19 April 2026
Italjet

SmartShift και 48 ίπποι: Η Italjet αλλάζει τους κανόνες στα sport scooters

Η Italjet συνεχίζει να αγνοεί συνειδητά τα στερεότυπα των scooters και επιστρέφει δυναμικά με ένα μοντέλο που μοιάζει περισσότερο με urban superbike παρά με καθημερινό δίτροχο.

Μετά τη Dragster 700 Twin, οι Ιταλοί παρουσίασαν στην EICMA τη νέα Dragster 459 Twin SmartShift, ένα scooter-όπλο για κατόχους διπλώματος Α2, που υπόσχεται εμπειρία μοτοσυκλέτας υψηλών επιδόσεων.

Με 48 ίππους, δικύλινδρο κινητήρα και ημιαυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, η Dragster 459 δεν προσπαθεί απλώς να ξεχωρίσει – έρχεται να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Επιθετική σχεδίαση με καθαρό DNA Dragster

Η Dragster 459 Twin είναι άμεσα αναγνωρίσιμη. Οι αιχμηρές γραμμές, το «γυμνό» πολυσωληνωτό πλαίσιο και το επιθετικό εμπρός τμήμα με διπλά LED φωτιστικά σώματα παραπέμπουν ευθέως στη μεγαλύτερη Dragster 700.

Τα αεροδυναμικά φτερά στα πλαϊνά, οι εισαγωγές αέρα στο φέρινγκ και η εμφανής χρυσή ανεστραμμένη μπροστινή ανάρτηση ενισχύουν τον ακραίο χαρακτήρα. Παρά τη sport φιλοσοφία, η Italjet δεν ξέχασε τη χρηστικότητα, με σέλα οδηγού που διαθέτει οσφυϊκή στήριξη και κανονική θέση για συνεπιβάτη.

Δικύλινδρη καρδιά και SmartShift τεχνολογία

Κάτω από το πλαίσιο κρύβεται ένας δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας 449 κ.εκ., υγρόψυκτος, με διπλό εκκεντροφόρο και ηλεκτρονικό ψεκασμό. Αποδίδει 48 ίππους στις 9.500 σ.α.λ. και 41 Nm ροπής στις 8.000 σ.α.λ., στο όριο του Α2, χωρίς συμβιβασμούς.

Η εξάτμιση διπλής εξόδου φέρει την υπογραφή της Akrapovič, προσθέτοντας χαρακτήρα και ήχο που θυμίζει καθαρόαιμη sport μοτοσυκλέτα.

Η μεγάλη καινοτομία ακούει στο όνομα SmartShift: ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ημιαυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει:

  • πλήρως αυτόματη λειτουργία για χαλαρή αστική χρήση

  • χειροκίνητη λειτουργία με αλλαγές μέσω paddles στο τιμόνι

Χωρίς μανέτα συμπλέκτη και χωρίς λεβιέ ποδιού, η Dragster 459 παντρεύει την άνεση scooter με τη λογική sport κιβωτίου.

Πιστή στη φιλοσοφία Urban Superbike, η Dragster 459 μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τη 700 Twin, προσφέροντας κορυφαία ακαμψία.

Στο εμπρός σύστημα συναντάμε ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi, ενώ πίσω υπάρχει μονό αμορτισέρ με το σύστημα ISAS (Italjet Stiffness Adjustment System), που επιτρέπει εύκολη ρύθμιση της ακαμψίας ανάλογα με το στιλ οδήγησης.

Στα φρένα, η Italjet δεν κάνει εκπτώσεις:

  • διπλός πλευστός δίσκος 270 mm εμπρός

  • μονός δίσκος 260 mm πίσω
    όλα με ακτινικές δαγκάνες Brembo.

Η επαφή με την άσφαλτο εξασφαλίζεται από ελαστικά Pirelli Diablo Rosso Scooter, σε τροχούς 15 ιντσών.

Η Italjet Dragster 459 Twin SmartShift αναμένεται στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες τον Μάρτιο του 2026, με τιμή στα 9.900 ευρώ. Δεν είναι φθηνή, αλλά ούτε και συμβατική.

Randomizer

tzortzopoulos_baner georgopoulos_baner