Το MotoGP των τριών Χρυσών οδηγών!

Μόλις στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ζήσαμε ένα πραγματικό καλό θέαμα, έναν καλό αγώνα με μάχες και έναν τερματισμό στο νήμα!

Οι οπαδοί των αγώνων μοτοσικλέτας είναι αρκετά τυχεροί αφού μπορούν να βλέπουν στην ίδια κατηγορία οδηγούς όπως ο Rossi, ο Marquez και ο Lorenzo, όπου αυτήν την στιγμή είναι και οι μοναδικοί που έχουν κερδίσει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία.

Το άσχημο είναι πως πολλοί οπαδοί μερικές φορές, περνούν περισσότερο χρόνο με το να τους επικρίνουν παρά να απολαμβάνουν το θέαμα και τις συγκινήσεις που μας προσφέρουν μέσα στην πίστα.

Συχνά διαβάζουμε στα κοινωνικά δίκτυα ατελείωτα μηνύματα από τους οπαδούς του Valentino Rossi εναντίον του Marc Márquez και αντίστροφα. Σίγουρα, η κακή σχέση μεταξύ των δύο οδηγών λόγω της αντιπαλότητας τους μέσα στην πίστα τα τελευταία χρόνια, έχει προκαλέσει αυτό το είδος μίσους μεταξύ των οπαδών των δυο οδηγών. Βλέπουμε ότι στο MotoGP έρχονται όλο και πιο πολύ οπαδοί που πιο πολύ ταιριάζουν με τους χούλιγκαν του ποδοσφαίρου από ό, τι αξίζει και είχε η μοτοσικλέτα, έως τώρα και αυτό δεν μας αρέσει καθόλου.

Δεν νομίζουμε ότι μπορούμε να δούμε ξανά έναν οδηγό όπως ο Valentino Rossi. Στα 40 του, με 7 τίτλους στην μεγάλη κατηγορία, να συνεχίζει να μας δείχνει ότι η ηλικία είναι μια ψευδαίσθηση. Άραγε θα είναι εύκολο να ξαναδούμε το απίστευτο φρενάρισμα του , την ικανότητά του να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις σε κάθε απίθανη δύσκολη στιγμή, να εχει πάντα στο ”τσεπάκι” του μια λύση. Ποιος άλλος είναι αυτός που την Παρασκευή και το Σάββατο είναι έξω από το Top10 και την Κυριακή να είναι εκεί στη μάχη για ένα βάθρο.

Ένας άνθρωπος που τρέχει 24 χρόνια τώρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και αγαπά και ζει το MotoGP όπως κανένας άλλος.

Ο Marc Márquez είναι άλλος ένας ταλαντούχος οδηγός, που μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει σπάσει τόσα ρεκόρ και συνεχίζει. Είναι μόλις 6 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία και εχει ήδη 5 τίτλους!

Μπορείτε να φανταστείτε έναν άλλο οδηγό που σώζει τις πτώσεις όπως αυτός ο Ισπανός; Ο μοναδικός τρόπος εισόδου στην στροφή, το μοναδικό στυλ που αυτός δημιούργησε, η επιθετικότητα του και η ικανότητα να είναι μπροστά ακόμα και όταν η μοτοσυκλέτα του είναι υποδεέστερη.

Ο Jorge Lorenzo , ένας αυθεντικός πρωταθλητής που εχει κερδίσει τρεις τίτλους στην μεγάλη κατηγορία. Ένας οδηγός με στυλ οδήγησης που χαρακτηρίζεται από την ακρίβεια των κινήσεων του. Ένας από τους λίγους οδηγούς που μπορεί να πατάει στην ίδια γραμμή της στροφής όσες φορές και να περάσει από εκεί. Ένας από τους λίγους οδηγούς που εχει δώσει επικές μάχες με τον Rossi άλλα και με τον Marquez. Ένας οδηγός που δεν μασά τα λόγια του και μερικές φορές προκαλεί πολλά σχόλια όταν στέκεται μπροστά από ένα μικρόφωνο.

Σίγουρα κάποιοι οδηγοί “σημάδεψαν” τη ζωή πολλών οπαδών της μοτοσικλέτας και κυρίως μιλάμε για αυτούς που ξεκίνησαν να βλέπουν MotoGP τα τελευταία 15 χρόνια, αφού για κάποιους από εμάς παλιότερους το θέμα μεγάλων οδηγών πάει ακόμα πιο πίσω.

Θέλουμε απλά να τονίσουμε πως πρέπει να τους απολαμβάνουμε. Προφανώς όλοι μας έχουμε ένα λίγο πολύ αγαπημένο οδηγό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλοι εκεί μέσα όταν φορούν το κράνος και φτάνουν τα  350 χλμ/ώρα σε έναν αγώνα MotoGP  και μας κάνουν όλους να ανατριχιάζουμε και να αγωνιούμε για το αποτέλεσμα, είναι ίδιοι!

«Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή!» Απολαύστε τους, όσο ακόμα τρέχουν, γιατί την ημέρα που ο Valentino, ο Marc ή ο Jorge αποφασίσουν να κρεμάσουν το κράνος τους, παρόλο που θα έρθουν και άλλοι,  πάντα θα έχουμε ένα τεράστιο κενό στο θέαμα που μας πρόσφεραν, που πολλές φορές μας έκανε να σηκωθούμε από την καρέκλα φωνάζοντας και αγωνιώντας!

Γ.Φ.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner