ανταγωνίζονται το ρολόι στην ειδική, αλλά θα είναι ο ίδιος αριθμός ωρών στην μηχανή και το ίδιο συμβαίνει και με τους μηχανικούς που, μετά από μια μέρα που οι μηχανές θα έχουν κάνει τόσα χιλιόμετρα, πρέπει να δουλέψουν για να σιγουρευτούν ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά. Μια ημέρα ανάπαυσης, είναι μια μέρα εργασίας, στην οποία όλοι πρέπει να συγκεντρωθούμε.»

Ερώτηση: Τι σας περιμένει στις δύο ημέρες που απομένουν από το Ντακάρ της Αργεντινής;

Giovanni Sala: «Μόνο δύο μέρες έχουν μείνει μέχρι τη γραμμή τερματισμού και η ομάδα συνεχίζει να δίνει το μέγιστο για να τελειώσει ο αγώνας. Οι μηχανικοί μας δουλεύουν πολύ καλά, ώστε όλοι οι αναβάτες μας να φτάσουν στην Κόρδοβα.»

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2018 ! >>>

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events