27 July 2026
National Championships - BMU

Απίστευτη ανατροπή από τον Αντώνη Βεντούρα και εντυπωσιακή νίκη στο A1 Motor Park

Εντυπωσιακή ανατροπή και νίκη για τον Αντώνη Βεντούρα στην πρεμιέρα της νέας πίστας A1 Motor Park στη Βουλγαρία.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στον 5ο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU Road Racing ο 14χρονος Έλληνας αναβάτης Αντώνης Βεντούρας, ο οποίος αγωνίζεται με τις ομάδες ARP Racing Academy και Pascota Racing Team.

Ο Βεντούρας ταξίδεψε στη νεοσύστατη πίστα A1 Motor Park στη Βουλγαρία για τον αγώνα που διεξάγεται το τριήμερο 24–26 Ιουλίου 2026 και από τις κατατακτήριες δοκιμές απέδειξε την ταχύτητά του, κατακτώντας την Pole Position.

Στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα, παρότι ξεκίνησε από την κορυφή του grid, μετά την πρώτη στροφή βρέθηκε στην τρίτη θέση. Με υπομονή και σωστή στρατηγική ανέβηκε γρήγορα στη δεύτερη θέση, όμως ένα μικρό λάθος στα φρένα τον έριξε εκ νέου τρίτο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στον πρωτοπόρο Oguz Tashan από την Τουρκία να δημιουργήσει διαφορά.

Ο νεαρός Έλληνας δεν εγκατέλειψε τη μάχη. Πίεσε όσο περισσότερο μπορούσε, μελέτησε τις κινήσεις του Παναγιώτη Κολλάρου που βρισκόταν μπροστά του και πραγματοποίησε μία εξαιρετική προσπέραση, επιστρέφοντας στη δεύτερη θέση. Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε ένα εντυπωσιακό κυνήγι του πρωτοπόρου.

Στους δύο τελευταίους γύρους κατάφερε να περάσει προσωρινά στην πρώτη θέση, όμως η μάχη κορυφώθηκε μέχρι και τα τελευταία μέτρα. Στην τελευταία στροφή μπήκε δεύτερος, όμως εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το slipstream στην ευθεία τερματισμού και με μία εκπληκτική επίθεση κατέκτησε τη νίκη απέναντι στον Τούρκο αντίπαλό του, σε έναν από τους πιο θεαματικούς αγώνες της χρονιάς.

Παράλληλα, ο Αντώνης Βεντούρας βελτίωσε σημαντικά την απόδοσή του στη νέα πίστα, σημειώνοντας νέο προσωπικό ρεκόρ 1:49.785.

Μετά τον αγώνα δήλωσε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ δυνατός και πραγματικά απόλαυσα αυτόν τον αγώνα. Η πίστα είναι καινούργια και, όπως κάθε πίστα, πρέπει να σου ταιριάξει για να μπορέσεις να αποδώσεις στο μέγιστο. Προσαρμοστήκαμε γρήγορα, βελτιώσαμε συνεχώς τον ρυθμό μας, πετύχαμε νέο προσωπικό χρόνο και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω την ARP Racing Academy, την Pascota Racing Team, όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν καθημερινά, καθώς και τους γονείς μου. Είχα πει πως ο σημερινός αγώνας είναι αφιερωμένος στον συναθλητή μου που δυστυχώς σκοτώθηκε στον αγώνα της Τσεχίας τον Ρουμανο  Adrian Sinner 97  Και γι’ αυτό στο βάθρο σήκωσα τη σημαία του με μεγάλη μου τιμή .. Ηταν το λιγότερό που μπορούσα να κάνω.. Τώρα η συγκέντρωσή μας στρέφεται στον αγώνα της Κυριακής.» 

Οι υποστηρικτές του:

@koufogianniss_ @serres.racing.circuit @kukosthesummerbar @boutique @kalamaki.gonia @epiplasilas.gr @superfastferries @papastavrou_shops @shoeigreece @almira_shipyard @gp.assembly @revoilgr @cafenacional_athens @7th_sensetattoo @elastikaparadisis @garbes_delivery_services @pita_status @saintbarber2018 @profresh @mouratisgp @lemathmoto @yamaha_spiliotis1_official  @rider.graphics

Θερμά συγχαρητήρια στον Αντώνη Βεντούρα για ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση με τα ελληνικά χρώματα και ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αυριανό αγώνα.