Θα μπορέσουν οι Vinales και Miller να πετύχουν εκεί που απέτυχαν ο Rossi και ο Lorenzo;

Ο Maverick Viñales από πέρυσι είναι στο κυνήγι του Χατ τρικ για νίκες με διαφορετικά εργοστάσια!

Σε αυτό το κυνήγι μπαίνει και ο Jack Miller να κάνει αυτό που μόνο τέσσερις αναβάτες έχουν κάνει έως τώρα στην ιστορία των αγώνων Grand Prix.

Το MotoGP™ ανεβάζει στροφές για το 2023 και υπάρχουν πολλά να περιμένουμε φέτος στην κορυφαία κατηγορία. Ανάμεσα στα αλλα, φέτος μπορεί να δούμε άλλο ένα ορόσημο, δηλαδή να δούμε έναν ακόμα οδηγό να καταφέρνει στο Χατ-τρικ νικών με τρία διαφορετικά εργοστάσια, κάτι που το είδαμε τελευταία φορά πριν από 20 χρόνια, το 2003.

Ο Maverick Viñales θα επιδιώξει και φέτος τη νίκη του με το εργοστάσιο του Noale, και να μπει στην μοναδική λίστα με τους οδηγούς που έχουν κάνει ένα Χατ-τρικ με νίκες σε αγώνες με διαφορετικούς κατασκευαστές.

Ο Vinales έφτασε κοντά στο στόχο πέρυσι τρεις φορές, όταν τερμάτισε στο βάθρο μια φορά στην 2η θέση και δυο φορές στην 3η θέση!

Ο Vinales έχει κερδίσει την πρώτη του νίκη με τη Suzuki, ενώ έχει 8 νίκες με την Yamaha τα τελευταία χρόνια.

Έτσι τώρα με την Aprilia ήδη, ο ‘Top Gun’ σίγουρα θα προσπαθήσει να κερδίσει και με την Ιταλική φίρμα που δείχνει κάθε χρόνο και περισσότερο δυνατή!

Ο Jack Miller, ο οποίος ξεκινά μια νέα περιπέτεια με το RC16 στις τάξεις της εργοστασιακής ομάδας KTM είναι ένας ακόμα αναβάτης που μπορεί να προσβλέπει σε αυτό το σημαντικό ορόσημο στο MotoGP™ να γίνει αυτός ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του σύγχρονου MotoGP™ (μετά το 2002) που θα κερδίσει τρεις νίκες με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές.

 

Ο Jack Miller στις προηγούμενες οκτώ σεζόν του στην κορυφαία κατηγορία, έχει οδηγήσει με Honda και Ducati, εξασφαλίζοντας νίκες σε αγώνες και με τις δύο μοτοσυκλέτες. Με την Honda έκανε την πρώτη του νίκη το 2016, ενώ με την Ducati έχει 3 νίκες, δυο το 2021 και μια το 2022. Τώρα, καθώς εντάσσεται σε έναν τρίτο κατασκευαστή, θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος αναβάτης στην εποχή του MotoGP™ που θα κατακτήσει τρεις νίκες σε αγώνες με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές.

Loris Capirossi

Μόνο τέσσερις αναβάτες έχουν καταφέρει έως σήμερα να κάνουν το Χατ τρικ, ο πιο πρόσφατος από τους οποίους ήταν ο Loris Capirossi, ο οποίος κέρδισε στα 500cc με Yamaha το 1996, με την Honda το 2000 και μια νίκη στο MotoGP™ με την Ducati το 2003.

Eddie Lawson

Πριν από αυτόν, ο Eddie Lawson ήταν ο τελευταίος αναβάτης που κατάφερε το κατόρθωμα με νίκες για Yamaha, Honda και Cagiva το 1992, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Randy Mamola που το έκανε με Suzuki, Honda και Yamaha, η πιο πρόσφατη από τις οποίες ήρθε το 1987.

Randy Mamola

Ο Βρετανός θρύλος MotoGP, Mike Hailwood ήταν ο πρώτος αναβάτης που το έκανε ποτέ, κερδίζοντας στα 500cc με Norton, MV Agusta και Honda, η τελευταία από τις οποίες ήρθε το 1967.

Mike Hailwood

Στην σύγχρονη εποχή, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος προσπάθησαν, και απέτυχαν, να καταφέρουν το Χατ τρικ, με κυριότερους τους Valentino Rossi και Jorge Lorenzo. Για τον Rossi, τα κατορθώματά του στη Honda και στη Yamaha του  εξασφάλισαν τις περισσότερες νίκες στην κατηγορία και έγραψαν το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος. Παρόλα αυτά η άτυχη περίοδος του στη Ducati και κατά τη διάρκεια των δύο σεζόν του ο «The Doctor» κέρδισε τρία βάθρα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει έναν αγώνα και ο πλησιέστερος τερματισμός του πίσω από τον νικητή του αγώνα ήταν πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Valentino Rossi

Ο Lorenzo από την άλλη απόλαυσε μια σχετικά γόνιμη περίοδο στη Ducati, κερδίζοντας τρεις νίκες σε αγώνες, αλλά όταν πήγε στη Honda, απέτυχε να καταφέρει μια νίκη στην τελευταία του σεζόν – αποτυγχάνοντας να σπάσει το top 10 στην τελευταία του σεζόν ως οδηγός Grand Prix.

Jorge Lorenzo

Έτσι τώρα φέτος αυτό το ορόσημο έχει δυο διεκδικητές, τον Miller και τον Vinales.

Σίγουρα αυτό το κυνήγι αυτού του ρεκόρ οροσήμου προσθέτει μια ενδιαφέρουσα πλοκή σε αυτό που ήδη διαμορφώνεται ως μια από τις πιο συναρπαστικές σεζόν του MotoGP στην ιστορία.

Μείνετε συντονισμένοι!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner