27 May 2024
MotoGP 2023

Aleix Espargaro: “Η τιμωρία του Márquez πρέπει να είναι μεγάλη – Πρέπει να τιμωρηθεί και ο Binder που με χτύπησε και ο Alex Marquez που χτύπησε τον Vinales”

Ο πρώτος γύρος της σεζόν στο Portimao ήταν έντονος και επεισοδιακός με πολλές πτώσεις και αρκετούς τραυματισμούς.

Στο Paddock υπήρχε διάσταση απόψεων για το περιστατικό του Marquez. Κάποιο οδηγοί ήταν μετριοπαθής και σοβαροί σε αυτά που δήλωσαν θέλοντας να μην πυροδοτήσουν εντάσεις, όπως οι Bagnaia (δείτε εδώ >>), Viñales, Bezzecchi, Quartararo, δηλώνοντας ότι ήταν κακή τύχη, ενώ ακόμα και ο Oliveira δέχτηκε την συγνώμη του Marquez  (δείτε εδώ >>>) )και δεν πυροδότησε περεταίρω ένταση, ενώ υπήρξαν και εκείνοι εκείνους που ζήτησαν πολύ περισσότερα. Άλλοι είδαν έλλειψη αντικειμενικής κρίσης των αγωνοδικών, κυρίως στην περίπτωση του Luca Marini που έριξε τον Enea Bastianini και ο οποίος τραυματίστηκε και παρόλα αυτά δεν τιμωρήθηκε (δείτε εδώ >>>).

Στην περίπτωση του Marquez, οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή διπλού γύρου ‘Long Lap’ στον επόμενο αγώνα στην Αργεντινή, αλλά το πιθανότερο είναι αφού δεν θα αγωνιστεί στην Αργεντινή λόγω του χειρουργείου στο χέρι που τραυμάτισε στην επίμαχη πτώση, θα το εκτελέσει την Κυριακή στο Όστιν. (αυτό είναι κάτι που είναι υπό εξέταση σ.σ.) (δείτε εδώ >>>)

Τις πιο επικριτικές δηλώσεις έκανε ο Aleix Espargaro:  «Για μένα πρέπει να τον αποκλείσουν για τουλάχιστον έναν αγώνα όπως στην περίπτωση με τον Nakagami στη Βαρκελώνη. Αν όχι… ένας διπλός “μακρύς γύρος” είναι γελοίος.(αυτό λέει ο κανονισμός και το ξέρει σ.σ.) Το ελπίζω, αλλά δεν με νοιάζει, δεν κάνω εγώ τους κανόνες. Η ανησυχία μου είναι αν ο Miguel (Oliveira) είναι καλά. Θα μπορούσε να είχε καταστρέψει το γόνατό του. Το ξέρω γιατί ο Bradley Smith με χτύπησε έτσι στη Βαρκελώνη και μου έσπασε το γόνατο και πονούσα πολύ για ένα χρόνο.» είπε πριν για να μάθει την τιμωρία.

Ο Espargaro συνέχισε να επικρίνει λέγοντας ότι υπήρξαν περισσότερα περιστατικά που δεν τιμωρήθηκαν. «Δεν ξέρω γιατί δεν τιμωρήσαν τον Binder για το χτύπημα που μου έδωσε. Το ίδιο θα έπρεπε να τιμωρήσουν και τον Alex Márquez που έκανε το ίδιο στον ομόστυαλό μου το Σάββατο . Φαίνεται ότι κάνουμε τα ίδια λάθη όπως στο παρελθόν».  

Παρόλο που συνέχισε και είπε και αλλα σχόλια “ξέχασε” να αναφερθεί στο περιστατικό οπού ο Luca Marini όπως δήλωσε έχασε το μπροστινό του και μάζεψε και έριξε τον Enea Bastianini με αποτέλεσμα να σπάσει την Ωμοπλάτη του, κάτι που τον έκανε να χάσει τουλάχιστον έναν αγώνα και παρόλα αυτά ο Marini δεν τιμωρήθηκε, για το περιστατικό οπού ο οδηγός που δεν έφταιγε έπαθε την μεγαλύτερη ζημιά, αντίθετα με όλα τα υπόλοιπα περιστατικά του διήμερου! (δείτε εδώ >>>).

Συνεχίζοντας ο οδηγός της Aprilia συνέχισε: «Υπάρχει ένα πράγμα που δεν καταλαβαίνω: έχουμε ένα εκατομμύριο κάμερες στις μοτοσυκλέτες. Λέω στη Dorna. Έχω τρεις ή τέσσερις κάμερες στην μοτοσυκλέτα μου. Γιατί δεν κοιτούν αυτές τις κάμερες και δεν το αναλύουν; Δεν είναι αυτό δύσκολο. Δεν είμαστε 100 οδηγοί, είμαστε 20. Πάντα επαναλαμβάνεται το ίδιο πράγμα.»

«Η δράση μεταξύ του Quartararo και του Mir (δείτε εδώ >>>) ήταν η ίδια με αυτή του Alex Marquez και του Maverick, αλλά ο Joan έπεσε. Γιατί ο Joan τιμωρήθηκε και ο Alex όχι; Δεν λέω ότι o Joan το αξίζει, αλλά αν το κάνεις, πρέπει να το κάνεις σε παρόμοια δράση. Είναι η ίδια παλιά ιστορία. Στο παρελθόν δούλευαν οι ίδιοι άνθρωποι εκεί, στο παρόν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εργάζονται εκεί», δήλωσε.

«Είναι ο πρώτος αγώνας και έχουμε πολλούς οδηγούς στο νοσοκομείο. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», συνέχισε ενώ πάνω από όλα θεωρεί υπεύθυνους τους ίδιους τους οδηγούς.

«Δεν πρόκειται για τους υπευθύνους του αγώνα ή τις ομάδες. Είναι οι οδηγοί. Εάν υπάρχει ένας τελευταίος γύρος, μπορείς να είσαι επιθετικός, μπορείς να αγγίξεις έναν άλλο, δεν πειράζει. Αλλά είναι ο πρώτος αγώνας και έχουμε τέσσερις οδηγούς στο νοσοκομείο.» (περίεργη λογική, αν χτυπήσεις και τραυματίσεις έναν αναβάτη στο τελευταίο γύρο είναι οκ ? σ.σ.)

«Ήμουν ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τους KTM, τον Johann Zarco και τον Alex Marquez στον αγώνα, αλλά δεν κατάφερα να τους περάσω. Τι να κάνω, να τρακάρω; Αν δεν μπορείς να προσπεράσεις, τότε δεν μπορείς και πρέπει να μείνει πίσω. Δεν πυγμαχούμε εδώ».

«Έχω την αίσθηση ότι δεν μαθαίνουμε. Μετά τα ατυχήματα της Παρασκευής και του Σαββάτου, οι οδηγοί ξεκίνησαν τον αγώνα με τον ίδιο τρόπο.»

Γ.Φ.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events