Άνετη νίκη Marquez στο Τέξας – Κυρίαρχος της Αμερικής

Ο Marquez παίρνει μια άνετη νίκη στην πίστα του Austin αφού από τον πρώτο γύρο κιόλας μπήκε μπροστά ξεκινώντας από την 4η θέση μετά την χτεσινή του τιμωρία και έμεινε μπροστά άνετα χωρίς κανένας να μπορέσει να τον απειλήσει, φτάνοντας την διαφορά λίγο πριν τον τερματισμό πάνω από 7 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο!
O Marquez έχει το απόλυτο ρεκόρ στο Τέξας με έξι pole – έξι νίκες σε έξι αγώνες που έχουν γίνει σε αυτήν την πίστα και τις 10 τελευταίες νίκες στους 10 τελευταίους αγώνες της Αμερικής, έτσι δικαίως είναι ο Βασιλιάς της Αμερικής!


Ο Maverick Vinales κάνοντας ένα πολύ καλό αγώνα, κατάφερε και βρέθηκε στην δεύτερη θέση μετά το μισό του αγώνα αφού έδωσε μια μάχη με τον Iannone για μερικούς γύρους.


Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Andrea Iannone με την Suzuki του, καταφέρνοντας να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα του για φέτος. Ο Ιταλός προσπάθησε να μείνει κοντά στον Marquez στους δυο πρώτους γύρους αλλά δεν μπόρεσε, ενώ λίγο αργότερα όταν δέχτηκε την επίθεση του Vinales δεν μπόρεσε να αντισταθεί και τελικά τερμάτισε 3ος!


Στην 4η θέση τερμάτισε ο Valentino Rossi που έκανε ένα πολύ καλό αγώνα δείχνοντας πως στην Yamaha έχουν βρει κάτι και έχουν ξεπεράσει πολλά προβλήματα, που σημαίνει πως θα δούμε τους οδηγούς της Yamaha μπροστά!


Στην 5η θέση τερμάτισε ο Andrea Dovizioso που κατάφερε 2 γύρους πριν το τέλος και πέρασε τον Zarco σε μια μάχη που έδιναν σχεδόν απο το δεύτερο μισό του αγωνα. Ο Zarco τελικά τερμάτισε στην 6η θέση.

Με την προσπέραση αυτή ο Dovi κατάφερε και πέρασε 1 βαθμό μπροστά από τον Marquez στην βαθμολογία, που σημαίνει πως οι οδηγοί μας υπόσχονται να δούμε ένα πρωτάθλημα φωτιά!

Στην 7η θέση τερμάτισε ο εκπληκτικός Dani Pedrosa που έκανε ένα φοβερό αγώνα, ενώ για πάρα πολλούς γύρους ήταν στην μάχη για την 5η θέση, παρόλο τον τραυματισμό του και την πρόσφατη χειρουργική του επέμβαση, κάτι που κάνει την θέση του ακόμη ποιο σημαντική!


Στην 8η θέση αρκετά πιο πίσω τερμάτισε ο Tito Rabat  που βγήκε νικητής από την μάχη που έδωσαν 4 οδηγοί.  Στην 9η θέση τερμάτισε ο Miller, μπροστά από τον Alex Espargaro που με το Aprilia του έκλεισε την κορυφαία δεκάδα.

Στην 11η θέση τερμάτισε ο Lorenzo που για αρκετούς γύρους βρισκόταν στην 8η θέση, αλλά κάποια λάθη τον έριξαν στην 11η θέση. Πίσω από τον Ισπανό τερμάτισε άλλο ένα Ducati αυτό του Petrucci στην 12η θέση μπροστά από τον Espargaro με το KTM, τον Takaaki Nakagami και τον Bautista που συμπλήρωσε την 15αδα που βαθμολογείτε!

Ο μέχρι πριν αυτό τον αγώνα πρωτοπόρος της βαθμολογίας και νικητής της Αργεντινής, Cal Crutchlow, είχε μια πτώση  ενώ βρισκόταν μέσα στην 6αδα. Χωρίς κάποιο τραυματισμό, συνέχισε τον αγώνα και τερμάτισε στην 19η θέση.

Δέκα γύρου πριν το τέλος ο Rins είχε μια πτώση σ και η μοτοσυκλέτα έμεινε πάνω στην αγνιστική γράμμη, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιο ατύχημα, αφού από πίσω του ακολουθούσαν τέσσερις αναβάτες.


Επόμενος σταθμός στη Jerez στις 5 Μαΐου, μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι………

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner