18 May 2024
Dakar 2016Ζωντανή Μετάδοση 2016

Dakar 2016 Stage 04 : Η πραγματική μάχη αρχίζει – LIVE Update

Με 630 χιλιόμετρα που πρέπει να καλυφτούν, συμπεριλαμβανομένης της μαραθώνιας ειδικής 430 χιλιομέτρων, η μέρα σήμερα  δε θα είναι περίπατος. Μπορούμε να πούμε μάλιστα ότι ήρθε στιγμή της αλήθειας για τους αγωνιζομένους!

Stage 04

Η πραγματική μάχη αρχίζει

Η διαδρομή της ημέρας έχει συνεχείς εναλλαγές του ρυθμού και του τερέν με ένα μείγμα από αμμώδη εδάφη και πιο βραχώδη τμήματα με το υψόμετρο να φτάνει στα 3.500 μέτρα.

dakar-2016-STAGE-4

Σε πολλά επίπεδα, οι ανταγωνιστές αντιμετωπίζουν την πρώτη πραγματική δοκιμασία τους σήμερα, αν αναλογιστούμε ότι ο καθένας έχει ήδη 2.500 χιλιόμετρα ‘στη πλάτη’. Συν τις άλλης το βράδυ στο Bivuac αντί να ξεκουραστούν θα πρέπει να επισκευάσουν τυχόν ζημίες στις μοτοσυκλέτες τους αφού δεν θα έχουν την βοήθεια των μηχανικών τους σήμερα.

UPDATE

Όλα καλά με τον Quintanilla

Όλα καλά λοιπόν με τον Χιλιανό αφού τερμάτισε την ειδική πριν λίγο σημειώνοντας τον 6 χρόνο της ημέρας. Σε λίγο θα μάθουμε αν ο λόγος που δεν τον βλέπαμε στο σύστημα ήταν κάποιο πρόβλημα η αν ο αναβάτης είχε βγει εκτός πορείας.

16:40 STAGE – 04

2η νίκη για την Honda! O Faria με την Husqvarna του σπάει το 1-2-3

Οι αναβάτες της Honda, Joan Barreda, Paulo Gonçalves και Kevin Benavides συνέχισαν την δυναμική εμφάνιση που έχει ξεκινήσει από χθες. Όμως ο Ruben Faria  έσπασε το 1-2-3 και σημείωσε το 3o καλύτερο χρόνο της ημέρας με την Husqvarna του.

BarredaDakar

Ο έτερος αναβάτης της Husqvarna όμως Pablo Quintanilla ακόμα δεν έχει περάσει από το 6ο σημείο χρονομέτρησης ( που βρίσκετε στα μισά της ειδικής διαδρομής) και εάν δεν πρόκειται για κάποιο τεχνικό πρόβλημα του συστήματος, δυστυχώς ο Χιλιανός πρέπει να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Ελπίζουμε να μάθουμε σύντομα νέα από τον αναβάτη και να είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα του συστήματος.

Μείνετε συντονισμένοι, άρχετε η ανασκόπηση της ημέρας με όλες τις πληροφορίες. Επίσης το βράδυ θα έχουμε και τα σχόλια του μοναδικού Βασίλη Ορφανού. Μην το χάσετε.

15:50 STAGE – 04

Συνεχίζει δυναμικά το τρίο της Honda

Συνεχίζει δυναμικά το τρίο των αναβατών της Honda που έχει κυριαρχήσει στην ειδική από την αρχή της. Joan Barreda, Paulo Gonçalves και Kevin Benavides είναι οι τρεις ταχύτεροι που πέρασαν από το CP3 όμως ο Ruben Faria που ξεκίνησε πολύ αργότερα  από τους τρεις, λόγο του άσχημου χθεσινού τερματισμού του, δείχνει να είναι αρκετά γρήγορος ώστε να σπάσει το τρίο. Έχουμε ακόμα αρκετά χλμ για τον τερματισμό, περίπου 100, και όλα είναι πιθανά.

‪ 15:20 STAGE – 04

QUADS

Τα quads  έχουν ήδη ξεκινήσει  και ο δύο φορές νικητής της κατηγορίας (2010 και 2013), Marcos Patronelli, έχει πολύ καλό ρυθμό. Ο Αργεντινός και η Yamaha του είναι ταχύτερη στο πέρασμα από το CP1.

MARCOS PATRONELLI

‪ 14:20 STAGE – 04

Επιστροφή για τα Ηusqvarna

Μετά την δυνατή 2η ειδική, χθες είδαμε τα Ηusqvarna να λάμπουν δια της απουσίας τους από την κορυφή. Ο Faria τερμάτισε στην 25 θέση λόγο ενός λάθους στον ανεφοδιασμό που του στέρησε πολύτιμο χρόνο, ενώ ο Quintanilla στην 8η.

Husqvarna Factory Rally Team

Η σημερινή μέρα όμως ξεκίνησε δυνατά για την Ηusqvarna αφού εκτός από τους δυο κορυφαίους αναβάτες της, δυνατά ξεκίνησε την μέρα και ο Renet Pela ο οποίος σημείωσε τον 4 χρόνο μπροστά από τους συναθλητές του και πίσω από τα τρία Honda που συνεχίζουν να είναι στην κορυφή.

‪ 13:50 STAGE – 04

Δυνατά ο Barreda

Φαίνεται πως η χθεσινή ποινή ενός λεπτού που του στέρησε την νίκη της ειδικής, πείσμωσε τον Joan Barreda. Από τα πρώτα χρονομετρημένα σημεία σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο και πριν λίγο, περνώντας από το CP1 πλασαρίστηκε μπροστά από τους συναθλητές του στην Honda, Paulo Goncalces και Kevin Benavides.

barreda

‪ 13:20 STAGE – 04

Και πάλι ταχύτερα τα Honda μέχρι στιγμής!!

Οι πρώτοι αναβάτες έφτασαν στο CP1,  της μαραθώνιας σημερινής ειδικής. Ο Αργεντινός Kevin Benavides, ο οποίος άνοιξε την ειδική το πρωί, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, όμως σύμφωνα με τα προηγούμενα περάσματα σε σημεία χρονομέτρησης, ο Paulo Goncalces και ο Joan Barreda είναι 30 δευτερόλεπτα ποιο γρήγοροι. Θα πρέπει να περιμένουμε να περάσουν και αυτοί για να δούμε ποιος είναι ο ταχύτερος του CP1. Όπως και να έχει η μέρα ξεκινά θαυμάσια για την Honda.

benavides

‪ 13:00 STAGE – 04

Antoine Meo. Η πρώτη ΚΤΜ μέχρι τώρα!

Ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής enduro, Antoine Meo, έχει μια καλή εμφάνιση στο πρώτο του Rally Dakar, τερματίζοντας στην τρίτη θέση χθες και αναρριχήθηκε στην δωδέκατη θέση της γενικής. Πρέπει να αποκτήσει όμως εμπειρία καθώς σε αντίθεση με το enduro, οι αγώνες Rally απαιτούν και πολύ καλές ικανότητες στην πλοήγηση. Μέχρι στιγμής σήμερα δείχνει να τα καταφέρνει καλά αφού έχει σημειώσει τον 4ο χρόνο και είναι η πρώτη ΚΤΜ.

MEO

‪ 12:15 STAGE – 04

Οι μοτοσυκλέτες ξεκίνησαν

Μετά την ποινή ενός λεπτού που δέχτηκε ο Joan Barreda έχασε την νίκη της 3ης ειδικής. Έτσι ο Kevin Benavides ξεκίνησε πριν από λίγο την ειδική!

99-b

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events