Επιβλητική νίκη του Iker Lecuona στην Cremona – Nicolo Bulega και Sam Lowes στο βάθρο – Αποτελέσματα
Ο Iker Lecuona μετέτρεψε την pole position σε μια επιβλητική νίκη στον 1ον αγώνα του WorldSBK στην Cremona, επικρατώντας του Nicolo Bulega με διαφορά άνω των πέντε δευτερολέπτων. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Sam Lowes, ενώ η κατάκτηση του τίτλου από τον Bulega μεταφέρεται πλέον στην Κυριακή.
Ο Lecuona έκανε εξαιρετική εκκίνηση και πήρε αμέσως την πρωτοπορία. Πίσω του, οι Bulega και Alberto Surra έχασαν θέσεις από τον Yari Montella στην Κ1, όμως ο Ιταλός της Barni έπεσε στην Κ13 ήδη στον πρώτο γύρο.
Lights out🚦💨
Great start from @LecuonaIker as @nbulega loses the second spot😮💥#ItalianWorldSBK 🇮🇹 pic.twitter.com/po9ywZmGoE
— WorldSBK (@WorldSBK) September 26, 2026
Ο Ισπανός της Aruba.it Racing – Ducati άρχισε γρήγορα να απομακρύνεται και στον τρίτο γύρο είχε ήδη διαφορά μεγαλύτερη του ενός δευτερολέπτου.
Ο Bulega προσπάθησε να απαντήσει, όμως στον πέμπτο γύρο ο Lecuona ήταν περίπου τέσσερα δέκατα ταχύτερος, ανεβάζοντας τη διαφορά στο 1,5″.
Ο Alberto Surra κρατούσε την τρίτη θέση και κυνηγούσε το πρώτο του βάθρο στο WorldSBK, όμως στον 9ο γύρο έπεσε στην Κ7 και εγκατέλειψε.
Alberto Surra is DOWN😱💥
#67 is out of the podium contention😮#ItalianWorldSBK 🇮🇹 pic.twitter.com/J8BFWkWPbY
— WorldSBK (@WorldSBK) September 26, 2026
Η πτώση του έφερε στην τρίτη θέση τον Sam Lowes, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Lorenzo Baldassarri.
8 LAPS TO GO⚔️@SamLowes_22 can’t be sure of the rostrum spot just yet as @7balda‘s right behind him👀💥#ItalianWorldSBK 🇮🇹 pic.twitter.com/Soks27rfOs
— WorldSBK (@WorldSBK) September 26, 2026
Μπροστά, ο Lecuona συνέχισε χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά. Παρά ένα μεγάλο γλίστρημα στον 10ο γύρο, διατήρησε τον έλεγχο και έφτασε στη δεύτερη νίκη του για το 2026, τερματίζοντας 5.591″ μπροστά από τον Bulega. Παράλληλα σημείωσε τον ταχύτερο γύρο με 1:28.077.
It’s @LecuonaIker‘s second win of this campaign🏆🏆🔥@nbulega and @SamLowes_22 will join #7 on the podium👏#ItalianWorldSBK 🇮🇹 pic.twitter.com/p1Dd3wufmp
— WorldSBK (@WorldSBK) September 26, 2026
Ο Sam Lowes τερμάτισε τρίτος στα 7.247″, παίρνοντας το 14ο βάθρο της καριέρας του στο WorldSBK, ενώ ο Baldassarri ακολούθησε στην τέταρτη θέση.
Ο Garrett Gerloff κέρδισε τη μάχη με τον Alex Lowes και πήρε την πέμπτη θέση, με τον αναβάτη της Bimota να ακολουθεί έκτος.
Πίσω τους έγινε μεγάλη μάχη, με τον Andrea Locatelli να τερματίζει έβδομος, μπροστά από τον Axel Bassani. Πολύ καλή ανάκαμψη πραγματοποίησε ο Jake Dixon, ο οποίος ξεκίνησε από την 18η θέση και ανέβηκε στην 9η, αφήνοντας τον Alvaro Bautista στη 10η θέση για μόλις 0.108″.
FULL IN💥@jakedixonracing‘s not shying away from brave attacks⚔️#ItalianWorldSBK 🇮🇹 pic.twitter.com/qlzrC1IRmU
— WorldSBK (@WorldSBK) September 26, 2026
Με το αποτέλεσμα του 1ου αγώνα, ο Bulega παραμένει πρώτος στο πρωτάθλημα με 573 βαθμούς, ενώ ο Lecuona βρίσκεται δεύτερος με 432, στους 141 βαθμούς. Έτσι, η υπόθεση του τίτλου παραμένει ανοιχτή ενόψει της δράσης της Κυριακής στην Cremona.












