23 April 2024
EICMA 2018Triumph

Νέα Triumph Bonneville T120 Diamond Edition 2019 – EICMA 2018 – Photo Gallery

Το 2019, η Triumph γιορτάζει την 60η επέτειο της πιο θρυλικής 2-κύλινδρης μοτοσυκλέτας στην ιστορία, της Bonneville του 1959, με την πανέμορφη Bonneville T120 Diamond Edition που διαθέτει έναν αποκλειστικό χρωματισμό και ένα μοναδικό επίπεδο υψηλών προδιαγραφών, φινιρίσματος και έμφασης στη λεπτομέρεια.

 • Μοναδική ειδική έκδοση:
  • Αποκλειστικός χρωματισμός Snowdonia White και γραφικό Aluminium Silver ‘union flag’ στο ρεζερβουάρ
  • Μοναδική λογοτύπηση Bonneville T120 ‘Diamond’ στα πλαϊνά καπάκια
 • Υψηλών προδιαγραφών λεπτομέρειες και φινίρισμα:
  • Επιχρωμιωμένα σήματα με 4 λωρίδες Triumph στο ρεζερβουάρ
  • Επιχρωμιωμένα καπάκια κινητήρα και σήματα
  • Επιχρωμιωμένο προστατευτικό αλυσίδας

 • Περιορισμένη έκδοση:
  • Περιορισμένη έκδοση 88 μονάδων παγκοσμίως
  • Κάθε μοτοσυκλέτα θα διαθέτει αριθμημένο πιστοποιητικό, υπογεγραμμένο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Triumph, Nick Bloor
 • Βασισμένη στην διαχρονική Bonneville T120:
  • Προηγμένη τεχνολογία που εστιάζει στον αναβάτη, για περισσότερη άνεση, ασφάλεια και σιγουριά
  • Υψηλής ροπής 2-κύλινδρος κινητήρας 1200 κ.εκ.Bonneville με συναρπαστική απόδοση της ροπής, η οποία φτάνει τα 105Nm μόλις στις 3,100 σ.α.λ.
  • Ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο και ρύθμιση αναρτήσεων για άνετη και ξεκούραστη καθημερινή οδήγηση για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη
  • Αυθεντική σχεδίαση, εμπνευσμένη από τη θρυλική Bonneville του 1959, με εμβληματικές στυλιστικές γραμμές, λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά

Βασισμένη στη διαχρονική Bonneville T120, η νέα για το 2019 Bonneville T120 Diamond Edition γιορτάζει την 60η επέτειο της πιο διάσημης βρετανικής μοτοσυκλέτας στην ιστορία. Δημιουργήθηκε το 1959 και πήρε το όνομά της από τα θρυλικά Bonneville Salt Flats. Η αυθεντική T120 έγινε ορόσημο σε ότι αφορά το στυλ, τις δυνατότητες και τη συμπεριφορά στην οδήγηση. Η σύγχρονη T120 ανεβάζει το θρύλο σε ένα ακόμη πιο υψηλό επίπεδο.

Η Bonneville T120 Diamond Edition του 2019 διαθέτει το κλασικό στυλ και τις σύγχρονες δυνατότητες του βασικού μοντέλου Bonneville T120 και προσθέτει ένα ακόμη πιο υψηλό επίπεδο φινιρίσματος. Περιλαμβάνονται:

– Αποκλειστικός White and Silver χρωματισμός στο ρεζερβουάρ με γραφικό ‘Union flag’
– Μοναδικής αισθητικής λογότυπο Bonneville T120 Diamond στα πλαϊνά καπάκια

Εκτός από τον αποκλειστικό χρωματισμό της, η T120 Diamond Edition διαθέτει μια σειρά από εξαιρετικές λεπτομέρειες που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ειδική της κατασκευή. Περιλαμβάνονται:

– Επιχρωμιωμένα σήματα με 4 λωρίδες Triumph στο ρεζερβουάρ
– Επιχρωμιωμένα  καπάκια κινητήρα και σήματα
– Επιχρωμιωμένο προστατευτικό αλυσίδας

Με περιορισμένη έκδοση μόλις 800 μονάδων παγκοσμίως, κάθε μοτοσυκλέτα θα διαθέτει αριθμημένο πιστοποιητικό, υπογραμμένο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Triumph, Nick Bloor.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΣ BONNEVILLE T120
Υψηλής ροπής κινητήρας 1200 κ.εκ.

Ο αυθεντικός χαρακτήρας της Bonneville T120 ξεχειλίζει μέσω του υψηλής ροπής 8-βάλβιδου κινητήρα Bonneville με δύο κυλίνδρους σε σειρά.

Προσαρμόστηκε απόλυτα στον modern classic χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, με άμεση και συναρπαστική απόδοση της ροπής. Αποδίδει μέγιστη ροπή που αγγίζει τα 105Nm χαμηλά, μόλις στις 3,100 σ.α.λ. Η εκπληκτική ροπή είναι κατά 54% μεγαλύτερη από τη ροπή των μοντέλων της προηγούμενης γενιάς.
Με την ακρίβεια και την άμεση απόκριση στο γκάζι που παρέχει το τελευταίας γενιάς σύστημα ψεκασμού ride-by-wire και το σύστημα διαχείρισης κινητήρα, ο κινητήρας Bonneville και το κιβώτιο των 6 σχέσεων παρέχουν χαρισματικό ήχο και διάστημα ανάφλεξης 270°, για γραμμική απόδοση της ισχύος.

Το προφίλ του κινητήρα έχει μορφοποιηθεί με εξαιρετικό τρόπο, ώστε να έχει τις παραδοσιακές βασικές στυλιστικές γραμμές των θρυλικών μοτοσυκλετών Bonneville της δεκαετίας του 1960. Είναι εφοδιασμένος με σύγχρονα εξαρτήματα, τα οποία έχουν τοποθετηθεί με τρόπο που δεν αλλοιώνει την εμβληματική εμφάνισή του.

Μέσα από το κομψό  περίβλημα του κινητήρα, βρίσκεται ένα προηγμένης τεχνολογίας σύστημα υγρόψυξης, το οποίο έχει ενσωματωθεί προσεκτικά ώστε να ελαχιστοποιείται η οπτική του επίδραση στον κινητήρα, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει πιο καθαρή λειτουργία, λιγότερους ρύπους και μεγαλύτερη αυτονομία καυσίμου. Είναι κατά 13% πιο αποδοτικό από το σύστημα των μοντέλων προηγούμενης γενιάς. Σε συνδυασμό με το διευρυμένο διάστημα συντήρησης που φτάνει στα 10.000 μίλια (16.000 χλμ.), μειώνει σημαντικά το κόστος χρήσης της μοτοσυκλέτας.

Οι κομψές εξατμίσεις peashooter ακολουθούν την καθαρή ίσια γραμμή, η οποία επιτυγχάνεται μέσω μιας ευφυούς σχεδίασης διπλού περιβλήματος που καλύπτει τους σωλήνες περνώντας πίσω από το κουτί του καταλυτικού μετατροπέα. Παρέχουν τον αυθεντικό βρετανικό ήχο, με βαθύ και πλούσιο τόνο που ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα της T120 και έχουν ρυθμιστεί με τρόπο που θα συναρπάσει τον αναβάτη.

 

Σύγχρονες δυνατότητες
Η Bonneville T120 Diamond Edition μοιράζεται τις βασικές δυνατότητες και τα ίδια χαρακτηριστικά με την T120, με μια ευρεία σειρά από τεχνολογικά συστήματα που εστιάζουν στον αναβάτη και παρέχουν εξαιρετικό έλεγχο, ασφάλεια και αυξημένη σιγουριά κατά την οδήγηση. Είναι προσεκτικά ενσωματωμένα ώστε να μην αλλοιώνεται το αυθεντικό στυλ και ο χαρακτήρας Bonneville.

Περιλαμβάνονται:

ABS                                                    Το σύστημα μεταβλητού αντιμπλοκαρίσματος των τροχών της Triumph παρέχει υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ελέγχου στην Bonneville.         

Ridebywire                                      Για βέλτιστη απόκριση στο γκάζι, ασφάλεια, καλή αίσθηση στην οδήγηση και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Έλεγχος πρόσφυσης                       Επωφελούμενος από το σύστημα ride-by-wire, ο έλεγχος πρόσφυσης με διακόπτη απενεργοποίησης παρέχει αυξημένο έλεγχο ακριβείας.

Δύο riding modes                             Τα δύο κατ’ επιλογή riding modes ‘Road’ και ‘Rain’ συνδέονται με το σύστημα ride-by-wire και παρέχουν καλύτερο έλεγχο και ασφάλεια.

Συμπλέκτης υποβοήθησης ροπής Προσφέρει ελαφριά αίσθηση στη μανέτα του συμπλέκτη και κάνει ευκολότερη την πολύωρη οδήγηση.

Προβολέας DRL                                Περιλαμβάνει την τελευταία τεχνολογία φώτων ημέρας (DRL)  που προσφέρει χαρακτηριστικό μοτίβο φωτισμού και αυξημένη απόδοση, αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής (όπου επιτρέπεται από τη νομοθεσία)

Πίσω φως LED                                  Είναι ενσωματωμένο στην κλασικού στυλ ουρά. Παρέχει χαρακτηριστικό μοτίβο φωτισμού και αυξημένη απόδοση, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο φως για την πινακίδα κυκλοφορίας.

Θερμαινόμενα γκριπ                       Υψηλών προδιαγραφών εργοστασιακά θερμαινόμενα γκριπ με τρεις ρυθμίσεις

Πρίζα φόρτισης USB                        Πρίζα φόρτισης USB κάτω από τη σέλα για εύκολη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών. 

Immobilizer κινητήρα                       Αναμεταδότης ενσωματωμένος στο κλειδί της T120

Στυλάτα διπλά όργανα                    Όργανα (κοντέρ και στροφόμετρο) με 3D πρόσοψη και έξυπνα ενσωματωμένο ψηφιακό μενού.

  

Στα κύρια χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται:

– Ρύθμιση θερμαινόμενων γκριπ
– Ρύθμιση Riding mode – Road ή Rain
– Επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο
– Οδόμετρο
– Δύο μετρητές ταξιδιού
– Ένδειξη προγραμματισμένης συντήρησης
– Απόσταση από κενό ρεζερβουάρ
– Στάθμη καυσίμου, μέση και τρέχουσα MPG
– Πρόσβαση στην απενεργοποίηση του ελέγχου πρόσφυσης
– Ρολόι

Επιπλέον, ο αναβάτης μπορεί να προσθέσει αξεσουάρ, τα οποία είναι προσβάσιμα μέσω της οθόνης οργάνων. Περιλαμβάνεται το cruise control.

Διακόπτες  Κομψοί διακόπτες με απλό χειρισμό για εύκολη πρόσβαση στις κύριες λειτουργίες των οργάνων.

 

Ξεκούραστος αναβαθμισμένος χειρισμός

 Η Bonneville T120 διαθέτει πλαίσιο και αναρτήσεις που σχεδιάστηκαν για ξεκούραστες και άνετες καθημερινές διαδρομές, για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη.

Συνδυάζει την χαρακτηριστική ουδέτερη αίσθηση οδήγησης της Triumph, την ευελιξία και τη σταθερότητα με άνετη σέλα και διαδρομή αναρτήσεων για βελτιωμένη, αλλά και εύκολη οδήγηση. Με ξεκούραστη θέση οδήγησης, θερμαινόμενα γκριπ στον βασικό εξοπλισμό, κεντρικό σταντ και χειρολαβή συνεπιβάτη, η  Bonneville T120 Diamond Edition είναι πλήρως εξοπλισμένη για μέγιστη άνεση και πρακτικότητα σε κάθε μετακίνηση.

 Αυθεντικό στυλ

Εμπνευσμένη από τη θρυλική Bonneville του 1959, η νέα Bonneville T120 ενσωματώνει το αυθεντικό DNA και τις εμβληματικές στυλιστικές της γραμμές και λεπτομέρειες.

Από τη συνολική σιλουέτα Bonneville μέχρι τις ανάγλυφες ρέουσες γραμμές του ρεζερβουάρ, τα μοναδικής λεπτομέρειας σήματα, τα φώτα και τα εκπληκτικής αισθητικής διπλά όργανα,  η T120 είναι ένας πανέμορφα σχεδιασμένος διαχρονικός θρύλος.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Bonneville T120 Diamond Edition
Τύπος Κινητήρα Υγρόψυκτος, 8-βάλβιδος, 1ΕΕΚ, 270° 2-κύλινδρος εν σειρά
Κυβισμός 1200 κ.εκ.
Διάμετρος/Διαδρομή 97.6 x 80 χιλ.
Σχέση συμπίεσης 10.0:1
Μέγιστη Ισχύς 80 PS / 79 BHP (59 kW) / 6,550 σ.α.λ.
Μέγιστη Ροπή 105 Nm / 3,100 σ.α.λ.
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου
Εξάτμιση Επιχρωμιωμένη 2 σε 2 εξάτμιση με διπλά επιχρωμιωμένα τελικά
Τελική Μετάδοση X-ring αλυσίδα
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος συμπλέκτης υποβοήθησης με ντίζα
Κιβώτιο 6 ταχύτητες
Πλαίσιο Ατσάλινο σωληνωτό
Ψαλίδι Διπλό ατσάλινο σωληνωτό
Μπροστινός Τροχός 32 ακτίνων 18 x 2.75 ιντσών
Πίσω Τροχός 32 ακτίνων 17 x 4.25 ιντσών
Μπροστινό Ελαστικό 100/90-18
Πίσω Ελαστικό 150/70 R17
Ανάρτηση εμπρός Πιρούνι KYB 41 χιλ. με διαδρομή 120 χιλ.
Ανάρτηση πίσω Διπλά αμορτισέρ KYB με ρύθμιση προφόρτισης, διαδρομή πίσω τροχού 120 χιλ.
Φρένο εμπρός Δύο δίσκοι 310 χιλ. με πλευστές δαγκάνες 2 εμβόλων της Nissin, ABS
Φρένο πίσω Ένας δίσκος 255 χιλ. με πλευστή δαγκάνα 2 εμβόλων της Nissin, ABS
Μήκος 2,170 χιλ.
Πλάτος (με τιμόνι) 785 χιλ.
Ύψος χωρίς καθρέπτες 1,125 χιλ.
Ύψος Σέλας 785 χιλ.
Μεταξόνιο 1,445 χιλ.
Γωνία Κάστερ 25.5 º
Ίχνος 105.2 χιλ.
Βάρος (κενό) 224 κιλά
Χωρητικότητα καυσίμου 15 λίτρα
Όργανα LCD οθόνη πολλαπλών λειτουργιών με αναλογικό ταχύμετρο, αναλογικό στροφόμετρο, θέση επιλεγμένης σχέσης στο κιβώτιο, μετρητή καυσίμου, απόσταση από κενό ρεζερβουάρ, απόσταση από την επόμενη προγραμματισμένη συντήρηση, ρολόι, υπολογιστή ταξιδιού, κουμπιά scroll και mode στο τιμόνι, κατάσταση θερμαινόμενων γκριπ, ένδειξη κατανάλωσης καυσίμου, κατάσταση ελέγχου πρόσφυσης και ένδειξη τρόπου λειτουργίας γκαζιού.
Κατανάλωση καυσίμου 4.5 λτ. /100 χλμ. (63 MPG)
Ρύποι CO2 103.0 γρ. / χλμ.

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events