18 May 2024
Dakar 2016Ζωντανή Μετάδοση 2016

Dakar 2016 Stage 07 : Uyuni – Salta LIVE Update

H μέρα σήμερα  σηματοδοτεί το τέλος της πρώτης εβδομάδας, πριν την αυριανή μέρα ξεκούρασης, και είναι πάντα ένας καθοριστικός ενδιάμεσος στόχος για τους αναβάτες. Πριν από αυτό όμως υπάρχουν 817  δύσκολα χλμ που θα πρέπει να καλυφτούν σήμερα.

Stage 07

Uyuni – Salta

Η σημερινή ειδική διαδρομή είναι χωρισμένη σε δυο τμήματα. Μετά από 33 χλμ συνδετήριας διαδρομής έχουμε την αφετηρία του πρώτου τμήματος που έχει απόσταση 230 χιλιόμετρα και λαμβάνει χώρα στη Βολιβία.

dakar-2016-STAGE-7

Μετά από αυτό υπάρχει άλλο ένα κομμάτι σύνδεσης 80 χιλιόμετρων όπου οι ανταγωνιστές θα διασχίσουν τα σύνορα, πριν από το δεύτερο τμήμα της ειδικής, στην Αργεντινή αυτή την φορά, που αποτελείτε από 106 χλμ.

Η μέρα αναμένεται να είναι κουραστική και για τους περισσότερους θα ολοκληρωθεί αργά τη νύχτα … Το χαρακτηριστικό της σημερινής ειδικής είναι η διάσχιση πολλών ποταμών

19:00 Stage 07

Τερματίζουν οι πρωτοπόροι!

Οι πρωτοπόροι της σημερινής ειδικής ολοκληρώνουν αυτήν την στιγμή την σημερινή ειδική. Τον πρώτο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Antoine Meo. Ο Γάλλος πολυπρωταθλητης του Enduro πείρε έτσι την πρώτη του νίκη σε ειδική. Η νίκη όμως δεν είναι ακόμα σίγουρη αφού ο Paulo Goncalves τερμάτισε με διαφορά 12 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, όσο περίπου ήταν και ο χρόνος που καθυστέρησε βοηθώντας τον τραυματία Mathias Walkner και ενδέχεται να του αφαιρεθεί.

Τον δεύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο rookie  της Honda South America Rally Team, Kevin Benavides, συνεχίζοντας την πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη του χρονιά στο Dakar, ενώ τρίτος ακολουθεί ο εξαιρετικός σήμερα Helder Rodrigues. Ξανατονίζουμε οι χρόνοι ενδέχεται να αλλάξουν.

Μην χάσετε την ανασκόπηση της ημέρας που έρχεται σε λίγο με όλες τις εξελίξεις  της δύσκολης σημερινής μέρας και φυσικά το βράδυ τον σχολιασμό από τον μοναδικό Έλληνα νικητή του Dakar, Βασίλη Ορφανό, μόνο στο Bikerspirit.

UPDATE
Έντονες καταιγίδες πλήττουν την περιοχή έτσι οι διοργανωτές διέκοψαν τον αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι, αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται ακόμα στο σημείο της εκκίνησης του δεύτερου τμήματος της ειδικής θα ακολουθήσουν μια εναλλακτική διαδρομή προς τη γραμμή του τερματισμού όλοι μαζί. 

UPDATE
Δεύτερος ο Gonçalves
Ο Paulo Gonçalves, ο επίσημος αναβάτης της Honda ο οποίος βοήθησε τον Matthias Walkner κατά την έναρξη της ειδικής, ολοκλήρωσε πριν λίγο την σημερινή ειδική στην 15η θέση με διαφορά από την κορυφή, 12:50. Η διοργάνωση όμως, λαμβάνοντας υπόψην τον χρόνο που αφιέρωσε βοηθώντας τον συναθλητή του, του αφαίρεσε 10’53” από το χρόνο τερματισμού του, έτσι ο Gonçalves τοποθετείτε στην δεύτερη θέση της σημερινής ειδικής.

18:40 Stage 07

Σε μεγάλη μέρα ο Helder Rodrigues

O επίσημη αναβάτης της Yamaha φαίνεται πως είναι σε εξαιρετική μέρα σήμερα. Ο Πορτογάλος τερμάτισε σημειώνοντας τον δεύτερο χρόνο της ημέρας όμως αναμένεται ο Benavides  που στα προηγούμενα σημεία ενδιάμεσης χρονομέτρησης ήταν ποιο γρήγορος, άλλα και ο Paulo Gonçalves που έχασε χρόνο βοηθώντας τον  Walkner, χρόνος που ενδέχεται να του αφαιρεθεί.

17:40 Stage 07

Ξεκίνησαν και πάλι οι μοτοσυκλέτες για το δεύτερο τμήμα της σημερινής ειδικής.

15:40 Stage 07

Ταχύτερος ο Antoine Meo στο πρώτο τμήμα της ειδικής

Όπως αναφέρουμε και στον πρόλογο της ημέρας σήμερα η ειδική αποτελείτε από δυο χρονομετρημένα τμήματα. Οι πρώτοι αναβάτες έχουν αρχίσει να τερματίζουν το πρώτο τμήμα και περνούν τα σύνορα για Αργεντινή όπου απ’ευθιας θα ξεκινήσουν το δεύτερο τμήμα.

Με την ευκαιρία ας κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαίωση και ας δούμε πως διαμορφώνετε η κορυφαία πεντάδα μετά και τον τραυματισμό και αποχώρηση του Mathias Walkner αλλά και του Barreda που δεν έχει πάρει ακόμα εκκίνηση  και κατά 99% αποχωρεί (περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της HRC.

O rally rookie λοιπόν της ΚΤΜ, Antoine Meo συνεχίζει την εξαιρετική σημερινή του εμφάνιση και είναι ο ταχύτερος μέχρι στιγμής. Σχεδόν 2 λεπτά πίσω του ακολουθει ο επίσης rookie Kevin Benavides,(Honda) και ο Γάλλος, Michael Metge επίσης με Honda (HRC) που βρήκε τον ρυθμό του σήμερα.

Στην τέταρτη θέση είναι η Yamaha του Helder Rodrigues ενώ ο Toby Price φαίνεται πως θα έχει μια συντηρητική οδήγηση σήμερα χωρίς ρίσκο, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισού στο Dakar 2016, αφού είναι στην κορυφή με μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα διαφορά απ τον πρωτοπόρο Goncalves.

 

1 ΜΕΟ                  KTM            
2 BENAVIDES   HONDA
3 METGE            HONDA
4 RODRIGUES  YAMAHA
5 PRICE               KTM

15:20 Stage 07

Δεν έχει πάρει ακόμα εκκίνηση ο Barreda

4 από τις 117 μοτοσυκλέτες που τερμάτισαν χθες και είχαν προγραμματιστεί να πάρουν εκκίνηση σήμερα, δεν εμφανίστηκαν στην αφετηρία.  Ενώ κανένας από αυτούς δεν έχει επίσημα αποσυρθεί ακόμα, τα πράγματα φαίνεται πως είναι άσχημα. Μεταξύ τους και ο Άσσος της Honda, Joan Barreda που χθες είχε μια καταστροφική μέρα τερματίζοντας με καθυστέρηση σχεδόν 5 ωρών.

14:45 Stage 07

Ταχύτερος σήμερα ο Antoine Meo

Ο rally rookie της ΚΤΜ, Antoine Meo είχε μια δύσκολη μέρα χθες αφού έκανε μερικά λάθη στην  πλοήγηση. Επέστρεψε όμως δυναμικά σήμερα και αυτή την στιγμή είναι ο ταχύτερος στο CP1.
Ο Γάλλος μπορεί να τρέχει για πρώτη φορά σε αγώνα rally, γι’αυτό και η δυσκολία στην πλοήγηση, όμως η τεράστια εμπειρία του στο Enduro είναι το μεγάλο του ατού και δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί outsider. Να θυμίσουμε ότι έχει κατακτήσει 4 Παγκοσμία Πρωταθλήματα Enduro, 2 ISDE, αλλά και ένα Ευρωπαϊκό Supercrossσε μικρότερη ηλικία.

13:50 Stage 07

Ο Toby Price, που ξεκίνησε τον αγώνα πριν τον Mathias Walkner, ήταν ο μόνος που είχε καθαρή διαδρομή, σε αντίθεση με τους αναβάτες πίσω του που αναγκάστηκε να σταματήσει ή τουλάχιστον να επιβραδύνουν λόγω του ατυχήματος. Ο αναβάτης μόλις πέρασε το CP1 και έχει τον ταχύτερο χρόνο με διαφορές από τους υπολοίπους που κυμαίνονται από 3 λεπτά έως και 12 που έχει ο Goncalves που σταμάτησε.
Σίγουρα οι διοργανωτές θα το λάβουν υπόψη και το βράδυ θα αποκατασταθούν οι χρόνοι.

13:20 Stage 07

Τέλος το Dakar 2016 για τον Matthias Walkner.

Δυστυχώς ο πάντα χαμογελαστός Matthias εγκαταλείπει τον αγώνα με ένα σπασμένο μηριαίο οστό.
Ο Αυστριακός αναβάτης της ΚΤΜ, που τα πρώτα του βήματα σε αγώνες Rally τα έκανε επί Ελληνικού εδάφους στο Hellas Rally Raid, τραυματίστηκε σοβαρά μόλις 15 χλμ μετά την εκκίνηση της σημερινής ειδικής και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

12:10 Stage 07

Ο Paulo Gonçalves σταμάτησε να βοηθήσει τον Walkner

Ο Paulo Gonçalves έχει σταματήσει για να βοηθήσει τον Walkner μετά την πτώση που ειχε. Ο επίσημος αναβάτης της Honda, αν και είναι από τους σοβαρότερους διεκδικητής του φετινού Dakar, άφησε τον αγώνα του στην άκρη για λίγο, για να βοηθήσει τον συναθλητή του.

11:50 Stage 07

Πτώση είχε ο Walkner

Ο αναβάτης της ΚΤΜ, Matthias Walkner, είχε μια πτώση πριν λίγο, μόλις 15 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση. Άσχημο ξεκίνημα για τον αυστριακό αναβάτη που χθες είχε πολύ καλή μέρα τερματίζοντας στην 2η θέση. Ας ελπίσουμε να είναι καλά και να συνεχίσει.

11:20 Stage 07

Ξεκίνησαν οι μοτοσυκλέτες

Οι πρώτοι αναβάτες ξεκίνησαν την ειδική πριν λίγο. Πρώτος εκκίνησε ο νικητής της χθεσινής ειδικής   Toby Price, δεύτερος ο Matthias Walkner και πίσω του ο Paulo Gonçalves.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events