Θα μπορέσει ο Maverick Vinales να πετύχει το όνειρο των νικών στο MotoGP με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές;

Θα μπορέσει ο Maverick Vinales να ξεπεράσει τον Valentino Rossi και τον Jorge Lorenzo πετυχαίνοντας το «όνειρο» του για νίκες στο MotoGP με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές;

Ο Valentino Rossi και ο Jorge Lorenzo δεν τα κατάφεραν, αλλά θα μπορούσαμε το 2022 να δούμε τον Maverick Vinales να πραγματοποιήσει ένα μοναδικό ρεκόρ στην κατηγορία MotoGP, αλλά να μπει και σε μια πολύ αποκλειστική λίστα αναβατών που έχουν κερδίσει αγώνες της μεγάλης κατηγορίας με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές;

 

Το κατόρθωμα της τριπλής νίκης με διαφορετικούς κατασκευαστές έχει επιτευχθεί από μόλις τέσσερις αναβάτες από το 1949. Ο Mike Hailwood , ο Randy Mamola, ο Eddie Lawson και, πιο πρόσφατα, ο Loris Capirossi , ο οποίος κέρδισε για τη Yamaha το 1996, τη Honda το 2000 (και τα δύο στην εποχή των 500cc) και στη συνέχεια μια πρώτη νίκη με τη Ducati ‘MotoGP’ το 2003.

Ο Rossi, τότε νικητής 79 αγώνων για τη Honda και τη Yamaha, φαινόταν έτοιμος να μπει σε αυτή τη λίστα όταν πήγε στη Ducati για τις σεζόν 2010-2011, αλλά δυστυχώς έφυγε χωρίς νίκη.

Ο Lorenzo, που είχε πολλές νίκες αλλά και τρεις τίτλους με την Yamaha, κατάφερε και πρόσθεσε τρεις νίκες με την Ducati στις 44 που είχε πετύχει σε μια M1, αλλά δεν κατάφερε να κάνει μια νίκη όταν πήγε στη Repsol Honda το 2019.

Στα χαρτιά ο Vinales, ο οποίος κέρδισε μια νίκη στο MotoGP με τη Suzuki το 2016 και ακολούθησαν άλλες οκτώ νίκες για τη Yamaha την περίοδο 2017-2021, έχει την ευκαιρία να το κάνει αλλά έχει επίσης και ένα πιο δύσκολο έργο.

Η Aprilia, η ομάδα που ο Vinales μεταπήδησε στα μέσα της περασμένης σεζόν, δεν έχει κερδίσει ακόμη αγώνα στην κορυφαία κατηγορία, ενώ η Aprilia RS-GP έχει μόνο ένα βάθρο στο ενεργητικό της, που πέτυχε ο Aleix Espargaro στο Silverstone την περασμένη σεζόν.

Όμως, η νέα Aprilia εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια των δοκιμών πριν από τη σεζόν, αφού ήταν συνεχώς στις κορυφαίες θέσεις στο Sepang και στην Mandalika.

«Θα ήταν όνειρο να κερδίσω με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές, νομίζω ότι θα ήμουν ο μόνος που θα το έκανε στην εποχή του MotoGP», είπε ο Vinales. «Το να φέρω την Aprilia στην κορυφή είναι ένας από τους στόχους μου. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ακόμα χρειαζόμαστε μερικά δέκατα για να μπορέσουμε να παλέψουμε για τη νίκη.»

«Είναι πολύς ο δρόμος για να βρω ένα καλό στήσιμο, ειδικά για μένα. Η μοτοσυκλέτα ήταν στημένη για διαφορετικό στυλ οδήγησης. Ακόμα δυσκολευόμαστε σε ορισμένους τομείς, ειδικά με το κράτημα.»

«Στη Sepang ήμασταν μέσα στην πρώτη τριάδα σε ρυθμό, και εδώ στη Mandalika επίσης. Αυτό είναι πολύ θετικό. Είναι δύο διαφορετικές πίστες και μπορώ να είμαι γρήγορος.»

«Φτάσαμε επίσης εδώ χωρίς δεδομένα. Για μένα αυτό ήταν μια πρόκληση με αυτή την νέα μοτοσυκλέτα. Ήταν καλό.»

Η Aprilia έχει επίσης έναν άσο στο μανίκι της ως το μόνο εργοστάσιο που εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε τεχνικές παραχωρήσεις, κυρίως σε επιπλέον δοκιμές, κάτι που ο Vinales είναι αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί.

«Με κάνει πιο ήρεμο», είπε για τις παραχωρήσεις. «Αν ένα Σαββατοκύριακο δεν μπορέσω να βρω τη ρύθμιση, έχουμε πολλές ημέρες δοκιμών που μπορώ να βρω ένα καλύτερο set up. Θα αποκομίσουμε μέγιστο κέρδος από τα οφέλη, ειδικά για τις πίστες όπου θα αγωνιστούμε δύο ή τρεις εβδομάδες μετά τη δοκιμή.»

«Είμαι εδώ για να δουλέψω πολύ σκληρά και να πιέσω τον εαυτό μου. Είναι μια απαιτητική πρόκληση. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις και να φτάσεις εδώ και να είσαι στην κορυφή. Αλλά νομίζω ότι είναι δυνατό.»

«Η ομάδα καταλαβαίνει περισσότερο τι χρειάζομαι για να είμαι γρήγορος. Αυτές οι τρεις μέρες στη Mandalika ήταν πιο κερδοφόρες από τη Sepang. Η Sepang είχε καλό κράτημα. Εδώ υποφέραμε με διαφορετικό τρόπο, αλλά είδα τους χρόνους και είμαι πολύ χαρούμενος.»

«Αισθάνομαι αισιόδοξος γιατί ακόμα κι αν η μοτοσυκλέτα δεν είναι τέλεια, μπορούμε να είμαστε μέσα στην πρώτη πεντάδα, ειδικά στον ρυθμό. Αισθάνομαι αρκετά σίγουρος ότι θα βρούμε μια καλύτερη μοτοσυκλέτα.»

Ο Vinales επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για ιδιωτικές δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν στο Κατάρ στις 4-6 Μαρτίου.

«Αλλά μετά την Αμερική [10 Απριλίου] θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δοκιμές. Πρέπει να καταλάβω τη μοτοσυκλέτα.»

«Τώρα ανυπομονώ να πάμε στο Κατάρ. Ξέρω πώς να πάω γρήγορα εκεί [ο Vinales κέρδισε με τη Yamaha την περασμένη σεζόν] και νομίζω αυτή η μοτοσυκλέτα θα δουλέψει καλά εκεί.»

«Για μένα, η συνέπεια θα είναι το κλειδί για να φτάσει η μοτοσυκλέτα στην κορυφή. Αν κάνεις έναν αγώνα καλά και τον επόμενο λιγότερο, χάνεις τον δρόμο, άρχισε να αλλάζεις την μοτοσυκλέτα. Δεν είναι καλό να κερδίζεις βάθρο μια μέρα και να είσαι δέκατος το επόμενο Σαββατοκύριακο.»

«Πρέπει να φτιάξουμε τη μοτοσυκλέτα για να είμαστε σταθερά στην πρώτη πεντάδα και μετά να ανεβαίνουμε από εκεί. Η περσινή χρονιά ήταν περίπλοκη για μένα, έχασα λίγο την αυτοπεποίθηση μου, χρειάζομαι τώρα να την βρω και πάλι!»