27 February 2024
MotoGP 2021Συνεντεύξεις - Παρουσιάσεις

Alberto Puig: “Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα, αλλά θα δώσουμε το καλύτερο στους αναβάτες μας στους επόμενους αγώνες”

Ο Alberto Puig δεν μπορούσε να βρεθεί στη Jerez αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, ο Διευθυντής της Repsol Honda Team είπε πώς έζησε το Ισπανικό Grand Prix.

Ο Alberto Puig της Repsol Honda Team, συνήθως ευθείς στις απόψεις του, παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι το HRC “αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα”. Επίσης έχουν προκαλέσει αίσθηση τα σχόλιά του έκανε ο Pol Espargaro χαρακτηρίζοντας το σαββατοκύριακο “ένα χάος”, πιστεύοντας ότι τα τρία διαφορετικά πακέτα που αγωνίστηκαν στη Jerez έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό.

Ποια ήταν η στρατηγική για τον αγώνα στη Jerez;

«Καθώς οι αναβάτες μας δεν ξεκινούσαν από καλές θέσεις, ο πρώτος στόχος ήταν να ξεκινήσουν καλά και να κερδίσουν θέσεις, προχωρώντας προς την κορυφαία ομάδα για να ταιριάξουν με το ρυθμό τους και να σώσουν ελαστικά για αργότερα στον αγώνα.»

Θετικά και αρνητικά σημεία μετά τον αγώνα;

«Σίγουρα, ο αγώνας από τον Nakagami ήταν ένα από τα πολύ θετικά σημεία της Κυριακής στη Jerez. Ξεπέρασε τα σωματικά του προβλήματα που υπέστη το φθινόπωρο στο Portimao και έδειξε ότι είναι ψυχικά πολύ δυνατός. Ο Τάκα δεν ήταν σε τέλεια κατάσταση , αλλά έκανε έναν καλό αγώνα και ήταν μόλις 0,7 δευτερόλεπτα μακριά από το πρώτο του βάθρο στην μεγάλη κατηγορία.»

«Ένα άλλο θετικό ήταν ότι ο Marc Marquez και ο Pol Espargaro ήταν εντάξει αφού και οι δύο είχαν πολύ μεγάλες πτώσεις. Ο Marc, παρά τις δύο πολύ μεγάλες πτώσεις, κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα δέκα  δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, ενώ ήταν τρία δευτερόλεπτα πιο κοντά στον νικητή από ό, τι στην Πορτογαλία.»

«Το αρνητικό σημείο είναι ότι εμείς, ως Honda HRC, καταλαβαίνουμε ότι αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα, αλλά καταφέραμε να τα αναγνωρίσουμε ήδη. Προσπαθούμε το καλύτερό μας, φέρνουμε νέα ανταλλακτικά σύντομα και είμαστε πρόθυμοι, και ήδη εργαζόμαστε πολύ σκληρά, να δώσουμε το καλύτερο δυνατό στους αναβάτες για τους επόμενους αγώνες.»

Η θέα από το τείχος κατά τη διάρκεια του αγώνα;

«Αυτή τη φορά για μένα είδα τον αγώνα από την τηλεόρασή μου. Δυστυχώς, δεν μπορούσα να είμαι με την ομάδα μου λόγω προβλήματος υγείας και έπρεπε να παρακολουθήσω το Grand Prix στην τηλεόραση. Η θέα από το σπίτι δεν είναι η ίδια όπως από το pit wall, αλλά κατάφερα να ακολουθήσω τον αγώνα και είδα τον Marc να έχει κάποιες στιγμές με άλλους αναβάτες στην αρχή, αλλά προσπάθησε να ανακάμψει. Τόσο ο Marc όσο και ο Pol τελείωσαν τον αγώνα παρά τις πτώσεις τους νωρίτερα.»

«Ο Taka, από την άλλη πλευρά, ήταν σε κατάσταση επίθεσης και έδειξε τον χαρακτήρα του αυτό το Σαββατοκύριακο. Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοσή του. Δυστυχώς, ο Alex Marquez, έπεσε στον πρώτο γύρο.»

«Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω από αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ότι το MotoGP είναι πιο αγχωτικό να παρακολουθείς από τον καναπέ από ό, τι αν οδηγείς στον αγώνα.»

Εσωτερική ιστορία εκτός από επίσημα σχόλια;

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα επανενωθούμε με τον χορηγό τίτλου μας Repsol στο κύκλωμα μετά από πολλούς, πολλούς μήνες. Ήταν χαρά και είχαμε επίσης την ευκαιρία να συναντήσουμε τον Arturo Gonzalo, τον νέο εκτελεστικό διευθύνοντα σύμβουλο της Repsol για τις επικοινωνίες και τις θεσμικές σχέσεις μαζί με την Teresa de Isturiz – Διευθυντής μάρκετινγκ- και την Ana Camps – Υπεύθυνος αναπληρωτή διευθυντή-. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συναντηθούμε ξανά με την Repsol και είναι ένα ακόμη βήμα προς την επιστροφή στην ομαλότητα.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events