30 May 2026
MotoGP 2026

Νέο ρεκόρ πίστας και Pole Position για τον Marco Bezzecchi με την Aprilia να κυριαρχεί – Raul Fernandez και Jorge Martin στην πρώτη σειρά – Αποτελέσματα

Ο Marco Bezzecchi κατέκτησε την pole position στο Mugello, χαρίζοντας στην Aprilia μία εντυπωσιακή επιτυχία μπροστά στο ιταλικό κοινό.

Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου με χρόνο 1:43.921 και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στην εκκίνηση του Sprint και του Grand Prix.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Aprilia μονοπώλησε ολόκληρη την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Δίπλα στον Bezzecchi θα βρεθεί ο Raul Fernandez, ο οποίος προήλθε από το Q1 και συνέχισε την εξαιρετική του εμφάνιση στις κατατακτήριες, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Jorge Martin, ολοκληρώνοντας το απόλυτο της Aprilia στην πρώτη σειρά για πρώτη φορά.

Η πρώτη προσπάθεια στο Q2 είχε ήδη δείξει τη δυναμική της Aprilia. Ο Martin σημείωσε αρχικά τον ταχύτερο χρόνο, με τους Fernandez και Bezzecchi να ακολουθούν, δημιουργώντας προσωρινά μία τριάδα Aprilia στις πρώτες θέσεις.

Στις δεύτερες και καθοριστικές προσπάθειες, ο Bezzecchi ανέβασε ακόμη περισσότερο τον πήχη, γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας και εξασφαλίζοντας την pole position. Ο Fernandez βελτίωσε επίσης τον χρόνο του, όμως παρέμεινε δεύτερος, ενώ ο Martin υποχώρησε στην τρίτη θέση.

Πίσω από την κυριαρχία της Aprilia, ο Marc Marquez κατάφερε να ανεβεί στην τέταρτη θέση στην τελευταία του προσπάθεια. Ο Ισπανός ακολούθησε τον Pedro Acosta στην πίστα εκμεταλεύοντας το slipstream στην τεράστια ευθεία του Mugello και εξασφάλισε μια θέση στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Μαζί του στη δεύτερη σειρά θα βρίσκονται ο Fermin Aldeguer και ο Pecco Bagnaia. Ο αναβάτης της Ducati είχε τη δυνατότητα για ακόμη καλύτερο χρόνο, όμως έκανε λάθος στη στροφή Scarperia κατά τη διάρκεια της τελευταίας του γρήγορης προσπάθειας και περιορίστηκε στην έκτη θέση.

Η τρίτη σειρά αποτελείται από τους Fabio Di Giannantonio, Diogo Moreira και Franco Morbidelli. Παρά το γεγονός ότι ο Di Giannantonio ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Παρασκευής, δεν κατάφερε να επαναλάβει την επίδοσή του στις κατατακτήριες.

Στην τέταρτη σειρά θα εκκινήσουν οι Pedro Acosta, Enea Bastianini και Alex Rins. Ο Acosta χρειάστηκε πρώτα να περάσει από το Q1, όπου σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη του προσπάθεια και τελικά προκρίθηκε μαζί με τον Raul Fernandez.

Μεγάλος χαμένος του Q1 ήταν ο Ai Ogura. Ο Ιάπωνας βρέθηκε για μεγάλο διάστημα σε θέση πρόκρισης, όμως δεν κατάφερε να βελτιωθεί στην τελευταία του προσπάθεια και έμεινε εκτός Q2 για μόλις 0,087 δευτερόλεπτα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: