Marc Márquez: “Στο Sachsenring δεν πιστεύω ότι θα έχω κανένα σωματικό  περιορισμό” – Συνέντευξη

Ο Marc Márquez φαίνεται χαρούμενος στο Sachsenring, όπου δεν έχει σταματήσει να κερδίζει από το 2010, με μια νίκη στα 125cc, δύο στη Moto2 και επτά στο MotoGP, όλες συνεχόμενες.

Επιπλέον, το γερμανικό GP είναι ιδανικό για τη Honda, η οποία βρίσκεται στη χειρότερη κρίση αποτελεσμάτων από τότε που επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία το 1982.

Εδώ η Honda έχει κερδίσει 16 φορές, τις τελευταίες δέκα συνεχόμενες, με τρεις νίκες. του Pedrosa και επτά του Márquez που εδώ είναι λιγότερο σωματικά περιορισμένος από το δεξί του χέρι. Δέκα αριστερές στροφές και μόνο τρεις δεξιές είναι ένα ιδανικό μέρος για να δει την κατάσταση του.

– Πώς ένιωσες μετά τη δοκιμή της Βαρκελώνης; Είπες ότι εξαντλήθηκες εντελώς τη Δευτέρα, αλλά πώς αντέδρασε το σώμα τις επόμενες μέρες και πώς αισθάνεται τώρα;

– «Το τεστ της Βαρκελώνης ήταν πολύ σημαντικό, ήταν σημαντικό για τη Honda, είναι αλήθεια, αλλά ήταν σημαντικό και για μένα. Ήταν η πρώτη φορά που μπόρεσα να οδηγήσω μοτοσικλέτα χωρίς, χωρίς να εξαρτώμαι από τους χρόνους. Ναι, είναι αλήθεια ότι δοκιμάσαμε πολλά πράγματα ώστε η Honda να συγκεντρώσει πληροφορίες, αλλά δοκίμασα επίσης πολλά πράγματα και με τον εαυτό μου, και ήταν καλό. Είναι αλήθεια ότι τις επόμενες δύο μέρες ήμουν εξαντλημένος τελείως, αλλά έκανα άλλο ένα βήμα ακόμα  και κατάφερα να οδηγήσω την Παρασκευή με μια flat track μοτοσυκλέτα,  και αυτό το βήμα σημαίνει ότι το σώμα μου είναι πιο προετοιμασμένο. Αν και το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι μετά τη δοκιμή της Δευτέρας στο Montmeló ήμουν χαρούμενος.»

– Το Sachsenring έρχεται στην καλύτερη στιγμή για εσένα;

– «Είναι σαφές ότι θα ήθελα να φτάσω σε άλλη στιγμή, αλλά εξαρτάται επίσης από το πώς το κοιτάς. Στο Mugello αλλά και στην Catalunya ένιωσα κάτι καλό….  Θα ήθελα να φτάσω σε άλλη στιγμή για να πιέσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα, και είναι αλήθεια ότι δεν φτάσαμε σε αυτές τις συνθήκες για να σκεφτούμε να επιτεθούμε. Αλλά αν πρέπει να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι είναι η πίστα όπου θα έχω τους ελάχιστους ή μηδενικούς περιορισμούς με το σώμα μου. Αυτό θα είναι επίσης σημαντικό, γιατί χωρίς φυσικούς περιορισμούς θα δω επίσης πραγματικά πού βρίσκομαι σε μία πίστα στην οποία πάντα έκανα πολύ καλούς αγώνες και θα δούμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που θα είμαι σε χρόνους και αποτελέσματα. Το τεστ του Montmeló τη Δευτέρα ήταν πολύ καλό για μένα, να οδηγώ χωρίς ανθρώπους, χωρίς κάμερες, χωρίς πίεση, χωρίς να χρειάζεται να περιμένω για λίγο. Αυτό με βοήθησε. Θα δούμε πώς θα πάει το Σαββατοκύριακο.»

«Η Δευτέρα ήταν πολύ σημαντική για τη Honda, αλλά ειδικά για μένα. Από τότε που επέστρεψα  ήμουν πάντα στην διαδικασία ενός Grand Prix, πάντα σε 45 λεπτά συνεδρίες, άγχος, πίεση, ελαστικά, προκριματικά, … Δεν είχα την ευκαιρία να οδηγήσω ήρεμα με την μοτοσυκλέτα, και έτσι εστίασα λίγο περισσότερο. Αυτό νομίζω ότι ήταν πολύ καλό για μένα, για την ηρεμία του μυαλού μου. Οι επτά γύροι του αγώνα, ήταν καλοί βλέποντας λίγο πιο κοντά εκείνους που ήταν μπροστά, ακόμα κι αν έπεσα αργότερα. Στη συνέχεια στο τεστ, ήμουν σε θέση να οδηγήσω, να δοκιμάσω πράγματα, νομίζω ήταν τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες για μένα και την ομάδα μου.» 

«Στο Sachsenring πιστεύω ότι θα υπάρξουν λιγότεροι ή καθόλου σωματικοί περιορισμοί επειδή είναι αριστερόστροφη πίστα. Εκεί που υποφέρω πολύ τώρα είναι εάν υπάρχουν αλλαγές κατεύθυνσης με υψηλή ταχύτητα, Στο Sachsenring νομίζω ότι μπορώ να πάω καλύτερα. Το Mugello, είναι πίστα με πολλές αλλαγές κατεύθυνσης ταυτόχρονα και σε έναν γύρο, κουράζεσαι περισσότερο. Στις αριστερές στροφές δεν αισθάνομαι κανένα περιορισμό, εδώ  έχουμε μόνο τρεις δεξιές στροφές, οπότε νομίζω ότι γι ‘αυτό το λόγο το χέρι θα το υποστηρίξει καλύτερα, και για φυσικά νιώθω όλο και καλύτερα. Σιγά-σιγά μειώνονται και τα αντιβιοτικά φάρμακα, σιγά-σιγά νιώθω καλύτερα συναισθηματικά, γιατί τα αντιβιοτικά σας καταπονούν σωματικά και συναισθηματικά, και αυτό είναι επίσης σημαντικό.»

– Έχετε εξηγήσει πολλές φορές ότι τα αποτελέσματα δεν εξαρτώνται μόνο από τη Honda, η οποία δεν είναι πολύ ανταγωνιστική, αλλά και από εσένα. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι κάποιος σαν τον Pedrosa λείπει . Τι νομίζεις;

– «Νομίζω ότι τώρα δουλεύουμε πολύ καλά με την ομάδα δοκιμών και με την ομάδα  εδώ στην πίστα. Ο Bradl κάνει εξαιρετική δουλειά, είναι σε πολύ καλό επίπεδο, πέρυσι έκανε την σεζόν του  MotoGP και στους τελευταίους αγώνες ήταν κανονικά αναβάτης MotoGP, αγωνίστηκε για την πρώτη 10αδα και τακτικά ήταν στους βαθμούς, αλλά είναι αλήθεια ότι οι αντίπαλοι βελτιώνονται και πρέπει να ακολουθήσουμε αυτήν την εξέλιξη. Και εκεί είμαστε λίγο πιο στάσιμοι. Εάν υπάρχει ένας πολύ γρήγορος οδηγός ή δύο, είναι πολύ πιο εύκολο για τους μηχανικούς να ακολουθήσουν τη δυναμική, να ακολουθήσουν λίγο την κατεύθυνση. Πέρυσι υπήρχε μια ειδική κατάσταση, είχαμε έναν rookie, και ο Crutchlow δεν ήταν στο καλύτερο του επίπεδο …Υπήρχε έλλειψη πληροφοριών για τη Honda, Δεν εξελίχθηκαν πολύ και είναι φέτος που υποφέρουμε από τις συνέπειες. Αλλά σιγά-σιγά θα δούμε αν σε αυτό το δεύτερο μέρος, σε αυτούς τους αγώνες, μπορούμε να βρούμε  τη σωστή κατεύθυνση και στην προ-σεζόν του 2022 να βρούμε μια καλή βάση και να επιτρέψουμε στους τέσσερις αναβάτες της Honda να είναι τακτικά στους πρώτους 10.»

– Πιστεύετε ότι τα προηγούμενα αποτελέσματά σας μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο θετική ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα για αυτό το Σαββατοκύριακο;

– «Εξαρτάται από το πώς το βλέπεις, αυτός ο αγώνας έρχεται σε καλή στιγμή αν κοιτάξεις από πού προερχόμαστε, γιατί είναι μία πίστα στην οποία ήμουν πάντα καλός, αλλά μια καλή στιγμή δεν σημαίνει ότι ήρθε  η στιγμή να κερδίσω, αλλά μια στιγμή να κάνουμε μια καλύτερη εβδομάδα, ένα σαββατοκύριακο που να είμαι πιο κοντά σε εκείνους που βρίσκονται μπροστά. Δεν μπορώ να περιμένω να έρθω εδώ και παλέψω για την pole, όταν έχω έρθει από τη Βαρκελώνη όπου αγωνίστηκα να μπω στο Q2. Δεν νομίζω ότι θα το κάνω. Πιστεύω όμως ότι στο επίπεδο μου θα είναι ένα Σαββατοκύριακο στο οποίο δεν θα αισθάνομαι κανένα φυσικό περιορισμό και αυτό θα μου επιτρέψει να οδηγήσω στο μέγιστο από την Παρασκευή το πρωί, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω μέχρι τώρα, και να δούμε αν αυτό μου επιτρέπει να ρισκάρω περισσότερο και να πιέσω τον εαυτό μου στο όριο, και για την Κυριακή να κάνω έναν καλό αγώνα.»

Ποιος θα εκθρονίσει τον Marc Marquez από το Sachsenring όπου έχει το απόλυτο ρεκόρ συνεχόμενων νικών!

Related Posts