Αναβάλλεται και ο αγώνας MotoGP στην Αμερική – UPDATE: Η επίσημη ανακοίνωση της αναβολής

Ο αγώνας της Αμερικής αναβάλλεται λόγω του coronavirus. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna, στο Diario AS κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού γεύματος του μέσου.

Με αυτόν τον αγώνα υπάρχουν ήδη δύο αγώνες που έχουν αναβληθεί, με εκείνο της Ταϊλάνδης, και με έναν αγώνα να έχει ακυρωθεί στο Κατάρ. Ένα γεγονός που αναγκάζει την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου να αναβληθεί για άλλες δύο εβδομάδες.

Κατ ‘αρχήν, αν δεν υπάρξουν άλλες αλλαγές,  το MotoGP θα ξεκινήσει στις 19 Απριλίου, στο Grand Prix της Αργεντινής. O Ezpeleta επιβεβαίωσε ότι η επίσημη δήλωση με την αναβολή του αγώνα στο Austin θα κυκλοφορήσει το απόγευμα, μια είδηση ​​που ανακοίνωσε ο Jorge Viegas, πρόεδρος της FIM, σήμερα στο «Radio Catalunya»

«Θα πρέπει να αναβάλουμε το Τέξας μέχρι το τέλος του έτους. Σήμερα το απόγευμα θα βγει μια επίσημη δήλωση σε συμφωνία με την FIM (Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλετών).»  «Αυτή τη στιγμή δίνω πολύ λίγες δυνατότητες να τρέξουμε στο Austin. Εν πάση περιπτώσει, εργαζόμαστε ήδη για την εξεύρεση εναλλακτικών ημερομηνιών»,  εξήγησε στην ισπανική εφημερίδα ο Carmelo Ezpeleta.

UPDATE: Η επίσημη ανακοίνωση της αναβολής

Οι FIM, IRTA και Dorna Sports με λύπη ανακοινώνουν την αναβολή του Grand Prix της Αμερικής, το οποίο ήταν αν γίνει από τις 3 έως τις 5 Απριλίου 2020. Λόγω της έκρηξης του coronavirus, ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για αργότερα και θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου. Ως εκ τούτου, το GP της Valenciana θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου 2020.

ΔΕΙΤΕ Το ημερολόγιο MotoGP 2020  όπως έχει διαμορφωθείς μετα από τις αναβολές και τις ακυρώσεις ! UPDATE – VIDEO