VIDEO: Ο Dani Pedrosa με MotoGP KTM RC16 κόντρα σε μια Lamborghini Huracan 1100 ίππων

Πριν από μερικές εβδομάδες είδαμε τον Dani Pedrosa να είναι κόντρα με μια Porsche 918 Spyder 900 ίππων με το MotoGP KTM RC16 του, μια μονομαχία που διοργάνωσε η ιστοσελίδα Carwow στην οποία ο Dani ήταν ο νικητής τόσο στην εκκίνηση όσο και στον  αγώνα εν κινήσει, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν λίγα οχήματα που μπορούν να επιταχύνουν περισσότερο από μια μηχανή MotoGP.

Μη ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα, ο Carwow προσπάθησε να ανεβάσει τον πήχη και κάλεσε τον Dani πίσω για άλλη μια μονομαχία, αυτή τη φορά ενάντια σε ένα θηρίο πιο άγριο από την Porsche, μια Lamborghini Huracan – περιέργως το μοντέλο με το οποίο ο Pedrosa αγωνίζεται φέτος στο Lamborghini Super Trofeo Cup -, αν και το επιλεγμένο μοντέλο δεν είναι ακριβώς όπως το αγωνιστικό.

Διατηρώντας ανέπαφο το μπλοκ V10 των 5,2 λίτρων, η Huracan που παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο έχει προετοιμαστεί από την JM Imports εγκαθιστώντας δύο υπερσυμπιεστές που πρακτικά διπλασιάζουν την τυπική ισχύ του, από 640 ίππους σε 1.100 ίππους. Επιπλέον, διαθέτει σύστημα τετρακίνησης, επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Με 1.500 κιλά. βάρους στη ζυγαριά, το Huracan ζυγίζει δέκα φορές περισσότερο από το RC16 της KTM , το οποίο ζυγίζει μόνο 157 κιλά σύμφωνα με τους κανονισμούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ο πανίσχυρος V4 κινητήρας των 1000 cc είναι ικανός να αναπτύξει βάναυσους 270 ίππους, επομένως η αναλογία βάρους/ισχύος της μοτοσικλέτας είναι σαφώς ανώτερη από ό,τι μπορεί να προσφέρει το αυτοκίνητο.

Όπως και στην προηγούμενη αναμέτρηση με την Porsche, ο Dani Pedrosa συμμετέχει σε τρεις διαφορετικές μονομαχίες : πρώτα ξεκινώντας από στάση, μετά ένας αγώνας ξεκινώντας εν κινήσει από τα 90 km/h – με εξαπάτηση από τον οδηγό της Lamborghini να προσπαθήσει να κερδίσει – και τέλος μια δοκιμή για να δει ποιο όχημα χρειάζεται λιγότερα μέτρα για να σταματήσει από τα 160 km/h.

Απολαύστε το VIDEO

 

VIDEO: Ο Dani Pedrosa με MotoGP KTM RC16 κόντρα σε μια Porsche 918 Spyder