Τροχαίο ατύχημα είχε ο Pecco Bagnaia στην Ίμπιζα, και βρέθηκε με επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τρεις φορές πάνω από το όριο.

Άσχημα ξεκίνησαν οι διακοπές για τον οδηγό της Ducati στην Ίμπιζα. Ένα ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης όταν επέστρεφε από τη ντίσκο, με το αυτοκίνητο να καταλήγει σε χαντάκι. Η ιταλική άδεια οδήγησης του αφαιρέθηκε και κινδυνεύει να ασκηθεί ποινική δίωξη. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη μέσα από το κοινωνικά δίκτια του.

 

Ο Bagnaia είχε ένα ατύχημα το βράδυ της Τρίτης γύρω στις 3 στην Ίμπιζα. Ο αναβάτης του MotoGP είχε μόλις βγει από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και οδηγώντας ένα Citroen, κατέληξε εκτός δρόμου, σε ένα χαντάκι, σε κυκλικό κόμβο. Η είδηση ​​αναφέρεται στη Diario de Ibiza ( η φωτογραφία του ατυχήματος είναι επίσης από την Diario de Ibiza ).

Ο Bagnaia δεν τραυματίστηκε. Η Πολιτική Φρουρά και η Τοπική Αστυνομία του Sant Josep πραγματοποίησαν το τεστ αλκοόλ και ο Bagnaia έδειξε επίπεδο αλκοόλ στο αίμα 0,87 mg / l , δηλαδή τρεισήμισι φορές πάνω από το επιτρεπόμενο επίπεδο που στην Ισπανία είναι 0,25 mg / l.
Στην πατρίδα του Bagnaia, την Ιταλία, αλλα και στην Ελλάδα το όριο είναι 0,50 mg / l  ή 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα.

Ο αναβάτης, σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε συγγνώμη: «Χθες το βράδυ ήμουν στην Ίμπιζα με τους φίλους μου για ένα πάρτι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μακριά από το MotoGP. Γιορτάσαμε μαζί, τη νίκη μου στο Assen GP. Γύρω στις τρεις το πρωί, όταν πέρασα από έναν κυκλικό κόμβο, κατέληξα με τους μπροστινούς τροχούς σε ένα χαντάκι χωρίς να εμπλέκονται άλλα οχήματα ή άτομα».

«Ο έλεγχος του επιπέδου αλκοόλ που διενεργήθηκε από την αστυνομία διαπίστωσε ωστόσο ότι είχα πιει περισσότερο από αυτό που επιτρέπεται από την ισπανική νομοθεσία. Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη. Είμαι πρακτικά μη πότης, και ήταν ένα λάθος που δεν έπρεπε να κάνω. Ζητώ συγγνώμη και σας διαβεβαιώνω ότι πήρα το μάθημά μου. Δεν πρέπει ποτέ να πιάνεις τιμόνι αφού έχεις πιει, αλκοόλ.»

Η άδεια οδήγησης του αφαιρέθηκε και, ως ποινικό αδίκημα, ο οδηγός κινδυνεύει με μια δίκη που θα μπορούσε να τελειώσει με ποινή από ένα έως τέσσερα χρόνια .

Η Ducati δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο για το περιστατικό.

Related Posts