Jack Miller: “Έχω μια μεγάλη ευκαιρία, είμαι έτοιμος για οποιαδήποτε θυσία” – Συνέντευξη

Ο Τζακ Μίλερ έδωσε μια συνέντευξη για την επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP, στην οποία μίλησε για διάφορα θέματα: από τις θυσίες για να συνεχίσει το όνειρό του, μέχρι τον αγώνα για το πρωτάθλημα που φέτος τον βλέπει ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Ο “Jackass” γνωρίζει ότι έχει μια μεγάλη ευκαιρία στα χέρια του και δεν θέλει να τη χάσει.

Θυσίες

«Φέτος έχω μια μεγάλη ευκαιρία, αυτά τα πράγματα δεν έρχονται πάντα στην καριέρα σας, οπότε θέλω να θυσιάσω τα πάντα για να προσπαθήσω να κατακτήσω τον τελικό στόχο μου. Στο καλοκαιρινό διάλειμμα, η αδερφή μου παντρεύεται και θα ήθελα πολύ να πάω στην Αυστραλία στο σπίτι μου, για να είμαι εκεί, αλλά θα πρέπει να κάνω δύο εβδομάδες καραντίνας στην άλλη πλευρά του πλανήτη στη μέση της σεζόν. Αν αγωνίζεσαι για το πρωτάθλημα, δεν νομίζω ότι είναι η πιο σοφή απόφαση να γίνει και αυτή είναι άλλη μια θυσία γιατί είμαι επικεντρωμένος μόνο στον στόχο μου, «όλα μέσα», το θέλω τόσο πολύ.».

Ωριμότητα και προσωπική ανάπτυξη

«Κάθε χρόνο νιώθω ότι γίνομαι δυνατός τόσο ως αναβάτης όσο και ως άτομο. Πολλοί ανθρώπου μου λένε ότι μπορείς να παλέψεις  για τον τίτλο ότι μπορείς να το κάνεις αυτό και αρχίζω να πιέζομαι. Στο τέλος, ωστόσο, πρέπει να βγω έξω στην πίστα και να είμαι ευχαριστημένος με αυτό. Τώρα απλά προσπαθώ να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και σε ό, τι μπορώ να κάνω με τη μοτοσυκλέτα, αυτό είναι ένα από τα πράγματα που με εντυπωσίασαν μετά το Portimao. Δεν είμαι εδώ για να ευχαριστήσω κάποιον, είμαι εδώ γιατί μου αρέσει να οδηγώ μοτοσικλέτες και το μόνο άτομο που πρέπει να κάνω χαρούμενο όταν κάνω τη δουλειά μου είναι εγώ. Είναι ένα εγωιστικό παιχνίδι, πρέπει να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και να μην αποσπούν την προσοχή μου άλλα πράγματα. Αυτό είναι το κλειδί που έχω μάθει για αυτή τη σεζόν.»

Σχετικά με την πρόοδο της Ducati

«Έχουμε το ισχυρότερο πακέτο, το GP21, ο ανταγωνισμός είναι πολύ στενός και είναι καλό για το πρωτάθλημα, για την ομάδα. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα, ειδικά από τον Pecco (Bagnaia) για το πώς αντιμετωπίζει τις γρήγορες στροφές, είναι πολύ ακριβής και καταφέρνει την μοτοσυκλέτα να στρίψει. Δεν είμαι πολύ καλός σε αυτό, ενώ αυτός είναι σε άλλο επίπεδο. Αλλά στην τελική όλοι έχουμε τα δυνατά μας σημεία, όπως και ο Johann (Zarco) και αυτός δείχνει με την απόδοση του, πόσο ισχυρό είναι το πακέτο μας. Τρεις εντελώς διαφορετικοί αναβάτες, χωρίς να ξεχνάμε τους αρχάριους, είμαστε όλοι σε θέση να οδηγήσουμε την μοτοσυκλέτα, με τον δικό μας τρόπο αλλά γρήγορα. Αυτό αποτελεί κατόρθωμα  των μηχανικών της Ducati Corse, του Gigi (Dall’Igna), και όλων εκείνων που εργάζονται όχι μόνο φέτος αλλά και για αρκετό καιρό, με τον Michele (Pirro) που είναι αναβάτης δοκιμών και έχει έκανε μια καταπληκτική δουλειά πέρυσι. Η επιτυχία που έχουμε σήμερα είναι μια πίστη σε αυτόν και σε όλους τους αναβάτες που έχουν οδηγήσει την μοτοσυκλέτα όπως ο Andrea (Dovizioso). Δεν νομίζω ότι θα ήμασταν σε αυτήν τη θέση χωρίς αυτούς.»

Σχετικά με το στόχο για το 2021

«Ο μόνος στόχος μου είναι, να είμαι σταθερός σε κάθε σαββατοκύριακο σε κάθε κατάσταση και να είμαι σε θέση να προσαρμοστώ σε κάθε κατάσταση και να είμαι πιο ώριμος και να καταλάβω ότι αν μπορώ να παλέψω πρέπει να το κάνω, αν δεν μπορώ, δεν πρέπει να τα παρατήσω και πρέπει να κάνω το καλύτερο, μπορώ και να αντιμετωπίσω προβλήματα. Αυτό είναι το κλειδί.»

Για τον αγώνα στο Sachsenring

«Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, επιστρέφουμε στη Γερμανία, στο Sachsenring. Είναι μία  πολύ περίεργη πίστα και είναι επίσης μια από τα πιο μικρές στο ημερολόγιο. Για την Ducati δεν είναι μια από τις αγαπημένες της πίστες, αλλά φέτος καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ακόμη και σε πίστες που ήταν δύσκολες για εμάς. Είχαμε ένα άλλο καλό Σαββατοκύριακο στην Catalunya και το συναίσθημά μου με το GP Desmosedici συνεχίζει να είναι πολύ καλό, οπότε είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ να παλέψω για ένα άλλο καλό αποτέλεσμα σε αυτό το Grand Prix.»