Το 2019 ήταν η χρονιά με τις λιγότερες πτώσεις από το 2014 με  971 – Δείτε τα εκπληκτικά νούμερα !

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτή είναι η σεζόν με τις λιγότερες πτώσεις στο MotoGP από το 2014. Ακόμα και ο Marc Márquez έχει λιγότερες πτώσεις, αν και παραμένει στις κορυφαίες θέσεις αυτής της  περίεργης κατάταξης.

Η βροχή είναι πάντα ένας καθοριστικός παράγοντας για τις πτώσεις.

Το 2019 συνολικά, είχαμε 971 πτώσεις, το χαμηλότερο ποσοστό από το 2014 . Από 57 αγώνες που έγιναν στις τρεις κατηγορίες, μόνο 3 έχουν γίνει βρόχινοι: αυτός του MotoGP στο Brno και του MotoGP και Moto3 στην Αυστρία.

Ο μέσος όρος των πτώσεων αυξήθηκε από το 2013 μέχρι να φτάσει στο υψηλότερο σημείο του το 2017, όπου έφτασε στις 62,5 πτώσεις ανά αγώνα κατά μέσο όρο . Ο αριθμός αυτός μειώθηκε αυτή τη σεζόν, και έφτασε στις 51.1 πτώσεις ανά αγώνα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες πίστες που υπερβαίνουν αυτόν τον μέσο όρο. Στην πρώτη θέση είναι το Le Mans , όπου έφτασε στις 90 πτώσεις . Ακολουθεί η Catalunya και το Phillip Island με 73 πτώσεις, το Misano με 69,το  Ricardo Tormo και η Jerez με 57 και το Assen με 55 πτώσεις.

Από την άλλη πλευρά του νομίσματος είναι πίστα του Motorland, όπου έχουν σημειωθεί μόνο 15 πτώσεις, το χαμηλότερο ρεκόρ, το οποίο ξεπέρασε μόνο η Laguna Seca (που βγήκε από το ημερολόγιο πριν από λίγα χρόνια).

Ανά κατηγορίες, η Moto3 είχε τις περισσότερες πτώσεις, με 404 . Ακολουθεί η Moto2 με 347 και το MotoGP με 220.

Όσο για τους αναβάτες, αυτή τη σεζόν ο Tom Booth-Amos (Moto3) ήταν ο  οδηγός με τις περισσότερες πτώσεις με 22 αυτή τη σεζόν. Ακολουθεί  ο  Can Öncü με 21 πτώσεις και ο Sam Lowes, με 20. Οι Andrea Dovizioso, Brad Binder και Dominique Aegerter είναι οι οδηγοί που έχουν πέσει το λιγότερο αυτή τη σεζόν, με 4 πτώσεις ο καθένας.

Αν δούμε τα δεδομένα της μεγάλης κατηγορίας MotoGP, ο Marc Márquez δεν είναι ο οδηγός που έχει πέσει περισσότερες φορές αυτή τη σεζόν, παρόλο που συνεχίζει να είναι σε μία από τις πρώτες θέσεις. Αυτή η σεζόν κατάφερε να μειώσει τις πτώσεις του. Το 2019 είχε «μόνο» 14, έναντι των 23 πτώσεων που είχε πέρυσι. Από τότε που έφτασε στην μεγάλη κατηγορία το 2013, ο Marc Márquez είχε συνολικά 120 πτώσεις.

Την ίδια περίοδο, ο Andrea Dovizioso είχε μόνο 34 πτώσεις.

Ο Marc Marquez παρόλο που είναι ο βασιλιάς των «πτώσεων που σώζει» και σε κάθε σεζόν καταπλήσσει τον κόσμο με κάποια ακόμα πιο θεαματικό σώσιμο από την προηγούμενο, ο αναβάτης της Honda ήταν πάντα μεταξύ των έξι οδηγών που βρίσκονται στην κορυφή των πτώσεων αναζητώντας πάντα το όριο της μοτοσικλέτας του. Αυτή η σεζόν έχει το χαμηλότερο ποσοστό από το 2015.

Η εμπειρία, και το γεγονός ότι η Honda φρενάρει καλύτερα και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο μπροστινό μέρος είναι η αιτία. Ωστόσο, η μοτοσυκλέτα εξακολουθεί να είναι ένα από τις πιο δύσκολες, έτσι δεν είναι εύκολο πάντα να σώσεις μια πτώση.

Η κατάταξη των αναβατών φέτος με τις περισσότερες πτώσεις στο MotoGP είναι ο Johann Zarco, με 17 πτώσεις , παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχε σε όλους τους αγώνες. Πίσω από τον Γάλλο είναι ο Jack Miller, με συνολικά 15 πτώσεις , ο rookie Pecco Bagnaiaκαι ο  Marc Márquez ισοβαθμούν και κλείνουν το «βάθρο» , με 14 πτώσεις.

Related Posts