26 May 2024
Dakar 2020

Ανασκόπηση 10ης ειδική του Dakar 2020 με νικητή τον Joan Barreda

ΣΤΑΔΙΟ 10 – Ντακάρ 2020 – 15 Ιανουαρίου
Haradh > Shubaytah – 608 km συνολικά – 534 km ειδική

1. Joan Barreda (Honda)
2. Ricky Brabec (Honda)
3. Kevin Benavides (Honda)

Ο Joan Barreda κέρδισε την 10η ειδική του Dakar 2020 – Η Honda κάνει το 1-2-3

Η 10η ειδική του Ράλι Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία 2020 έφερε τους οδηγούς σε μία από τις πιο εχθρικές περιοχές του κόσμου, την έρημο Ρουμπ’ αλ Καλί (Empty Quarter) αποκαλούμενη και κενή συνοικία που  αποτελεί τη μεγαλύτερη θάλασσα άμμου στον κόσμο.

Οι οδηγοί στο ράλι Ντακάρ στη Σαουδική Αραβία σήμερα έπρεπε να οδηγήσουν από το Χαράτ προς το Σουμπαγιάχ κοντά στα σύνορα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και να περάσουν τη μεγαλύτερη αμμώδη περιοχή στον κόσμο, το Empty Quarter, μια εντελώς ακατοίκητη περιοχή στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η 10η ειδική είχε συνολικά 608 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 534 χιλιόμετρα θα ήταν η ειδική, που όμως διακόπηκε νωρίτερα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Στο τέλος της πρώτης μέρας του μαραθωνίου, οι οδηγοί είναι μόνοι τους και δεν θα λάβουν καμία υποστήριξη από την ομάδα το βράδυ για τυχόν εργασίες επισκευής που θα πρέπει να τις κάνουν μόνοι τους.

Το στάδιο του μαραθωνίου απαιτούσε την απόλυτη προσοχή και ποιότητα οδήγησης στον αγώνα και αρκετή τύχη, και όπως είδαμε είχαμε αρκετές εγκαταλείψεις και πάλι.

Πριν την διακοπή οι οδηγοί έπρεπε να περάσουν μια διαδρομή ασφάλτου μήκους 120 χλμ. για να μπουν στο δεύτερο μισό της 10ης ειδική, αλλά υπήρχε ένας ισχυρός άνεμος που εξελίχθηκε σε καταιγίδα, και οι διοργανωτές ASO αναγκάστηκαν να σταματήσουν πρόωρα την ειδική για λόγους ασφαλείας. Οι οδηγοί οδηγήθηκαν απευθείας στο bivouac μετά από 345 χλμ.

Ο αναβάτης της Honda Joan Barreda κέρδισε την 10η ειδική.

Επειδή λόγω ισχυρών ανέμων το υπόλοιπο ειδική ακυρώθηκε, είχε ως αποτέλεσμα, ο Barreda που ήταν ο ταχύτερος σε κάθε σημείο της ημέρας μέχρι εκείνη την ώρα να πάρει τη νίκη της 10ης ειδικής, μπροστά από τον Αμερικανό ομόσταυλο του και επικεφαλής της γενικής  Ricky Brabec!

Ο Barreda έγινε ο έβδομος διαφορετικός νικητής και ο τέταρτος για την Honda, στο Ντακάρ του 2020.

Η ιαπωνική μάρκα έκανε επίσης ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση του συνολικού τίτλου, καθώς ο Brabec ήταν ο δεύτερος στη ειδική και πρόσθεσε άλλα πέντε λεπτά στο προβάδισμα του, καθώς ο οδηγός της Husqvarna Pablo Quintanilla τερμάτισε 7ος.

Ο τελευταίος άνοιξε το δρόμο έχοντας κερδίσει την προηγούμενη ειδική και τώρα είναι 25m44s πίσω από Brabec στη συνολική κατάταξη, ακριβώς μπροστά από Barreda, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση γενικής από τον Toby Price της KTM.

Πίσω από τον Barreda και τον Brabec, ο Kevin Benavides ολοκλήρωσε το 1-2-3 για την Honda στη 10η ειδική, ακολουθούμενος από το τρίο της KTM, Price, Luciano Benavides και Matthias Walkner.

Ο Price παραμένει η καλύτερη ελπίδα της KTM στο κυνήγι του σερί τίτλου κατασκευαστή που ξεκίνησε το 2001, αλλά ο πρωταθλητής είναι 28m33s πίσω με δύο ημέρες να παραμένουν.

QUAD

Νικητής της 10ης ειδικής ο Wisniewski.

Ο Πολωνός αναβάτης Kamil Wisniewski κέρδισε την κατηγορία Quad που επίσης έληξε πρόωρα, αλλά όχι πριν ο ηγέτης της γενικής Ignacio Casale έχασε σημαντικό χρόνο.

Ο Casale έχασε 44m59s μεταξύ των σημείων ελέγχου στα 174χλμ. και 223χλμ και τερμάτισε στη 17η θέση στην 10η ειδική από τους 19 αγωνιζόμενους.

Ο Χιλιανός είχε ένα κυρίαρχο προβάδισμα  περίπου 45 λεπτών και έφτασε μετα την κακή του απόδοση σήμερα στα 16m18s από αυτό το πλεονέκτημα, από τον Simon Vitse που επίσης  έχασε σήμερα πάνω από 16 λεπτά.

Στη ειδική, τον Wisniewski ακολούθησε ο Τσέχος αναβάτης,  Zdenek Tuma και ο συμπατριώτης του Rafal Sonik.

 

Διαδρομές Συμμετοχές LIVE Ανασκοπήσεις ΚατάταξηVideoΦωτο Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2020 !

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events