Το ημερολόγιο MotoGP 2020 UPDATE

Το ημερολόγιο του MotoGP για το 2020 έχει αλλάξει αρκετά λόγω του κοροναϊού που μαστίζει όλο το κόσμο, με την Dorna να  προσπαθεί να καταφέρει να κάνει όσους περισσοτέρους αγώνες μπορέσει!

UPDATE 7UPDATE 6UPDATE 5UPDATE 4UPDATE 3UPDATE 2UPDATE 1ΑΡΧΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

UPDATE 7 (31/7)

Άλλο ένα Grand Prix στην Ευρώπη προστέθηκε στο ημερολόγιο του 2020 καθώς η Αργεντινή, η Ταϊλάνδη και η Μαλαισία ακυρώνονται και έτσι θα έχουμε 15 αγώνες το 2020 (14 για την μεγάλη κατηγορία MotoGP)

Το ενημερωμένο ημερολόγιο 2020:

 • 8 Μαρτίου – Κατάρ (Moto 2 και Moto 3)
 • 19 Ιουλίου – Ισπανία (Jerez)
 • 26 Ιουλίου – Ανδαλουσία (Jerez)
 • 9 Αυγούστου – Rep. Ceca (Μπρνο)
 • 16 Αυγούστου  – Αυστρία (Zeltweg)
 • 23 Αυγούστου – Αυστρία (Zeltweg)
 • 13 Σεπτεμβρίου – Σαν Μαρίνο (Misano)
 • 20 Σεπτεμβρίου – E. Romagna (Misano)
 • 27 Σεπτεμβρίου – Καταλονία (Βαρκελώνη)
 • 11 Οκτωβρίου – Γαλλία (Le Mans)
 • 18 Οκτωβρίου – Αραγονία (Αραγονία)
 • 25 Οκτωβρίου – Teruel (Αραγονία)
 • 8 Νοεμβρίου – Ευρώπη (Βαλένθια)
 • 15 Νοεμβρίου -Βαλένθιανα (Βαλένθια)
 • 22 Νοεμβρίου – Πορτιμάο (GP Πορτογαλίας)

UPDATE 6 (11/6)

Θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 13 αγώνες ξεκινώντας από τις 19 Ιουλίου στη Jerez σε αυτό το νέο ημερολόγιο MotoGP 2020

Το MotoGP επέστρεψε. Αυτό είναι σωστό, το νέο ημερολόγιο MotoGP 2020 έχει τελειώσει με τουλάχιστον 13 αγώνες που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου, με πιθανώς τέσσερις ακόμη αγώνες εκτός Ευρώπης να πραγματοποιούνται έως τις 13 Δεκεμβρίου. Δείτε το ολοκαίνουργιο ημερολόγιο 2020 παρακάτω:

Η σεζόν MotoGP θα ξεκινήσει στη Jerez στην Ισπανία στις 19 Ιουλίου και τον επόμενο αγώνα στις 26 Ιουλίου. Μετά από ένα σαββατοκύριακο, θα κατευθυνθεί προς την Τσεχική Δημοκρατία για το Brno, πριν από το Grand Prix στο Red Bull Ring στην Αυστρία για δυο αγώνες και εκεί.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, στο Misano θα γίνουν δυο γύροι, ο 6ος και 7ος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP ™, σε συνεχόμενα Σαββατοκύριακα , με το επαναπρογραμματισμένο Gran Premi στο Circuit de Barcelona – Catalunya μόλις μία εβδομάδα αργότερα.

Στις 11 Οκτωβρίου, το MotoGP θα κατευθυνθεί προς τη Γαλλία με το επαναπρογραμματισμένο Grand Prix de France στο Le Mans. Μόλις μία εβδομάδα αργότερα, θα γίνει ο τέταρτος διπλός συνεχόμενος της σεζόν στην Αραγονία.

Στη συνέχεια, δύο εβδομάδες αργότερα, οι δύο τελευταίοι ευρωπαϊκοί γύροι θα διεξαχθεί στην πίστα της Valencia στις 15 Νοέμβρη.

Τουλάχιστον 13 γύροι θα πραγματοποιηθούν για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Moto2 ™ και Moto3 ™ το 2020 και 12 για το MotoGP ™ μετά την απώλεια του Κατάρ. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να δούμε έως και 17 γύρους να πραγματοποιούνται με τέσσερις αγώνες δυνητικά στα χαρτιά εκτός Ευρώπης μεταξύ 22 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου. Το Grand Prix της Αμερικής, το Grano Premio της Argentina, το Grand Prix της Ταϊλάνδης και το Grand Prix  της Malaysia που θα επιβεβαιωθούν πριν από τις 31 Ιουλίου.

Όλες οι ημερομηνίες, οι εκδηλώσεις και η ενδεχόμενη συμμετοχή των θεατών υπόκεινται στην εξέλιξη της πανδημίας και στην έγκριση των αντίστοιχων κυβερνήσεων και αρχών.

UPDATE 5 (07/6)

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου, η Dorna θα ανακοινώσει εάν θα πραγματοποιηθουν αγωνες εκτος Ευρωπης οπως στην  Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία.

Μόνος αμφίβολος αγώνας είναι αυτός του Le Mans που θα λυθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Έτσι Προγραμματίζονται 12 ή 13 αγώνες προς το παρόν.

Το ανανεωμένο προσωρινό ημερολόγιο του MotoGP 2020

1ος   19 Ιουλίου: Ισπανία – Jerez 1
2ος   26 Ιουλίου: Ισπανία – Jerez 2
3ος   09 Αυγούστου: Τσεχία – Brno
4ος   16 Αυγούστου: Αυστρία – Red Bull Ring Spielberg 1
5ος   23 Αυγούστου: Αυστρία – Red Bull Ring Spielberg 2
6ος   06 Σεπτεμβρίου: Ιταλία – Misano 1
7ος   13 Σεπτεμβρίου: Ιταλία – Misano 2
8ος   27 Σεπτεμβρίου: Αραγονία – Aragon 1
9ος   04 Οκτωβρίου: Αραγονία – Aragon 2
10ος 11 Οκτωβρίου: Γαλλία – Le Mans (μη επιβεβαιωμένο)
11ος 25 Οκτωβρίου: Βαρκελώνη-Καταλονία
12ος 08 Νοεμβρίου: Ισπανία – Βαλένθια 1
13ος 15 Νοεμβρίου: Ισπανία – Βαλένθια 2

UPDATE 4 (28/5)

Υπάρχει το πρώτο προσχέδιο του ημερολογίου MotoGP 2020: ξεκινά στις 19 Ιουλίου στην Jerez και τελειώνει την 1η Νοεμβρίου στη Βαλένθια.

Όλες οι μακροχρόνιες και απαιτητικές συζητήσεις με κυβερνήσεις, τοπικές αρχές, πίστες και διοργανωτές έχουν φέρει ένα σχεδόν οριστικό σχέδιο του ημερολογίου MotoGP 2020.

Η Dorna θα είναι έτοιμη να το επισημοποιήσει ήδη από την επόμενη εβδομάδα, αλλά εν τω μεταξύ, η Gazzetta dello Sport δίνει τις ημερομηνίες και τους πιθανούς προορισμούς.

Θα ξεκινήσει με διπλό ραντεβού στην Jerez στις 19 και 26 Ιουλίου, πριν από μια ημέρα δοκιμών στις 15/7. Στη συνέχεια, ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας και μετά τρεις αγώνες ο ένας μετά τον άλλο, στο Μπρνο και δύο αγώνες στην Αυστρία. Τον Σεπτέμβριο θα πάνε στην Ιταλία, στο Misano, μετά θα δούμε δύο αγώνες στην Αραγονία .

Ίσως όμως ένας από τους δύο αγώνες θα μπορούσε να αντικατασταθεί από το Γαλλικό Grand Prix, μόνο εάν η κυβέρνηση της Γαλλίας επέτρεπε στον Le Mans να ανοίξει με τουλάχιστον ένα μέρος του κοινού στις εξέδρες (30 χιλιάδες θεατές σε σύγκριση με τις 104 χιλιάδες πέρυσι), για να μπορέσει να αντέξει το τεράστιο κόστος.

Μετά από πολλούς αγώνες στην Ευρώπη, είναι πιθανό να πάνε ένα ταξίδι στην Ασία, στην Ταϊλάνδη ή στη Μαλαισία, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνουν οι αγώνες με θεατές. Ο τελικός θα είναι επίσης στην Ισπανία , με τη Βαρκελώνη και ένα στήριγμα στη Βαλένθια .

Εν τω μεταξύ, οι συναντήσεις συνεχίζουν για να καθοριστούν τα ιατρικά πρωτόκολλα: με 40 άτομα στην πίστα για κάθε επίσημη ομάδα, 25 για τις  δορυφορικές, όλα θα υπόκεινται σε ρυθμίσεις τέσσερις ημέρες πριν από την αναχώρηση.

Ρυθμίσεις για τα φορτηγά της φιλοξενίας, που αντικαταστάθηκαν από σκηνές ή εμπορευματοκιβώτια. Απομένει να δούμε αν οι οδηγοί θα μπορούν να κοιμούνται στην πίστα στα motor home τους ή σε ξενοδοχεία: απαγορεύεται απολύτως να πάνε σε εξωτερικά εστιατόρια και μπαρ.

Το προσωρινό ημερολόγιο του MotoGP 2020

19 Ιουλίου – Ισπανικό Grand Prix 1 – Jerez
26 Ιουλίου – Ισπανικό Grand Prix 2 – Jerez
9 Αυγούστου – Τσεχία – Brno
16 Αυγούστου – Grand Prix 1 – Αυστρία – Red Bull Ring
23 Αύγουστος – Grand Prix 2 – Αυστρία – Red Bull Ring
6 Σεπτεμβρίου – Grand Prix 1 – Σαν Μαρίνο – Misano
13 Σεπτεμβρίου – Grand Prix 2 – Σαν Μαρίνο – Misano
27 Σεπτεμβρίου – Grand Prix 1 – Αραγονία / Γαλλικό Grand Prix – Alcaniz / Le Mans
4 Οκτωβρίου – Grand Prix 2 – Αραγονία 2 / Γαλλικό Grand Prix – Alcaniz / Le Mans
11 ή 18 Οκτωβρίου – Grand Prix της Καταλονίας – Βαρκελώνη
25 Οκτωβρίου – Grand Prix 1 – Βαλένθια
1η Νοεμβρίου – Grand Prix 2 – Βαλένθια

UPDATE 3

Μετά και την αναβολή του αγώνα στην Αργεντινή που μεταφέρετε για τον Νοέμβριο,  δείτε  πως διαμορφώθηκε το ημερολόγιο:

UPDATE 2

Μετά και την αναβολή του αγώνα στο Τέξας που μεταφέρετε για τον Νοέμβριο,  το ημερολόγιο διαμορφώθηκε ως εξής, όπου μπορείτε να δείτε παρακάτω:

UPDATE 1

Μετά και την αναβολή του αγώνα στην Ταϊλάνδη ,  το ημερολόγιο διαμορφώθηκε ως εξής:

Ετοιμαστείτε και προγραμματίστε τα 20 Σαββατοκύριακα των αγώνων της νέας σεζόν που ξεκινά σύντομα.

Στις 8 Μαρτίου 2020 θα ξεκινήσει μια νέα δεκαετία για το MotoGP  κάτω από τους προβολείς του Κατάρ πριν από την Ταϊλάνδη όπου θα υποδεχτεί τον 2ο γύρο. Η άλλη μεγάλη διαφορά από πέρυσι; Καλωσορίζουμε τη Φινλανδία στον χάρτη του MotoGP, αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Ιουλίου, όπως είχε ανακοινωθεί!

Δείτε παρακάτω το γράφημα το ημερολόγιο του 2020 στο σύνολό του, μαζί με τα τεστ και το VIDEO με την “νέα εμφάνιση” του ημερολογίου MotoGP για το 2020!

Δείτε το VIDEO με την “νέα εμφάνιση” του ημερολογίου MotoGP για το 2020

Μην χάσετε καμία ημερομηνία του MotoGP 2020 …. Μείνετε συντονισμένοι ………

 

Related Posts