ΘΑ βάλουν 388 νέες κάμερες στα φανάρια της Αθήνας για παρακολούθηση παραβίασης του κόκκινου!

Σε μια χώρα που η οδηγική παιδεία είναι για κλάματα και η αστυνόμευση στους δρόμους ανύπαρκτη, ίσως η μόνη λύση για την μάστιγα της παραβίασης του κόκκινου είναι η τοποθέτηση καμερών στα φανάρια, που θα καταγράφουν τους παραβάτες, ΑΝ λειτουργήσουν, παραμείνουν και επεκταθούν παντού σε όλα τα φανάρια!


Στις Αρχές του Ιουνίου του 2021 είχε ανακοινωθεί η τοποθέτηση έξυπνων φαναριών που θα φωτογραφίζουν όσους παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη, μέσα από τον ανανεωμένο Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας, (ΘΕΠΕΚ).

Στις αρχές του Απριλίου βγήκαν κάποια στοιχεία στην δημοσιότητα και έλεγαν πως τις πρώτες μέρες λειτουργίας των καμερών σε μία και μόνο διασταύρωση της Λεωφόρου Ποσειδώνος με τη Λεωφόρο Καλαμακίου η κάμερα κατέγραφε κατά μέσο όρο το αδιανόητο για πολιτισμένη χωρά της Ευρώπης, 34 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη την ώρα που ανάγεται σε περίπου 800 παραβιάσεις το 24ωρο.


Τίποτα δεν έχει γνωστό αν όλες αυτές οι παραβάσεις που καταγράφηκαν επιδοθήκαν και ακολουθήθηκε η διαδικασία, δηλαδή πρόστιμο 700€ αρχικά, αφαίρεση διπλώματος για 60 ημέρες, και αφαίρεση πινακίδες του οχήματος για 20 ημέρες. (με ένα πρόχειρο υπολογισμό αυτή η διασταύρωση θα μπορεί να εισπράττει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ το 24ωρο !!!)

Τώρα διαβάζουμε για τον νέο διαγωνισμό που έκανε η Περιφέρεια Αττικής, που πήρε παράταση μέχρι Τετάρτη 26 Απριλίου, ενώ η πρώτη προθεσμία έληξε στις  13 Μαρτίου.

Ο διαγωνισμός αναφέρει και τον σκοπό, δηλαδή την προμήθεια 388 καμερών για τα φανάρια μαζί με τον εξοπλισμό τους, με τον περίεργο που διαβάζουμε είναι εκεί που λέει «λειτουργία και συντήρηση για 1 έτος».

Διαβάστε το αντικείμενο του έργου.

«Αντικείμενο του έργου είναι προμήθεια και εγκατάσταση 388 καμερών παρακολούθησης παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, σε συγκεκριμένα σημεία, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα της Τροχαίας. Στα συγκεκριμένα σημεία με βάση τα δελτία οδικών τροχαίων ατυχημάτων συμβαίνουν συχνά σοβαρά ατυχήματα που αποτελούν συνέπεια παραβιάσεων ερυθρού σηματοδότη. Η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με το ΦΕΚ Α’198/11.09.2001 είναι αρμόδια για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση συσκευών παραβιάσεων ΚΟΚ κατόπιν πρότασης της τοπικής αρμόδιας Τροχαίας. Συνεπώς, η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και συντήρηση για 1 έτος, 388 καμερών ελέγχου παραβίασης ερυθρού σηματοδότη με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών που προκαλούν. Η συγκεκριμένη λύση θα αυτοματοποιήσει την έκδοση στοιχείων οδικών παραβάσεων και θα συντελέσει στη μείωση καθυστερήσεων κυκλοφορίας ατυχημάτων παραβίασης ερυθρού σηματοδότη.
Περιλαμβάνεται επίσης η προμήθεια και εγκατάσταση 351 γαλβανισμένων ιστών με βραχίονα με τον κλωβό αγκύρωσης για την τοποθέτηση των καμερών, η εκπόνηση, εφαρμογή και λειτουργία λογισμικού διαχείρισης παραβάσεων, η συντήρηση και άρση βλαβών ασύρματης επικοινωνία συσκευής με ηλεκτρονικό υπολογιστή και η συντήρηση και άρση βλαβών συσκευών και υπολογιστών.»

Ελπίζουμε να μπουν αυτές οι 388 κάμερες (περίεργο νούμερο, γιατί όχι 400?) και να λειτουργήσουν και να μην μείνουν μονό στην καταγραφεί αλλα και στην τιμωρίας των ασυνείδητών εγκληματικών που παίρνουν με κόκκινό!
και εδώ να θυμιάσουμε ότι το να σέβεσαι το κόκκινο είναι θέμα παιδείας και αυτοσεβασμού, αλλα για όλους αυτούς τους εν δυνάμει ασυνείδητους δολοφόνους που δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή, σιγουρά η τιμωρίας, του προστίμου και των συνεπειών μπορεί να τους φοβίσει, αφού τέτοιο μυαλό κουβαλούν

Ας δούμε και να θυμίσουμε τις ποινές για το κόκκινο

Το πρόστιμο για την παραβίαση του κόκκινου, είναι στα 700€. Παράλληλα, οι παραβάτες χάνουν το δίπλωμα οδήγησής τους για 60 ημέρες, αλλά χάνουν και τις πινακίδες του οχήματος για 20 ημέρες.

Να σημειώσουμε ότι η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη παίρνει προσαυξήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα εισοδηματικά κριτήρια του παραβάτη. Το πρόστιμο είναι σταθερό στα 700€ σε όσους έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 50.000€. Διπλασιάζεται στα 1.400€ για όσους έχουν ετήσια εισοδήματα από 50.001 έως 100.000€ και τριπλασιάζεται στα 2.100€ για εκείνους που δηλώνουν εισόδημα από 100.001€ και πάνω.

Επίσης σε περίπτωση παραβίασης του σηματοδότη για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών το δίπλωμα οδήγησης αφαιρείται για πάντα!

Γ.Φ.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner